Quote:tai wrote on 18.01.2007 at 02:59:33:hm... js sm bolj po starih modelih narjena tko da bi dodala se eno mero tragičnosti

fatalka manipulira z moskimi, ampak se s tem ne zapolni. in se tega zaveda. in ceprov je packa, ker manipulira, jo to na nek nacin vseeno dela tragicno.
narejena si bila po starih filmih noir? (pred, med, po? v katerih je tragičnost ponavadi dočaral moški režiser?)
al po bibličnih zgodbah? (... v eni najbolj patriarhalnih religij na tem svetu?)
za tragičnost lika fatalne ženske je potrebno po mojem neizogibno verjet v usodo oz. karmično sekvenco dogogkov, s katerimi je fatalka "nagrajena" za svoja pretekla dejanja.
dodatno pa lahko o tragičnosti govorimo v par filmih, v katerih je že njena samostojnost, neodvisnost in aktivnost v nasprotju s pasivnostjo (ixtlan bi morda rekel, da sploh ni prava ženska) tisto, kar jo neizbežno pripelje do ne prav srečnega konca.
sicer so bile neodvisne ženske že od lilith naprej demonizirane, ta dodatna svarila pa so se pojavila prav v času, ko so ženske prevzemale aktivnejšo vlogo, ko so postajale neodvisne, recimo v II. sv. vojni.
lp bp
ne po starih filmih niti po bibličnih zgodbah, ker se mi niti slučajno niso zdele tolk fatalne (fatalnost sem zaznala, nisem je pa začutila). po starih modelih, da verjamem v čist druge vednoste, druge razsežnosti človeka... nepomembno v zvezi s temo? niti ne. sem pa napačen naslov za razpredanje na dolgo in na široko (ko že omenjaš ixtlana...

).
ampak sem pa blazno fascinirana nad likom fatalk. ker mi tukaj udari ven ta moja stara duša. nima veze kje, kdaj, kako, kerga leta je bla ta in ta podoba te in te ženske. ampak sem spoznala par fatalnih ljudi nasploh, tud moških (ufffff!!!

) in nevem, če je to kdo doživel... ampak ti ljudje so blazno privlačni, kt magnet se napopaš na njih in blazno so "fini", čis te fascinirajo, ko vidš, kako vrtijo svet okol... ampak vedno bolj jih gledaš, vedno bolj čutš, da pa tukaj neki ne štima... tko so lepi, da so že kr grdi. tko so zajebani, da ugotoviš, da v bistvu sploh niso. in kokrkol so tko zlo manipulativni in vrtijo svet okol sebe, so tud samo ljudje in si mogoče bolj od vseh želijo eno potrditev in ljubezen.
in na koncu ti ljudje vedno propadejo, ker te fatalnosti pomojem ne zmore noben in ni šanse, da jim rata. kokr en pakt s hudičem skor

- če so fatalni, jim ta fatalnost useka ven v obliki ene tragične usode. tolk so neverjetno neverjetno lepi, z neverjetno močno osebnostjo in verjamem ja, da že kr mal demonski. ampak so zraven še tko jebeno tragični, da človeka kr zaboli...