Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 49594 times)
ixtlan
5

Jesenice
Re: Problem Homo Sapiensa
Reply #45 - 01.03.2007 at 22:39:36

Quote:
mah, še vedno sem prepričana, da smo tu z namenom, takšnim in drugačnim. res smo ga zabredl, kot človeštvo, marsikje in marsikaj bi lahko bilo precej bolje. ampak, če je vedno vse tako kot mora bit, potem je že tako kot more bit.

ja sej bo tako kot bo moralo bit, žal, očitno ni moglo bit drugač

Quote:
pa en navaden človek sam ne more sodit celega sveta in govorit kaj je dobr in kaj slabo

se strinjam. brez cinizma. pa imej to v mislih ob naslednji "naravni" katastrofi

Quote:
ne more vedet zakaj je katera žival, ljudstvo ali rastlina mogla izumret

imej to v mislih ob naslednji katastrofi, zakaj je bilo dobr, da je "izumrlo" tok pa tok ljudi

Quote:
no vidiš kok si pesimističen, ko praviš, da je 2late

ne bi jst temu reku pesimizem, ampak streznitev.

Quote:
ej, jst pa hočem upat na boljši svet, moram na to upat, brez upanja ni smisla.

upanje umre zadnje. človek pa verjame v tisto kar hoče verjet.
sej BO boljši svet. po malo večjem odmerku kaosa. vedno je tako. kaos se pospešuje, dokler se ne sprevrže v red. destrukcija zavoljo boljših časov

Quote:
in dokler se na ta svet še hočejo rojevat otroci, nova bitja, stare duše, a se ti ne zdi, da še obstaja upanje?

če se mene vpraša, se čist prehitro množimo

Quote:
aja pa še to, na svetu je vedno VEČ dobrega kot slabega

a nisva prej rekla, da dobro in slabo ne obstaja oz. da je relativno/subjektivno?  Smiley

Quote:
so pa čudni časi jap. ampak, saj kdaj pa je blo kle idealno živet?

v Atlantidi je bilo že bojda bistveno bližje idealnemu

Quote:
itak nam bo pa mal več jasn ratal, ko bomo zapustili ta svet. Wink

kakor komu. idiot ostane idiot, tudi po smrti Wink
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #46 - 02.03.2007 at 02:13:24

ixtlan wrote on 01.03.2007 at 22:39:36:
Quote:
mah, še vedno sem prepričana, da smo tu z namenom, takšnim in drugačnim. res smo ga zabredl, kot človeštvo, marsikje in marsikaj bi lahko bilo precej bolje. ampak, če je vedno vse tako kot mora bit, potem je že tako kot more bit.

ja sej bo tako kot bo moralo bit, žal, očitno ni moglo bit drugač

Quote:
pa en navaden človek sam ne more sodit celega sveta in govorit kaj je dobr in kaj slabo

se strinjam. brez cinizma. pa imej to v mislih ob naslednji "naravni" katastrofi

Quote:
ne more vedet zakaj je katera žival, ljudstvo ali rastlina mogla izumret

imej to v mislih ob naslednji katastrofi, zakaj je bilo dobr, da je "izumrlo" tok pa tok ljudi

Quote:
no vidiš kok si pesimističen, ko praviš, da je 2late

ne bi jst temu reku pesimizem, ampak streznitev.

Quote:
ej, jst pa hočem upat na boljši svet, moram na to upat, brez upanja ni smisla.

upanje umre zadnje. človek pa verjame v tisto kar hoče verjet.
sej BO boljši svet. po malo večjem odmerku kaosa. vedno je tako. kaos se pospešuje, dokler se ne sprevrže v red. destrukcija zavoljo boljših časov

Quote:
in dokler se na ta svet še hočejo rojevat otroci, nova bitja, stare duše, a se ti ne zdi, da še obstaja upanje?

