Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4
(Read 15403 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13510
The Land of YaBB
Re: Moje veliko razočaranje...
09.07.2007 at 15:59:05
 
če si zdej razočarana, si prej pričakovala.
ponavadi pričakujemo preveč ...

tko da ... odpusti si prevelika pričakovanja, ki ti jih itaq ni mogu spolnit ... pa boš čez ...

če so bla pa  pričakovanja (tvoja) povezana s spremembo (njegovo), si pa itaq pričakovala nemogoče in si brez veze razočarana
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13510
The Land of YaBB
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #1 - 10.07.2007 at 09:40:37
 
ja ... ponavadi pričakujemo ... in od kle težava nastane
ko se pričakovanja ne izpolnjujejo je vedno blj safr ...
dokler ne ugotoviš da ta pričakovanja pač nimajo veze z njim ampak s tabo ... pričakovanja so tvoja in tudi razočaranja ... bi lahko reku ... on ti je samo izkušnjo omogoču ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
nahate.d
Ex Member
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #2 - 10.07.2007 at 11:34:48
 
ZvezdicAa wrote on 09.07.2007 at 18:03:37:
Ja, ampak... a ne vsi od svojih partnerjev nekaj pričakujemo? Od mojega sem jaz pričakovala, da bo končno postal bolj odgovoren in odrasel, kar prej ni bil, to priznam, a to še ne pomeni, da tak ne bi mogel postati. Vsak ima pravico do osebnega razvoja, tudi on jo je imel. Moja pravica pa je bila, da sem rekla stop, ko je njegova neodgovornost in neodraslost postala preveč moteča in je trajala predolgo.

Le v mlajših letih in mogoče v študentskih časih smo v zvezi brez nekih pričakovanj, kasneje pa nedvomno.

Pričakovala nisem nič nemogočega, to je priznal tudi sam. Enostavno se ni mogel upreti mami, to je to. Zamenjal me je za mamo. Je zdaj moje razočaranje bolj razumljivo?


Pozdrav Zvezdica  Smiley Res je da ima vsak pravico do osebnega razvoja, a si ga more on sam želeti. če si ga želiš ti zanj, ni dovolj. Od nekoga pričakovati, da se bo na silo spremenil zaradi tebe, vodi v razočaranje. Če nekoga ljubiš, ga ljubiš takšnega kot je z vsemi njegovimi napakami. Seveda mu želiš najboljše in da bi rešil svoje zmote, a se na to ne vežeš. Spremeniti se mora zaradi sebe.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10646

Gender: female
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #3 - 10.07.2007 at 14:10:30
 
po mojem ti je rekel, da te še vedno ljubi ob odhodu le zato, ker je predvideval, da bo tebi lažje, če te on še vedno kao ljubi, kot da te ne.

neki ful filozofirat glede tega po mojem nima smisla. ne vem no. ob takih stvareh najbolj pomaga to, da se lahko z nekom družiš in pogovarjaš o vsem tem, kar ti leži na duši in pa da počneš nekaj fizičnega, da se res telo lahko utrudi.

pa še enkaj. po mojem je bolje, da te je zapustil zdaj, pa čeprav po osmih letih, kot da bi te zapustil npr. ko bi že imela otroka.

vso srečo.Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #4 - 10.07.2007 at 21:41:12
 
