Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 26
(Read 133429 times)
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: DAVID ICKE
Reply #60 - 11.07.2006 at 14:10:52
 
Quote:
Quote:
Tole s svetovno  zaroto  iluministov me spominja na oživljanje animizma primtivnih ljudstev, ki so v bistvu nepredvdljivim/kaotičnim/naključnim  naravnim  in tud družbenim dogodkom (npr grožnji sosednjih plemen/ljudstev) na katere niso nimel neporednega vliva,  pripisovali nekomu/nečemu, ki te dogodke animira 'iz ozadaja'. Namen teh animacij je bil, da se folk potolaži, da se nate dogodke da vplivat, da se jih  naredi  predvidljive in obvladljive z zarotivami in obredi žrtvovanja,  da ne prišlo do brezglave panike in razpada skupnosti oz. zs psihološkim  namenom, da se skupnost naredi obvladljivo/pokorno.


Quote:
čaki to je druga stvar. Jst verjamem da obstajajo sile v naravi na katere se da vplivat, da prinesejo dež, blaginjo itd, no napadi sosednjih vasi so druga stvar.


Ni čist nekaj drugega, v obeh primerih gre za naš način dojemanja nečesa, kar je močnejše od nas. Ne gre za spreminjanje nečesa, kar ni v naši moči spremenit,   ampak za način dojemanja  tega, na kar nimamo vpliva  (oz. vplivanja  na to,  kako bomo dojemal nekaj,  na kar nimamo vpliva).   


Quote:
Jezusu in Budi, pa še komu drugemu ni blo treba spremenit sveta da bi bila svobodna, ker sta sebe spremenila. In lih na to je tud Icke opozoril, sem nekje zasledil med napisanim WinkKeč človekove narave je v tem, da je univerzalna in  da vsebuje vse svoje predhodne evolucijske faze. Vsaka od njih lahko v vsakmu od nas kadarkoli prevlada,  če si to dopustimo. Lahko se kadarkoli positovetimo s katerokoli od teh evolucijskih faz, človeški pa smo samo, če se poistovetimo s to univerzalnostjo svoje narave. Zato se ti v bistvu niti ni treba niti spremenit  ampak samo bit to kar itak si.  
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: DAVID ICKE
Reply #61 - 11.07.2006 at 16:06:15
 
Drgač pa, snow, o teoriji zarote smo že tud tle razpredal v zvezi z aktualno politično sceno, pastjo demokracaje, možnostmi odprte družbe... http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1033028519/0
Back to top
 
 
IP Logged
 
anunaki
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 21

Re: DAVID ICKE
Reply #62 - 11.07.2006 at 16:52:11
 
Se bo treba delat, se bo treba delat.....
Bodoci ekonomist snow naj ti jaz povem nekaj o ovcah sam se nimam za ovco in tut ne rabim nobenga da me vodi, star sem 24 nimam niti enega dne delovne dobe, zakljucu sm svojo kariero na faksu v 2. letniku in nerabim prav nobene diplome da bom statusno ugajal okolici, predvsem starsem boli me kurac po domace za te nic vredne papirje.kljub temu zasluzim prek 300k $ letno ce se mi da(ne prodajam drog in nisem kriminalec) da nebo napacnih predstav.
ce si drugace kot da se vklopis v ta sitem ne znas predstavljat zivljenja naj ti jaz povem kako zgleda moj
ze par let odkar sem "zakljucil" z studijem (bilo je grozno -starsi cist presrani kaj bo z mano itd...)vsak dan vstanem kadar jaz hocem, vcasih sploh negrem spat ce mi sede, dan in noc nista pomembna prav tako tudi ura ne, delam kar mi pase v lajfu nerabim se prilagajat nekemu sistemu(soli, sluzbi..)nihce mi ne govori do kdaj moram delat in koliko bom dobil za to, ker o tem odlocam sam, nerabim diplome(dobre sluzbe) da me bodo ljudje spostoval ker se spostujem sam sebe in me boli kurac za druge.potujem po svetu, jadram...skratka uzivam res svobodno zivljenje- kako sem prisel do tega? z pravim nacinom razmisljanja o vsem tem sranju ki se dogaja po svetu, veliko mi je pripomogel tudi Icke katerega sem prvic zasledil ze pred leti.

Kar se tice svetovne zarote, nekaj je na tem 100%. je pa res da taki ljudje kokr je titud (predvidevam da je visoko izobrazen )in prav to mu skodi ker je pokonzumiral prevec vsega sranja ki se ga je moral naucit v lajfu, in tezko je prek svojih vzorcev, sam sem rabu par let da sem jih spremenil, imel sem podobne tezave kot jih imamo vsi.illuminati so tok hudi titud da ti do tja sploh ne sežeš še zaenkrat. se bo treba delat..
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: DAVID ICKE
Reply #63 - 11.07.2006 at 18:46:20
 
Quote:
V kakršnemkoli simbolu lahko najdeš stvari ki jih iščeš.

no ... boš pokazu ...