če se mene vpraša, se čist prehitro množimo

Quote:
aja pa še to, na svetu je vedno VEČ dobrega kot slabega

a nisva prej rekla, da dobro in slabo ne obstaja oz. da je relativno/subjektivno?  Smiley

Quote:
so pa čudni časi jap. ampak, saj kdaj pa je blo kle idealno živet?

v Atlantidi je bilo že bojda bistveno bližje idealnemu

Quote:
itak nam bo pa mal več jasn ratal, ko bomo zapustili ta svet. Wink

kakor komu. idiot ostane idiot, tudi po smrti Wink

vau, ti pa maš odgovore na vsakj moj stavek!!!  Smiley Smiley Smiley

hotla sem samo rečt glede Atlantide ti nazaj, da a vidiš kam jih je pol to na koncu vseeno pripeljalo, he he. baje. itak v resnici noben nima pojma, zato pa se tok špekulira pa kanalizira pa šta ti ja još znam. Wink  

aja, pa naravne katastrofe so itak vedno bile in vedno bojo. a ti misliš, da se one zarad nas dogajajo? mislim kot posledica delovanja ljudi?  (no, pa vseen upam, da bom preživela ko spet kaka pade, če pa ne pa jebi ga;))

aja, pa valda se prehitro množimo, če je pa tok lepo otroke imet. Wink eni jih pa baje rojevajo, da čim več vojakov sproducirajo. pa kaj čmo.

Quote:
kakor komu. idiot ostane idiot, tudi po smrti

s tem si me pa itak čist nasmejal in v dobro voljo spravil. smeh je pa itak pol zdravja. Wink Smiley
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #47 - 02.03.2007 at 08:06:36

idiot ostane idiot, tudi po smrti Wink

Kak veš?  Roll Eyes

Men pa samo za ljubezen gre Cry; poetu to pravim, ko tolk ne vidi smisla zakaj smo..

Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #48 - 02.03.2007 at 08:37:32

Quote:
aja, pa naravne katastrofe so itak vedno bile in vedno bojo. a ti misliš, da se one zarad nas dogajajo? mislim kot posledica delovanja ljudi?  (no, pa vseen upam, da bom preživela ko spet kaka pade, če pa ne pa jebi ga;))

vsaka akcija v Kozmosu ima svoje posledice, tako tudi delovanje ljudi. če smo ljudje za Zemljo bolezen, kar nedvomno smo (ali bi si kdo upal trdit drugače?), bo Zemlja v sodelovanju s svojo planetarno družino (a kdo misli, da planeti nimajo svoje zavesti?) poskrbela, da ozdravi
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #49 - 02.03.2007 at 08:50:01

Quote:
idiot ostane idiot, tudi po smrti Wink

Kak veš?  Roll Eyes

ja kaj pa misliš, da se zgodi? nenadno razsvetljenje? think again

s palico po trdi glavi bi jaz rekel, da se zgodi, pa še vedno ne pomaga (očitno).

Quote:
Men pa samo za ljubezen gre Cry; poetu to pravim, ko tolk ne vidi smisla zakaj smo..

definirej ljubezen Wink
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #50 - 02.03.2007 at 13:37:13

ixtlan wrote on 02.03.2007 at 08:50:01:
definirej ljubezen Wink

evo  Grin

ARS wrote on 02.03.2007 at 13:14:32:
Definicije
LJUBEZEN:
je beseda z osmimi črkami, tremi samoglasniki,
petimi soglasniki in dvema idiotoma.

Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #51 - 02.03.2007 at 15:48:43

Ixtlan ima daleč najbolj prav - vse je res kar se tiče ljubezni, smrti in podobno. Prava duhovnost ni za šibke, to pa zato ne, ker Resnica pride kot izredno hladna prha in še potem te vsak hoče prepričati, da to pač ni to. Duhovnost ni za tiste, ki iščejo smisel in se opirajo na upanje in ljubezen - vse to so balasti, ki le prekrivajo tisto kar se dejansko dogaja. Kar se dejansko dogaja, je to da so duhovne knjige POLNE sladkih obljub in upanja in ljubezni in Zlate Dobe in Evolucije in podobne nesnage in pravljic in novega programiranja.