verjamem, da si raz-o-čar-ana

ampak če si, a to mogoče ne pomeni, da si na nekoga limala nekaj, česar v osnovi sploh ni imel? sposobnosti, da je tak, kot bi rada, da bi bil?
valjda da imaš pravico pričakovat v partnerstvu stvari, ki jih partnerstvo pojmuje (karkoli že to je) ampak dejansko pa ti nekdo nečesa, česar nima, česar ni sposoben in česar ne zmore, ne more dat.
ni mogel. česa ga kriviš? ker ni močnejši, bolj ljubeč, bolj moški, bolj predan tebi in vajini zvezi? lahko ga kriviš, ampak kakšen smisel ima? on tak ni. vsakdo je v vsakem trenutku največ, kot je lahko. in on je v nekem trenutku dosegel limit svojih zmožnosti. in prek njega ni šlo dalje.
in te je zapustil.
misliš da je nalašč to naredil? da je bil s tabo 8 let z namero da te onesreči in na koncu zapusti? da ni nameraval vsega najboljšega in verjel v vaja?
pač je verjel premalo, zmogel manj kot ti. in tu mu je zmanjkalo. prizadel je tvoje zaupanje. to je verjetno najtežje oprostit. ampak to je tako človeško, kot pričakovanja. težko je ne pričakovat, težko je zaupat... vse je težko. včasih je pretežko. eni ljudje smo šibkejši, drugi močnejši. eni zmoremo dosti, drugi zmoremo manj. eni se spreminjamo čez noč, drugi rabimo katastrofe. in vsak od nas ima svojo pot in pravico da si jo izbere pa če je še tako 'slaba'. in vsi smo sposobni prizadet ljudi, ki jih imamo radi. in vsi smo to že kdaj naredli, ker smo imeli svoje razloge, boljše ali slabše.

razmisli pač
zdaj imaš čas za razmišljanje. zdaj lahko ugotoviš, kaj je šlo sploh narobe, kaj si verjela, kaj si delala, kaj je verjel in delal on, kaj se vama je sploh dogajalo in zgodilo
razjasni si


življenje je še dolgo
marsikaj smo doživeli in marsikaj še bomo
in vedno gremo samo na boljše Smiley
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Oldio
5
*****
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 688
Kranj
Gender: male
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #5 - 10.07.2007 at 23:10:13
 
Zvezdica.
Jaz se odljubljanja lotim z razumom, najdem čim več resničnih argumentov proti nekdaj ljubi osebi z namenom, da tisti otrok v meni, ki hrepeni po njej, odneha. Odneha ker očitno nima smisla, ker ni tega vredna, .....
Ko to res ponotranjiš, se odljubiš, dokler ga pa ujčkaš in jokaš kaj naj bi lahko bil, bo pa eno samo trpljenje.
Back to top
 

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #6 - 12.07.2007 at 17:20:58
 

ZvezdicAa wrote on 09.07.2007 at 11:57:22:
Največja razočaranja doživljamo ljudje v medsebojnih odnosih, ko nas prizadane nekdo, katerega imamo radi. Verjetno zato, ker smo ljudje socialna bitja in sami ne zmoremo živeti, oz. živimo manj kvalitetno. Zato dopuščamo soljudem v naša srca, mnogokrat nam nekdo srce izropa ljubezni in zaupanja in odide.

Podobna je moja zgodba, podobna mnogim. A ker je moja, je zame najbolj boleča in razočaranje ogromno. Z njim sem bila skoraj 8 let, skupaj sva že živela, imela sva se lepo, če odštejem vplive nekih ljudi na najino (njegovo) življenje, kateri so bili prisotni že od začetka. Upala sem, da se bo bolje, ker sem ga ljubila z dušo in srcem, sem požirala in požirala.. Dokler ni bilo en dan preveč. Odšel je nazaj tam, od koder je prišel, in me pustil, zapustil, z besedami "ljubim te". To ne more biti normalno... Slabič, izguba, Rugelj bi rekel faliranec, to je on.

Nekako sem prestala najhujše, komaj preživela, se pobrala, se odločila, da zame on ne obstaja več (tako mi je najlažje). A razočaranje ostaja. Ogromno razočaranje. Kako to dati čez? Kako nekaj tako bolečega pustiti za sabo in iti naprej?

Kakšno razočaranje!! Jaz nekoga, ki ga ljubim ne bi zapustila za nič na svetu!! On pa me je kar tako zapustil, kljub temu, da sva se ljubila, tudi na koncu. Kako je lahko?!?

