Devi wrote on 29.07.2007 at 17:28:28:ja tale čistoča je tud zanimiva. razumem, kaj hočeš povedat. in mislim, da je za mene v končni fazi tudi to nek cilj, dosečt ljudi, ki so močnejši, čistejši, bolj polni kot sem sama.
Minus pet, sedi.

Ja, cilj je tisti, ki je najpomembnejši, vizija in načini tebe, kakršna želiš bit. A je pri tem lahko prekleto nevarno oz. povsem brezpredmetno, če si to vizijo skozi druge in primerjave z njimi ustvarjaš. Point je namreč v tem, da si ti pač ti in nihče drug, imaš svojo «prtljago», ki ni enaka »prtljagi« drugih, da ti živiš v odnosih, ki so le tebi lastni, da ti furaš svoje vzorce in verjetja, ostali pa svoja, itd.
A da si lastno vizijo sebe skristaliziraš, moraš v bistvo prav vseh verjetij in vzorcev, ki jih živiš in jih uspeš ven zbezat, jih pretresat dan za dnem, da jih sesuješ, če ti ne služijo, in jih nadomestiš novimi, s pozitivnimi, s takimi, ki tvojo vizijo podpirajo. In isto velja za tvoje odnose. Stran od ljudi, ki te ne sprejemajo, ki ti (najpogosteje podzavestno) ne želijo niti uspeha niti rasti temveč poraza in trpljenja ... da boš ja ostala njim enaka/podobna ali pa obvladljiva. Stran od tistih, ki ti privoščljivo listajo tvoje neuspehe ali naštevajo tvoje pomanjkljivosti, ki ti škodoželjno s prstom pokažejo na tvoje nepopolnosti, odstopanja, že na kaj. Stran od tistih, ki govorijo eno, živijo pa nekaj drugega ali tretjega. In se zavedat tega, da se igrice s tabo lahko igrajo le tisti, ki jim to dopuščaš, in da z njimi lahko prekineš per takoj.
Čim bolj čista vizija tebe, ki želiš biti, je pomembna zato,
ker ti v nejasnih ali kritičnih trenutkih omogoča jasen odgovor na bistveno vprašanje, ki prežene vsak dvom:
Ali to/ta moje ravnanje/odločitev/korak/odnos podpira mojo vizijo ali ne?
In lastni viziji se predaš in narediš vse, da postaja/postane resnica. Če je nimaš, te nosi sem ter tja, brezciljno. In če je zgrajena predvsem skozi primerjave z drugimi, v resnici ni res tvoja. Drugi, »čistejši«, naj ti služijo za primerjavo le v tem, da spoznavaš/se seznanjaš s koraki/tehnikami/verjetji/vzorci ino podobnim, ki njim očitno dobro služijo. Ni rečeno, da bodo taisti blizu tebi, da bodo taisti služili tudi tebi in tvoji viziji, si pa na najboljši poti, da se ti začnejo kopičit ideje in pozitivna energija dobivat vedno večji zalet in večje učinke, ti pa odplakovat vedno več tistega, kar ti ne služi; in tistih.
Devi wrote on 29.07.2007 at 17:28:28:želim si živet v polnosti, z ljudmi, ki zares bivajo, ne igrajo le nekih iger. le da razumem, da tega še nisem sposobna, it v take višine. ne moreš bit odličen, če imaš 3 pri matematiki. zato sem se v smislu, da naredim nekaj za to, da se bom nekoč lahko bolj polno živela, obrnila nazaj da se soočim s tem, kar me ustavlja. in vstopam v odnose, v katerih se to odražajo moje 3-ke.
Tole, na primer, je zelo škodljivi vzorec. »Razumeš, da nisi še sposobna, razumeš, da ne moreš biti odlična ...« Bulšit! Si sposobna, si odlična, si d'best in vredna si prav vsega d'best! Zdej pa rit premakni in začni to udejanjat na vsakem koraku. In vsakič, ko se boš zalotila, da misliš, da nisi d'best ali pa da nekaj nisi naredila d'best, se zažri noter in si zvizualiziraj naslednjič, ko boš naredila tako, kot misliš, da je d'best. Sebi in zgolj tvoji viziji ustrezno! In ne se ustavljat. No, morda, da zajameš sapo.
Isto kot velja za »minirajoče« oz. negativne vzorce, velja tudi za pozitivne: večkrat jih slišiš (od znotraj ali od zunaj), večkrat jih ponoviš, bolj resnični so in bolj so del tebe in tvojega delovanja.
Devi wrote on 29.07.2007 at 17:28:28:mogoče v nasprotju s tem, kako se ti trenutno učiš, s spodbudo, jaz ta hip delujem skozi ugotavljanje, kaj nisem. ali je to, kar je nevredno, res tako nevredno in ali je tisto, s čemer sem tako zadovoljna sploh vredno svojega imena. In v neki čudni nelogičnosti, ki se mi trenutno dogaja, ugotavljam, koliko stvari je v bistvu totalno zamenjanih. da se tisto, kar je bilo nekaj vredno kar sesuva v prah, tisto, kar sem do zdaj skrivala nosi pa neko čudno vrednost in lepoto v sebi ki se je v bistvu sploh ni treba sramovat. in sem precej zmedena. nisem več prepričana, da mi je sploh zares jasno, kaj točno je sploh bolj polno in izraz le-tega. ti imaš te stvari mogoče že od zdavnaj razjasnjene, pa si zato šla že par korakov naprej. al pa drugače deluješ.
Še en bulšit. Ne rabiš ugotavljati, kaj nisi, močne pomisleke imam o tem, da bi lahko karkoli pri sebi označila za nevredno, prav ničesar se ne rabiš sramovat in niti slučajno ti ni treba premišljat o tem, kje sem jaz ali pa kdo drug, ti pa ne. Monada. Vklopi kleno sebičnost in se osredotoči samo in zgolj nase in na tisto, kar ti čutiš, da bi želala bit. Namreč, ko bo tebi jasno, kaj želiš, ko boš ti začela stopat proti lastni viziji sebe, se bo to pričelo odražat tudi od zunaj in drugih. Ko sebe vzpodbujaš/sprejemaš/imaš rada/vidiš kot vredno in d'best/karkoli (v ta »karkoli« prenehaj vstavljati karkoli negativnega oz. takega, ki ne služi tvoji viziji), te bodo zaprmej tudi drugi. Obljubim.

ARS
PS: Tegale pa ne štekam čist dobr, (za)kaj te zmrazi?
Devi wrote on 29.07.2007 at 17:28:28:in ko rečeš
Quote:... »družba izključno pozitivne naravnanosti«,
se v meni sproži asociacija točno na to, ja
Quote:kot jo čutim jaz, meni danes ne predstavlja nobene laži ali pretvarjanja niti kake »flower power« scene ali kaj podobnega.
in me kar zmrazi