Resnica te zadane kot hladna streznitev! Strinjam se z Ixtlanom in ga sprašujem glede naslednjega: glede Kaosa in Reda - meni se v zadnjem času bolj dozdeva, da sta to en in isti pojav. Namreč svet v nas ustvari Kaos, ki ga potem mi celo življenje razrešujemo in ustvarjamo Red, tako kot gre "bojda" človeštvo od Kali Yuge do Zlate Dobe in spet nazaj in tako naprej. Ampak kam nas to pripelje? Atlantida je bila menda družba, ki je živela v Redu in je potem propadla.

Torej kot se meni zdi, sta Kaos in Red le nova prevara - dva pola znotraj te Resničnosti, ki nas držita zasužnjena znotraj te Domene v kateri se znova in znova izmenjujeta. Takrat ko bi človeštvo moralo stopiti v Neskončnost, ker je že vsem vrh glave tega Kaosa in se rešiti pa nastopi Zlata Doba in vsi kar naenkrat pozabimo na prebujenje, ker nam je že vse preveč lepo. In potem spet na koncu Zlate Dobe, ko bi lahko prišli v stik z Zavestjo in se prebudili, ker smo se že naveličali Raja na Zemlji pa spet nastopi Kaos in tako naprej v neskončnost.

Ne vem kaj se vam zdi (in me zanimajo vaši komentarji) toda po mojem mnenju ta Iluzija, ta Maja, ne more delovati samo z enim polom, ker bi se raztreščila, oziroma bi ljudje zelo hitro sprevideli prevaro. Tako da se je treba rešiti ne glede na to ali smo v KAosu ali Zlati Dobi (po mojem se je še težje rešiti med Zlato Dobo, ker je vse preveč lepo in fajn, da bi sploh želeli kam drugam).

Tako da po mojem mnenju ni nobene evolucije, ki bi jo vodile sile Kaosa in Reda ampak samo izmenjavanje Neresničnosti dokler je to pač mogoče.

Rad bi slišal vaša mnenja.
Back to top

IP Logged

alter_ego
2
**

Reply #52 - 03.03.2007 at 11:23:02

ma svašta no...

Poet aveš kva pa mene zanima, kuko si pa ti predstavjlaš(domišljaš) da bo zgledal če se ti(nam) rata izmuznt iz klešč "matrice"? Dej mi to mau slikovito opiš. Sam ferbec me je.
Back to top

Anything good in life is either illegal, immoral, or fattening.

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #53 - 03.03.2007 at 11:41:49

hotla sem samo še to dodat, da bi bil morda bolj primeren naslov... problem moških, glede na to, da še vedno večinoma oni vodijo politiko, biznis in vojne.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #54 - 04.03.2007 at 11:41:25

Poet wrote on 02.03.2007 at 15:48:43:
Ne vem kaj se vam zdi (in me zanimajo vaši komentarji) toda po mojem mnenju ta Iluzija, ta Maja, ne more delovati samo z enim polom, ker bi se raztreščila, oziroma bi ljudje zelo hitro sprevideli prevaro. Tako da se je treba rešiti ne glede na to ali smo v KAosu ali Zlati Dobi (po mojem se je še težje rešiti med Zlato Dobo, ker je vse preveč lepo in fajn, da bi sploh želeli kam drugam).