ZvezdicAa wrote on 09.07.2007 at 18:03:37:
Ja, ampak... a ne vsi od svojih partnerjev nekaj pričakujemo? Od mojega sem jaz pričakovala, da bo končno postal bolj odgovoren in odrasel, kar prej ni bil, to priznam, a to še ne pomeni, da tak ne bi mogel postati. Vsak ima pravico do osebnega razvoja, tudi on jo je imel. Moja pravica pa je bila, da sem rekla stop, ko je njegova neodgovornost in neodraslost postala preveč moteča in je trajala predolgo.

Le v mlajših letih in mogoče v študentskih časih smo v zvezi brez nekih pričakovanj, kasneje pa nedvomno. Pričakovala nisem nič nemogočega, to je priznal tudi sam. Enostavno se ni mogel upreti mami, to je to. Zamenjal me je za mamo. Je zdaj moje razočaranje bolj razumljivo?

ZvezdicAa wrote on 12.07.2007 at 10:45:34:
Ne, v mojih očeh ni opravičila za to, da si slabič, labilen, nezmožen braniti se, ipd. Imel je več kot dovolj časa, medtem sem jaz iskala sebe in se poglabljala v najino vezo in kaj nama pomeni, ter če ne bi imela nekega optimizma, tudi ne bi nadaljevela... Vseskozi sem se zavedala kaj delam in kam greva, dala sem vse od sebe, kar človek lahko da, zato mi pa zdaj ni žal in lahko grem naprej. Obžalovanj ni. Je le razočaranje.

Ni opravičila, da si izguba. Vsak lahko naredi nekaj iz sebe, izgovor "sem, kakršen sem" je najbolj zgrešen izgovor od vseh. Lahko si boljši! In zakaj ne bi postal boljši, če vidiš, da bi ti to prineslo zadovoljstvo in srečo poleg nekoga, ki ti greje srce? Zato ker je mama tako rekla??

Rekel je, da boljše ženske še ni spoznal, da me ljubi in da me obožuje, potem pa spakiral in šel k mami. Ne govori mi, da nimam pravice biti razočarana.

Veš, kaj!?
Pravico imaš, da si kar hočeš in kakorkoli hočeš, da govoriš in pišeš ravno tako, da prihajaš ter odhajaš kadarkoli se ti poželi …
A samo do meja drugega oz. drugih. Tako kot on, Devi, jaz …
Zato lahko še kar naprej in celo nadaljnjih osem let cepetaš na mestu in tuliš, da niti slučajno ne obžaluješ, temveč le razočaranje furaš.
Monada! Spet ena, ki bi rada brala samo sebi enake.

Quote:

obžalovánje - 1) neprijetno čustvo človeka ob spoznanju, da je naredil kaj slabega, nepravilnega ali opustil kaj dobrega, koristnega 2) čustvena prizadetost, žalost zaradi česa 3) nezadovoljstvo, nejevolja
razočáranje - neugodno duševno stanje, ki ga povzroči neizpolnitev želj, pričakovanj

razočárati - vzbuditi pri kom neugoden čustveni odnos zaradi neizpolnitve želj, pričakovanj
obžalováti - 1) čutiti, izražati obžalovanje 2) čutiti, izražati čustveno prizadetost, žalost zaradi česa 3) tožiti, tarnatiZa začetek, če se greš v odnosih trgovino, je koristno (in lažje, pa še kaj), če upoštevaš zakone, ki v trgovinski menjavi veljajo. Kajti, če jih ne, se zgodi kar se je:

"ZvezdicAa je v trgovini kupila ZvezdakAa, ki sicer ni povsem ustrezal njenim pričakovanjem - bil je, citiram, "slabič, izguba, neodgovoren, neodrasel, labilen …" Glede na to, da sta bila oba v študentskih letih, si je Zvezdica zadala, navkljub vsem njegovim omenjenim pomanjkljivostim, da ga bo ljubila z dušo in srcem, saj bo zaprmej drugačen, boljši postal, kajti ona premore dovolj vsega potrebnega, vključno z optimizmom, iskanjem in poglabljanjem vred! In se, revica, osem let matra, daje vse od sebe, apelira na Zvezdaka, da lahko postane boljši, kajti ni opravičila, da je izguba ino podobno, kot tudi ni opravičila za to, da ne bi kaj naredil iz sebe ... In falirancu Zvezdaku takšno vztrajno gretje njegovega srca ne prinese ne zadovoljstva ne sreče ob Zvezdici in z njo, zato - po osmih letih (!) - spoka kufre in gre. Zvezdica, najprej onemela od presenečenja, da se ji je kupljeni izdelek vrnil nazaj v štacuno oz. reklamiral kar sam od sebe, pa zdaj tuli; a ne od obžalovanja, ona tuli od razočaranja!"

