Poet wrote on 05.10.2008 at 20:18:15: Madan Gopal Das, ti bom sedaj čisto nekaj lepo povedal.
Še kako dobro vem, da nacionalne delitve ne obstajajo. To vemo vsi, okoli tega ni potrebna nobena dodatna diskusija. Napisal sem samo zato, ker se nisem spomnil kako je bilo ime tistemu guruju, in sem pač napisal "tisti Indijec" - referenca na duhovno tržnico izkoriščevalske Indije, kamor uvrščam tudi tega guruja.
nacionalne delitve seveda obstajajo, a te se ticejo tvojga materialnega telesa in psihe. hotu sm ti rect, da ti nis slovenc, a pod vplivom neznanja se ti zdi, da si. nas pravi jaz je delcek zavesti, ki izhaja iz Sri Krishne. vecen. ce bi se enkrat srecu Srila Sadhu Maharadza sem preprican, da ga ne bi uvrscu v nobeno izkoriscanje, temvec v ljubezen do vseh, razen seveda, ce bi svoje napake projeciru vanj. vsak, ki se zmotno poistoveca s svojim materialnim telesom in psiho, ceprav to on ni, je v izkoriscanju drugih in zato posledicno tudi od drugih izkoriscan.
Quote:Drugič: Madan Gopal Das, mi trenutno ne vemo kdo smo, ravno zaradi takih pajacev, ki so nam tisočletja napačno govorili kdo smo.
in ti men govoris o prevzemanju 100% odgovornosti za svoj lajf... obenem so ti pa vsi drugi krivi, da ti ne ves kdo si? na to kdo si, si pozabu kod posledica svojih prejsnih dejanj. drugi so le instrument v rokah Poravnave.
Quote:In to ko ti je nekdo rekel, da si "večni sluga Krišne", to je grozna manipulacija, katero še ne vidiš. In prav tako ne boš nikoli dojel kar si, če boš večno verjel v to kar so ti povedali, in še posebej v to, da je nekdo že dosegel neko blaženo stanje in da ti samo taka oseba lahko pokaže, kako boš ti to storil. To je iluzija.
so mi povedali ja, tisti, ki vejo, in tudi sam sem dobil uvid, s sledenjem njihovih navodil.
Quote:Pa še nekaj me zanima, upam da mi ne boš zameril: Madan Gopal Das, na srečanju sem videl, da si nekakšen mamin sinček - je to res? Ker če si mamin sinček potem resnično ne moreš sprejeti odgovornosti za svoje življenje, ker vse prelagaš na svoje starše oz. druge ljudi (sedaj verjetno na tega guruja). Sicer ne vem točno koliko si star, samo še vedno hočeš vse ugoditi svoji mamici, ki je al je predsednica društva al neki tazga. Tako da se najprej znebi materinega krila, potem pa zaplavaj sam, ker sedaj te vsi ti duhovni nauki dobesedno dušijo in držijo pri miru, preprečujejo da bi ti razprl svoja krila in prevzel 100% odgovornost za svoje življenje, ne pa da se zasanjanih oči oziraš proti Šri Krišni. Si zmožen storiti ta preskok?
ne pravim, da sem jaz vedno in popolnoma v zavedanju svojega vecnega odnosa s Sri Krishno, ampak ne glede na to, je resnica (se) vedno resnica

.
Quote:To ti pišem zato, ker si se mi zdel zelo v redu oseba, človek s katerim si resnično lahko prijatelj, samo ne moreš biti celo življenje pod vplivom nekoga tretjega, ne ljudi okoli sebe, še manj pa namišljenih duhovnih entitet nad sabo.
kot ze receno, kar je res je res, cetudi ti ali pa jaz ne vidiva se ciz jasno. vsi smo pod vplivom Sri Krishne. nic se ne zgodi mimo Njegove volje. sicer je bit pa v ljubecem odnosu s Sri Krishno velik bolj prijetno kot pa v namisljeni svobodi, ki jo tukile propagiras in ki obstaja le v tvojem ali od drugih neskontroliranemu umu.
Quote:Trajnega razsvetljenja pa ni, dokaz za to je naše trenutno stanje - v milijard milijardni zgodovini človeštva, kaj ti misliš, da smo prvič na tej točki? Da človek šele od včeraj obstaja in da bo jutri dosegel tako stanje, da bo potem v večnost popoln? Kaj ne vidiš, da večnost in pa koncept človek-obstaja-šele-od-včeraj sploh ne gresta skupaj???? In trajnega razsvetljenja nikoli ne bo, ker tudi nikoli ne bo trajnega nevedenja. Bo samo neskončno prehajanje od znanja o tem kdo resnično smo in mi sami smo KRIŠNA, NE PA SLUGE KRIŠNE!!!, do tega, da znova po dolgih dolgih tisočletjih prostovoljno pozabimo kdo smo in se smatramo samo za običajne ljudi na zemlji, potem se pa čez čas znova spomnimo, in tako naprej v neskončnost, in tako naprej v dolgo večno večnost ...
ja, to so tvoje trenutne spekulacije, do katerih imas seveda pravico. ti vecno obstajas, a kot rezultat svoje nenaklonjenosti Sri Krishni si se zmotno poistovetu z materijo ali nedetermimiranim duhom. ce se obrnes nazaj h Vseprivlacnemu Krishni, ki daje zadovoljstvo vsem, se lahko osvobodis neznanja za vedno.
Hari bol.