Quote:
Ta stvar z roverjem mi je pa tud smešna, a ni mogoče da so šli z roverjem mal naokrog in ga spet pokrili potem? zaradi prahu maybe al pa česarkoli?

morm rečt da se ne spoznam in nism študiru teh reči - mam pa u zavesti, da je že blo govora, da je bil polet na luno basa ... mislm da striček trdi, da ko gre rover vn, da se zaščitna prevleka raztrga - ne da je kao kakšen fršlus al pa kej ...
je pa na to temo zanimiva tud ta slika
...
Smiley
lahko da je basa (slika) ... pa ne verjamem ... lahko pa najdeš dokaz, da je basa, al pa da ni

Quote:
In tiste dve senci pr astronavtih....če bi bla dva vira svetlobe, bi vsak astronavt imel 2 senci kot nogometaši na nogometnem igrišču, mogoče je sam teren nagnjen in je ena senca mal po čez.

use je možno - je use razloženo

pač ... to je ... čudašku ... tanajmanj kar je ... in s tem en od vzrokov da se začneš spraševat - zakaj?


Quote:
Po pravici povedano se kaj dosti nisem ukvarjal s tem, ker me ne zanima, in pomoje so obstajale določene organizacije ljudi,ki so imele kaj veze z ureditvijo sveta, ampak niso imele kakršnokoli povezave z duhovnostjo al pa satanom (in podobnimi neumnostmi), ker sam satan je ena velika zabloda človeštva.

jest razumem, da tko misliš ti, ki 'se kaj dosti nisi ukvarjal s tem' ... strici na linkih so pokurl morje časa, da so pršli do faktov ki jih zdej šerajo ...
titud wrote on 11.07.2006 at 12:00:38:
Jest si enostavno ne dopustim verjet, da obstaja svetovna zarota, ki vse obvladuje. Drgač povedano: ne obstaja zarota  sama po seb ampak obstaja  le kot konstrukt naše potrebe po tem, da bi obstajala.

si pa faca
'si ne dopustiš verjet'
to ne razumem!
npr:
model trdi da so bli (skoraj) vsi predsedniki zda pripadniki enih in istih družin izvirajočih iz babilona (če skratim)
- bli so prostozidarji - mnogo njih
- bli so (in so še) člani skupine skull & bones - prostozidarska organizacija se mi zdi - če ne direkt iluminatorska
sama preverljiva dejstva - nova - zame
si jih kej šu preverjat?
zase?

si preverju slike z lune?
si preverju slike od napada na wtc?
si preverju slike od napada na pentagon?
si pogledu kako majo modeli postavljena mesta?
si gledu kako je andres mrzlično isku (in še išče) take 'patterne' (vzorce) v slovenskih mestih?
zakaj mislš?
si vidu pattern bele hiše?
sovo?
si si ogledu posnetke sove?
si si ogledu posnetke njihovih ritualov?
...

vse javno na netu obstaja
boš modele ki to znanje nosijo med nas določu za lažnjivce?
boš mene določu za lahkoverneža?
veš dobr da sm to že vse vedu, sm o tem zdavni že pisu
za icketa sm prvič slišu ko mi ga je nekdo prnesu pod nos.
zakaj?
kako je to mogoče?

se je kdo kdaj vprašu kako to da je tolk ovc na svetu?
kolk jih pa poznaš?
zakaj so oni, ki jih poznaš, ovce?
kaj jih dela take?

se je kdo vprašu kako je možno, da je svet tolk nagravžn, jest pa komi koga nagravžnga poznam?
kolk pa nagravžnih poznaš ti?

takih ki bi ne imeli vesti?


snow, ti predlgam da kr prebereš use (sm ure govora - videa - stisnu u kakšno urco čtiva) ... se splača ... pol se pa vpraši zakaj


in niti se ne gre za sesuvanje svetovne ureditve, blj za nje ozaveščanje ... če se ob tem ona sesuva ... pa res nismo mi 'krivi' ... mi ki jo ozaveščamo ...

al kako?

al boš tud ti reku, tko kt titud, da z ozaveščanjem ustvarjamo da to tko je ... in da zdej provzaprov še ni?