Skratka, ker ti gre dokumentirano počasi, še dve skrajšani verziji: Ona je kupila ročni sesalček za sesanje drobtinic z mize. In ker ji v osmih letih iz njega ni uspelo narediti sesalca, ki bi odlično in hitro sesal tudi tla in preproge, zdaj razočarano pizdi na sesalec, ki je imel sicer vse preddispozicije za razvoj … a jih ni izkoristil. Skratka, če fičo ob osemletnem prigovarjanju in pomoči lastnika ne rata mercedez, je kriv fičo, zaprmej ne razočarani lastnik. Uf …

In za konec … Ma, ja, saj vem, prava pizdarija je, ko si enkrat pač moraš priznati, da ima res in vsakdo pravico do osebnega razvoja; a zgolj v sebi lastnem tempu, v sebi lastni smeri in na sebi lastne načine; dobesedno. In še hujša je, ko se ti zasvita, da lahko spreminjaš zgolj in samo sebe, ne pa drugih.

To, da pa si drzneš napisati, da "ni opravičila, da je nekdo izguba", da "nisi pričakovala nič nemogočega" in podobne nebuloze, je pa višek nesmislov, arogance, nadutosti in še česa ter kaže zgolj na staro dejstvo, da res ni omejitev, je le omejenost; lastna. In da je (bil) "dan ljubezni", kaj šele ljubezen, miljama daleko …

In, ja, še vedno velja: "One always need two to tango".

Pa srečno,
ARS
Back to top
« Last Edit: 12.07.2007 at 22:57:50 by ARS »  

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #7 - 12.07.2007 at 21:38:07
 


Nakar je Zvezdica, s "srcem izropanim ljubezni in zaupanja", pobrisala vse tri svoje poste ... in "odšla".
Ma, kaki post-faks lajf, kindergarten!


http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1064895585/210#210:

ARS wrote on 09.07.2004 at 07:57:10:
Če bi me vprašali,
česa vam želim,
sem lahko zelo kratka: vsega!

Ker ni omejitev;
je le omejenost.
Lastna.


Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #8 - 12.07.2007 at 22:54:43
 

Hudoooo!

Da je (bila) ZvezdicAa tut Zvezdica, pa LitlleStar in Star 12, pa najbrž še kdo,
in je kar nekaj teh nickov in prav vse poste, množico njih, za sabo pobrisala?

Božca!
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13510
The Land of YaBB
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #9 - 13.07.2007 at 13:56:58
 
ARS wrote on 12.07.2007 at 22:54:43:
Hudoooo!

Da je (bila) ZvezdicAa tut Zvezdica, pa LitlleStar in Star 12, pa najbrž še kdo,
in je kar nekaj teh nickov in prav vse poste, množico njih, za sabo pobrisala?

Božca!

skor mislm da ne
se več ne da
samo 5 dni maš časa da pobrišeš post ... si m zdi
tko da ... vseh pomoje skordane
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #10 - 13.07.2007 at 17:56:28
 

gape wrote on 13.07.2007 at 13:56:58:
ARS wrote on 12.07.2007 at 22:54:43:
Hudoooo!

Da je (bila) ZvezdicAa tut Zvezdica, pa LitlleStar in Star 12, pa najbrž še kdo,
in je kar nekaj teh nickov in prav vse poste, množico njih, za sabo pobrisala?

