tai wrote on 22.12.2006 at 02:15:14:verovanje v boga je ena izmed najlepših stari, kar se mi je zgodilo. pa ne verjamem v boga takega kot vsi ostali, še posebej ne v stilu RKC. ampak to, da verjameš v nekaj višjega ti daje moč, da lahko samo si. in da bo neka višja sila poskrbela zate, da se ti ni tako prekleto treba trudit v življenju.
ne vem, a res misliš, da rabiš boga, da se ti ni treba tako prekleto trudit v življenju?
tai wrote on 22.12.2006 at 02:15:14:ko sem resnično potrebovala pomoč v življenju sem vedno prosila angele vsega sveta, da naj mi pomagajo. in so mi

čeprav še sama dolgo nisem verjela v to.
imam se za ateistko. definitivno. ampak si dovolim vsake kvatre, da me višja sila vodi.
a čutiš potrebo (ali željo) po tem, da te nekdo vodi? a svojemu lastnemu vodstvu ne zaupaš dovolj?
tai wrote on 22.12.2006 at 02:15:14:hm... nevem, pa kje je tuki povezava med tem, da nekdo veruje v boga in tem, da si predstavljamo, da je ureditev vesolja hierarhična?
pač Bog naj bi imel glavno besedo, torej je na vrhu hierarhije. takoj nad redovi angelov/polbogov/guruji...
sicer pa evo, čemu bi se jaz trudil argumentirat povezavo:
Boštyxz wrote on 21.12.2006 at 09:37:08:No, torej, da razložimo, kaj je kdo . Kot je hierarhija v najnižjem kraljestvu energij, peklu, je tudi hierarhija v boljšem kraljestvu energij , nebesih . In, potem, kot imamo najnižjega padlega angela, hudiča vseh hudičev - Satana , imamo tudi Najvišjega Vzvišenega Svetega Angela Vseh Angelov - Jezusa . In, kakor je Satan nad vsemi negativnimi angeli- hudiči, je tudi Jezus nad vsemi pozitivnimi - pravimi angeli . Razlika je le , da je obenem-hkrati Jezus še nad Satanom, čeprav satan to zanika, ne priznava
tai wrote on 22.12.2006 at 02:15:14:če verjameš z vso bitjo, da bog obstaja, oz. mi je ljubši izraz ena višja sila, še ne pomeni, da to vzameš kot nekaj več. jaz verjamem, da je bog v vseh nas, pa čeprav se sliši še tako klišejsko. in tuki ni nič hierarhičnega. ravno nasprotno. mogoče še bolj sprejemam ljudi kot sebi enakopravne, ker vem, da smo vsi iz istega testa, da je tista bit nekaj, kar je v nas vseh in zato si niti ne upam več obsojat ljudi.
sej nima veze iz česa je kdo, govorim samo o ureditvi. ljudje smo ravno tako iz istega testa, pa so eni vladarji, zemeljska ureditev je hierarhična