kaj jest vem noQuote:
to so pa predvsem izbrali volilci

ne vem no
o tistih volitvah kjer je bush ml zmagu pa res ne bi ... so jih strici čist razdrl že ...titud wrote on 11.07.2006 at 14:10:52:
Ni čist nekaj drugega, v obeh primerih gre za naš način dojemanja nečesa, kar je močnejše od nas. Ne gre za spreminjanje nečesa, kar ni v naši moči spremenit,   ampak za način dojemanja  tega, na kar nimamo vpliva  (oz. vplivanja  na to,  kako bomo dojemal nekaj,  na kar nimamo vpliva).  

kako res lahko tolk zakompliciraš?
(res si preveč u intelektu)
vse kar je je način dojemanja
nič ni močnejše od nas razen tistega kar sami za tako določimo - dopustimo - izberemo
ne vse kar se nam dogaja mamo vpliv - to tko pač je!dobr si reku anuaki ... nego ... lahko da sm si narobe zapomnu, ampak a ni blo rečen da so glih ti anuaki - njih neposredni nasledniki -  glih ti reptiloidi?
sm zamešu kej ... k o začetkih nč dost ne pove ... sva gledala uno skrivnost atlantide ... skor do pike ista zgodba ... čeprov so tm na atlante vso štalo zvalil ...
sm pa razumel icketa, da so jinovci - reptiloidi - že velik pred atlantido deloval na zemlji ... rang 100.000 + let nazaj ... o tem so podatki tud iz nočne magije - od prej že ... mislm jest jih mam u zavesti že od prej ... so najprej pršli jinovci, so upedenal po svoje - nekakšen zapor, pol so pršli jangovci in popedenal reči da bi ble blj prov - pa je šlo use u pm
pomoje glih zato ker so jinovci že prej ustvarl zapor - natanko ta o kerem govori icke
do pike ...

unga črnca si morm res ogledat ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: DAVID ICKE
Reply #64 - 11.07.2006 at 23:16:19
 
Prav zabavno je brati, kako je bil naprimer pristanek na Luni "basa", obstoj nekakšnih reptiloidnih bitij, ki so prišla k nam že pred stotisoč leti iz nekakšnih "drugih" dimenzij zgolj zato, da bi iz nas naredila sužnje, ne, to pa ni basa. Cool

Razna "tajna društva pgc" seveda obstajajo, in nekatera so si nadela prav posrečena imena, (kot naprimer iluminati). Vendar ta društva niso nič nadzemeljskega, saj jih sestavljajo čisto navadni ljudje s prav vsemi človeškimi potrebami in napakami.

Z malce znanja iz psihologije množic si je namreč mogoče prigrabiti velikansko moč, ki prav rada daje iluzorni vtis nadnaravnosti.
(S tem v zvezi sem se spomnil poučne pravljice o golem kralju, ki ga vsi, razen enega še ne prepariranega otroka, občudujejo, kot lepo oblečenega)

Skozi zgodovino najbolje preizkušena recepta za manipulacijo z množicami sta bila vzbujanje strahu (teror) in obvladovanje po načelu deli in vladaj.Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: DAVID ICKE
Reply #65 - 12.07.2006 at 00:28:21
 
titud wrote on 06.07.2006 at 12:39:32:
V bistvu gre bolj za simbolno (mentalno/psihično) lastnost, za katero ima vsak od nas genetsko podlago in ki jo lahko vsak od nas razvije v seb, če dopusti, da  prevlada stari del možganov ki ga imamo še vedno tam nekje nad hrbtenjačo in iz katerga so se v evoluciji razvili naprej modreni človeški možgani. Vsaj  tako sem jest razumu gerkmana in njegovo interprertacijo iluminatov, ki jih ima enako kot icke za realno obstoječa bitja in zard česar sem tud jest svoj čas imel gerkmana za orenh premaknjenega ...  

kje pa si prebral to od gerkmana, oz a lahko poveš celo zgodbo o tem?
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: DAVID ICKE
Reply #66 - 12.07.2006 at 10:46:05
 
Bardo_Thodol wrote on 11.07.2006 at 23:16:19:
Prav zabavno je brati, kako je bil naprimer pristanek na Luni "basa", obstoj nekakšnih reptiloidnih bitij, ki so prišla k nam že pred stotisoč leti iz nekakšnih "drugih" dimenzij zgolj zato, da bi iz nas naredila sužnje, ne, to pa ni basa.

Razna "tajna društva pgc" seveda obstajajo, in nekatera so si nadela prav posrečena imena, (kot naprimer iluminati). Vendar ta društva niso nič nadzemeljskega, saj jih sestavljajo čisto navadni ljudje s prav vsemi človeškimi potrebami in napakami.