Božca!

skor mislm da ne
se več ne da
samo 5 dni maš časa da pobrišeš post ... si m zdi
tko da ... vseh pomoje skordane


Kokr reces, big boss. Lohk mi sicer spet kej steka masinerija,
ampak o nicku LittleStar ni ne duha ne sluha vec (razen v quotih drugih), pa se spomnim, da je bil
zeloooo ploden, Star 12 takisto, nik Zvezdica pa se obstaja, a ima tocno 1687 postov manj oz. le se enega ...
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13510
The Land of YaBB
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #11 - 13.07.2007 at 18:36:21
 
ARS wrote on 13.07.2007 at 17:56:28:
gape wrote on 13.07.2007 at 13:56:58:
ARS wrote on 12.07.2007 at 22:54:43:
Hudoooo!
Da je (bila) ZvezdicAa tut Zvezdica, pa LitlleStar in Star 12, pa najbrž še kdo,
in je kar nekaj teh nickov in prav vse poste, množico njih, za sabo pobrisala?
Božca!

skor mislm da ne
se več ne da
samo 5 dni maš časa da pobrišeš post ... si m zdi
tko da ... vseh pomoje skordane

Kokr reces, big boss. Lohk mi sicer spet kej steka masinerija,
ampak o nicku LittleStar ni ne duha ne sluha vec (razen v quotih drugih), pa se spomnim, da je bil
zeloooo ploden, Star 12 takisto, nik Zvezdica pa se obstaja, a ima tocno 1687 postov manj oz. le se enega ...

Smiley
lahko da se motim ...
kolkr pa vem, pa ni opcije ... bom pogledu mal ...

zdej vidm ... zvezdica je res pobrisala poste - 5 dni je mela časa ...
da bi pa to bla littlestar ... pa ne vem
njenga usernejma več ni to je res ...
za poste bom še pogledu - ne najdem niti
kr čudn, ker, ko se pobrišeš ne pobriše sistem tvojih prispevkov ...
napise da jih je naredu ex member ta in ta ...
kr čudn ...
bomo še mal počakal ... mogoče se kej razjasni samo od sebe ...
Back to top
« Last Edit: 13.07.2007 at 21:14:46 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #12 - 13.07.2007 at 19:03:44
 
od deleč so vse zvezde enake, od blizu pa si še podobne niso
Star12 ima svoj stil
Little Star je pa 'WAaaaaaaY too smart' za taka pisanja Wink
(če se je pobrisala, se je iz osebnih razlogov, ne pa užaljenosti)

globoko upam, da se še kaj vrne Smiley
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13510
The Land of YaBB
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #13 - 16.07.2007 at 10:34:49
 
Quote:
Upam, da "gape" še najde prostor zame.. (sicer pa sem prejela Hey Hey pozdrav Smiley). Upam tud, da ne bom čutila obligacije biti drugačna zarad razpoložljivosti, ki jo nekateri težko sprejmejo. Kje drugje pa se lahko vidi spremenljivost?  

Pa naj še jaz tazadnjo Zvezdico povabim, da se vrne -  bomo skupaj probali omiliti tvoje, moje in verjemi, vsakogar razočaranje..

prostora zadost za use ...
Wink
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10646

Gender: female
Re: Moje veliko razočaranje...
Reply #14 - 17.07.2007 at 19:46:47
 
gape wrote on 16.07.2007 at 10:34:49:
Quote:
Upam, da "gape" še najde prostor zame.. (sicer pa sem prejela Hey Hey pozdrav Smiley). Upam tud, da ne bom čutila obligacije biti drugačna zarad razpoložljivosti, ki jo nekateri težko sprejmejo. Kje drugje pa se lahko vidi spremenljivost?  

Pa naj še jaz tazadnjo Zvezdico povabim, da se vrne -  bomo skupaj probali omiliti tvoje, moje in verjemi, vsakogar razočaranje..

prostora zadost za use ...
Wink


eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh


zakaj si se spet pobrisala??? js sem ti pa lih pisala in pisala, še slikce hotla nalimat in hočem poslat in dojamem, da si spet zginla.   Smiley
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4