Donna wrote on 09.07.2007 at 08:51:57:Mogoče je prav, da oba ustajno zagovarjata neko ideologijo.
Jaz osebno nimam proti veri nič, me pa moti, da na tem področju mnogi zagovarjajo nekaj, kar ni popolnoma dobro.
Veliko vojen in klanja je naredila v zgodovini človeštva prav vera in nestrpnost do drugače mislečih.
Mogoče je res, da vsak pride na vrsto enkrat in da vsak dobi, kar si zasluži. Pa tudi to ni argumet, da bi zagovarjala vero.
Jaz osebno zagovarjam drugačne ideje. Enkratnost človeka, njegovo pravico do samostojnega odločanja in delovanja. Življenje brez zapovedi in preprek. Svobodo duha in uma.
Ja, delno imaš prav, deloma pa tudi ne

.
"Tudi jaz osebno nimam nič proti veri"

.
Vendar pa je veliko vojn in klanja naredilo napačno razlaganje ver in verskih dogem ter potem še fanatičnost, ki izhaja iz pretirane gorečnosti

.
Vsak pa res ima svojo enkratnost, svojo pravico do samostojnega odločanja + delovanja, kot praviš

. Vendar pa potem tudi sam nosi vse posledice svojih odločitev, napačnih + pravilnih / pozitivnih + negativnih

.
Vendar pa se stvari čiiiisto obrnejo, ko začneš govoriti o življenju brez zapovedi in preprek, z Maximalno svobodo vsega

. Ker, takoj za tem , pridejo do iste svobode tudi roparji, posiljevalci, morilci, lažnivci, obrekovalci, in vsi ostali "hudiči" vseh vrst

.
No, in, torej, ljuba Donna, kako ti je sedaj všeč ta tvoja vsestranska svoboda ( z "svobodniki" vseh vrst ? )
Pa lep , "svoboden" + sončen dan, še naprej ,

...
by Bošty