Tako da po mojem mnenju ni nobene evolucije, ki bi jo vodile sile Kaosa in Reda ampak samo izmenjavanje Neresničnosti dokler je to pač mogoče.

dobr si to zračunu ...
mislm pa, da je fora v tem, da je bog naredu vesolje tko da je sebe razdelil na dva pola
virtualno
on je še vedno edn - a znotri sebe razdeljen na pol
in ... ker nobena polovica ne sme prevladat ampak se morata združit nazaj v enost - skozi ljubezen - to je namreč namera ... je v vsako polovico sebe vkodiru še naprotni del sebe (slikica taijitu)
ta delček je zagotovil, da ko so se tisti ki so se uprli in zgradili svoj svet - znotraj vesolja  - jasno - na pravilih ki so bla od prej postavljena - jasno - je ratala zemlja
takrat je bil samo jin (in mikro janga)
in pol je pršu jang ... in se začel krepit ... in smo pršli do sm kjer smo - kjer zgleda da se izmenjavata ... pa ni glih res ... jin je sistem
jang je višji jaz
višji jaz je med inkarnacijo prekrit z majo - ki je sistem
zato se mora očistit smeti s katerimi se poistoveča - napačno - in pridet iz teme u svetlobo ...
se dvignt nad red in kaos ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #55 - 04.03.2007 at 19:52:41

Ixtlan ima daleč najbolj prav - vse je res kar se tiče ljubezni, smrti in podobno.

Grin to se ti zdaj slučajno zdi, to pa samo zato ker se najini matrici v nekaterih pogledih očitno prekrivata

Prava duhovnost ni za šibke, to pa zato ne, ker Resnica pride kot izredno hladna prha in še potem te vsak hoče prepričati, da to pač ni to. Duhovnost ni za tiste, ki iščejo smisel in se opirajo na upanje in ljubezen - vse to so balasti, ki le prekrivajo tisto kar se dejansko dogaja. Kar se dejansko dogaja, je to da so duhovne knjige POLNE sladkih obljub in upanja in ljubezni in Zlate Dobe in Evolucije in podobne nesnage in pravljic in novega programiranja.

ne vem kaj mi ima bolj negativno konotacijo al duhovnost al religija

Resnica te zadane kot hladna streznitev!

včasih res ja...

Strinjam se z Ixtlanom in ga sprašujem glede naslednjega: glede Kaosa in Reda - meni se v zadnjem času bolj dozdeva, da sta to en in isti pojav. Namreč svet v nas ustvari Kaos, ki ga potem mi celo življenje razrešujemo in ustvarjamo Red, tako kot gre "bojda" človeštvo od Kali Yuge do Zlate Dobe in spet nazaj in tako naprej. Ampak kam nas to pripelje? Atlantida je bila menda družba, ki je živela v Redu in je potem propadla.

brez kaosa ni evolucije. sila kaosa/destrukcije/smrti je nasprotna sili reda/življenja/kozmosa. ena drugo uravnotežata, ena drugi sta si posledica, včasih prevladuje v nekem delu Kozmosa ena, včasih druga...

Torej kot se meni zdi, sta Kaos in Red le nova prevara - dva pola znotraj te Resničnosti, ki nas držita zasužnjena znotraj te Domene v kateri se znova in znova izmenjujeta. Takrat ko bi človeštvo moralo stopiti v Neskončnost, ker je že vsem vrh glave tega Kaosa in se rešiti pa nastopi Zlata Doba in vsi kar naenkrat pozabimo na prebujenje, ker nam je že vse preveč lepo. In potem spet na koncu Zlate Dobe, ko bi lahko prišli v stik z Zavestjo in se prebudili, ker smo se že naveličali Raja na Zemlji pa spet nastopi Kaos in tako naprej v neskončnost.

evolucija je pravzaprav spiralna (ne ciklična)

tako....relativni red nas eventuelno potisne v relativno "cono udobja" Cheesy

pač evolucije ne moreš zanikat (čeprav se od daleč mogoče včasih zdi, da je ni)...pa rajši reciva subjektivno doživljanje Resničnosti
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #56 - 04.03.2007 at 19:58:31

Quote:
hotla sem samo še to dodat, da bi bil morda bolj primeren naslov... problem moških, glede na to, da še vedno večinoma oni vodijo politiko, biznis in vojne.

