Etrex wrote on 24.11.2008 at 12:38:38:Kontrolor si ti sam, kaj se nisi opazil da se v nase zivljenje ne vmesuje nobena nad sila? Vse kar je skozi zgodovino, je ciklicno samodelujoce vesolje in mi, nic od tu ne potrebuje kontrolorja, zadeva je jasna brez kupa misterijev, ki jih kreiras oziroma ovcje sprejemas.
Ja, po volji Šri Krišne sem tudi jaz relativni kontrolor, tj. lahko se odločam kako bom deloval v danih mi okoliščinah, a rezultate mojih dejanj mi dodeljuje On. Kakšne vse možnosti delovanja so mi dane, je odvisno od okoliščin, ki so rezultat mojih prejšnih dejanj, ki mi jih dodeljuje Šri Krišna. Z nepravilno uporabo svoje relativne svobodne volje, si jo lahko tudi zelo omejiš, oz. ti je lahko začasno tudi odvzeta, vse dokler do konca ne požanješ rezultatov teh svojih dejanj. Se pa lahko s pravilno uporabo svoje relativne svobodne volje, v katero se Šri Krišna direktno ne vtikuje (zaradi možnosti ljubezni), čeprav bi se kot Vsemogočni lahko, lahko tudi popolnoma osvobodiš od vpliva materije, spoznaš samega sebe in vstopiš v večni ljubezenski odnos s Šri Krišno, kar je tudi edino kar te lahko dokončno in za vedno zadovolji.
Quote:Ce bi ti imenoval krisno kot del nas, ki nad in brez nas ne obstaja, ne bi bilo nic narobe. Tako pa ker si predstavljas sebe, cloveka kot del krisne, ki je hlapec, pa je to en sam brezsmisel in zmota.
Ne da si jaz tako predstavljam, tako je. Navadna živa bitja smo del Šri Krišne, tj. del Njegove energije in kot taki Njegovi večni sluge. Z zlorabo svoje relativne svobodne volje, lahko na to dejstvo tudi pozabmo in si s tem po svoji krivdi nakopljemo težave materialne eksistence, ko kot sužnji služimo svojim grobim in subtilnim materialnim čutilom.
Quote:Opazam da je najtezje oziroma nemogoce kaj dopovedat vernikom, ki tako popolnoma slepo verujejo v nekega zunanjega boga, da je nesmiselno sploh kaj povedat, verjetno se bojiste, ce si samo upate podvomiti v njega vsevisnjo visokost, kako vam bo zamerila ta oseba ki je bog

Sam to je pa res dobra varovalka za verne ovce, da verne ovce sigurno ostanejo

L.p.
Bog ne zameri, če dvomimo Vanj, On je vedno sočuten do nas, a če se po svoji relativni svobodni volji ne zmoremo naučit kaj je za nas najboljše zlepa, se moramo po svoji krivdi pač manj zlepa, a končni rezultat je še vedno dober, ker ga dodeli Vsedobri Bog, Šri Krišna. Odločamo se sami.
Etrex, čiz tko prijateljsko, a ti zmoreš kontrolirati svoja groba in subtilna materialna čutila, glede na to, da se imaš za živo btije nad katerim ni nikogar višjega? Ali jim služiš kot suženj? Ko bi jezik nekaj okusnega, takoj skočiš? Ko želodec zastoka, takoj skočiš? Ko ima um eno "krasno" idejo, takoj skočiš? Oz., ali se sploh zavedaš razlike med pravim-tabo in tvojim grobim in subtilnim materialnim telesom? In če si že kdaj začutil sebe, onkraj grobe in subtilne materije, si zmogu v tem občutenju ostat toliko kolikor si si želel, glede na to, da se imaš za živo bitje nad komer ni nikogar višjega, od kogar ti nisi odvisen?