Petra, kako si pa ti predstavljaš vlogo ženske?
Naj bi bila vloga ženske enaka vlogi moškega? Naj bi se razlikovali samo telesno ali še kako drugače?
Kje je po tvojem odgovornost ženske polovice prebivalstva?
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #57 - 06.03.2007 at 20:55:27

ženske smo multitasking bitja zato je težko definirat neko vlogo, ker le te se skos spreminjajo, pa po drugi strani prehajaš iz ene vloge v drugo ves čas.

ma jaz sploh en razmišljam kaj dosti o teh stvareh, pa o nekih vlogah al akr kol, ampak pač ne morem preko dejstev, da za večino sranj stoji moški. Wink pač kar se tiče vojn... ne rečem, da ne obstajajo tudi ženske, ki so ološ in moški, ki so res fajn.

ni mi všeč svet kjer hočejo ženske postati moški. ni mi všeč svet kjer je sistem tak, da mati skoraj nima časa za otroka in so le ti prepuščeni sami sebi. vidim pa vseeno, da če bi le moški morali skrbeti za otroke, bi verjetno že zdavnaj izmurli, he he. drugače pa jst ne poznam rešitve za ta svet. lahko le živim svoje življenje najbolje kot zmorem in probam čim manj škodovat drugim bitjem tu. bitje je tudi planet zemlja. Wink

ne živim pa zato, da bi imela prav, ampak bi le rada bila čimbolj srečna.

pa ne vem odgovornost do čega misliš za Ž polovico prebivalstva???
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #58 - 09.03.2007 at 08:20:43

Ixtlan ima daleč najbolj prav - vse je res kar se tiče ljubezni, smrti in podobno. Prava duhovnost ni za šibke, to pa zato ne, ker Resnica pride kot izredno hladna prha in še potem te vsak hoče prepričati, da to pač ni to. Duhovnost ni za tiste, ki iščejo smisel in se opirajo na upanje in ljubezen - vse to so balasti, ki le prekrivajo tisto kar se dejansko dogaja. Kar se dejansko dogaja, je to da so duhovne knjige POLNE sladkih obljub in upanja in ljubezni in Zlate Dobe in Evolucije in podobne nesnage in pravljic in novega programiranja.

Resnica te zadane kot hladna streznitev! Strinjam se z Ixtlanom in ga sprašujem glede naslednjega: glede Kaosa in Reda - meni se v zadnjem času bolj dozdeva, da sta to en in isti pojav. Namreč svet v nas ustvari Kaos, ki ga potem mi celo življenje razrešujemo in ustvarjamo Red, tako kot gre "bojda" človeštvo od Kali Yuge do Zlate Dobe in spet nazaj in tako naprej. Ampak kam nas to pripelje? Atlantida je bila menda družba, ki je živela v Redu in je potem propadla.

Poet  Huh, če veš da ima Ixtlan daleč prav, potem se mi zdi da ne rabiš glih naših komentarjev in mnenj ...
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #59 - 09.03.2007 at 22:41:10

vida wrote on 09.03.2007 at 08:20:43:

Poet  Huh, če veš da ima Ixtlan daleč prav, potem se mi zdi da ne rabiš glih naših komentarjev in mnenj ...

No sej takega lahko izjavi le nekdo, ki se mu je včerajšnji dan (8. marec) zdel vse kaj drugega kot le obredno žrtvovanje rastlin za bebavost polovice homo sapienske populacije. Malo poglej kakšne poste dajejo ženske na ta topic - povsem v skladu z duhovnim turizmom in zaslepljenostjo z neko imaginarno ljubeznijo, ki jim samo pere možgane.

Zanimajo me mnenja posameznikov, ki so sposobni razmišljati sami zase ne pa kr neki v tri krasne, pišimo in verujmo samo zato ker se fino sliši. Ženske imajo na žalost tako sprane možgane, da je možnost kakšnega preboja sila redka - seveda, ker je veliko lažje sprejeti ustaljene puhlice o ljubezni in o tem kako da je ženska nekaj posebnega, ker vzgaja in rodi otroke - ma kaki!
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9