Skozi zgodovino najbolje preizkušena recepta za manipulacijo z množicami sta bila vzbujanje strahu (teror) in obvladovanje po načelu deli in vladaj.

je zabavno ja
tud use kar si napsiu ... vsake tolko se pa kdo začne izpraševat ... zakaj je to (glih) tko

u bistvu so u organizacijah tudi navadni ljudje
jih je pa več takih ki imajo bolj reptiloiden dnk
frdrmore nad ~ 30 nivo so posvečeni (imho) samo uni ki imajo zadost čist dnk - na reptiloidski način ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
anunaki
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 21

Re: DAVID ICKE
Reply #67 - 12.07.2006 at 13:13:49
 
Cudno se mi zdi da folk izpodbija tako mocna dejstva, kar jim pa rolajo po 24 ur, discovery-u, in nevem se kje pa neizpodbitno verjamejo. tisto je resnica ostale resnice so pa kosntrukt...
se pravi resnica je samo ena in pika. drugih resnic ni, je samo ta resnica ki je zapletena in nelogicna..

itak je pa najprej treba vedet lazi da lahko spoznas resnico....
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: DAVID ICKE
Reply #68 - 12.07.2006 at 14:06:44
 
gape wrote on 11.07.2006 at 18:46:20:
Quote:
in niti se ne gre za sesuvanje svetovne ureditve, blj za nje ozaveščanje ... če se ob tem ona sesuva ... pa res nismo mi 'krivi' ... mi ki jo ozaveščamo ...

al kako?

al boš tud ti reku, tko kt titud, da z ozaveščanjem ustvarjamo da to tko je ... in da zdej provzaprov še ni?

kaj jest vem no
titud wrote on 11.07.2006 at 14:10:52:
Ni čist nekaj drugega, v obeh primerih gre za naš način dojemanja nečesa, kar je močnejše od nas. Ne gre za spreminjanje nečesa, kar ni v naši moči spremenit,   ampak za način dojemanja  tega, na kar nimamo vpliva  (oz. vplivanja  na to,  kako bomo dojemal nekaj,  na kar nimamo vpliva).  

kako res lahko tolk zakompliciraš?
(res si preveč u intelektu)
vse kar je je način dojemanja
nič ni močnejše od nas razen tistega kar sami za tako določimo - dopustimo - izberemo
ne vse kar se nam dogaja mamo vpliv - to tko pač je!


Glede  razmerja med sesuvanjem in ozaveščanjem: zarota proti nam  brez naše udeležbe v njej ne more obstajat, torej se lahko sesuje z umikom naše udeleženosti v njej. Če se vpletemo v boj proti zaroti, se vpletamo v konstrukt, ki ga s svojim bojem sami vzpostvljamo. T.i imenovani zarotniki se vzpostavljajo in prepoznavajo kot zarotniki ravno skozi naše nenehno prizadevnaje, da bi bli razkrinkani. Boljš rečeno skozi njihov strah  pred nami, da bi jih mi ne razkrinkali.   Po moje ni finta ozaveščanja v tem, da jih premagamo, ampak da jim vzamemo energijo za boj, ki jo jim sami dovajamo  s tem, ko jih hočmo premagat. Ker ta boj  se lahko dogaja samo  v polju boja za oblast oz. za višji položaj v piramidalni strukturi, katere bitvo je itak, da je utemeljena na tistih spodaj in ne onih zgoraj. Uni zgoraj nimajo nobene moči piramide pokonc držat, piramida torej ni zgrajena na njihove moči ampak na naši. Ne znam drgač povedat, da bi blo jasn.
 

Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: DAVID ICKE
Reply #69 - 12.07.2006 at 14:11:19
 
anunaki wrote on 11.07.2006 at 16:52:11:
Kar se tice svetovne zarote, nekaj je na tem 100%. je pa res da taki ljudje kokr je titud (predvidevam da je visoko izobrazen )in prav to mu skodi ker je pokonzumiral prevec vsega sranja ki se ga je moral naucit v lajfu, in tezko je prek svojih vzorcev, sam sem rabu par let da sem jih spremenil, imel sem podobne tezave kot jih imamo vsi.illuminati so tok hudi titud da ti do tja sploh ne sežeš še zaenkrat. se bo treba delat..


Vsaj kar se mene tiče bi blo po moje boljš nč (več) delat. Edino na ta način bi se dalo še kam prit oz. še kaj dosečt.  Roll Eyes Grin Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: DAVID ICKE
Reply #70 - 12.07.2006 at 14:36:47
 
Če so dejstva res tako močna, bi lahko za to dobili vsaj kakšen bolj oprijemljiv dokaz.

Znanstveni pristop je vedno previden in zahteva, da se nikomur ne verjame apriori (ali na lepe oči). Zadeve je treba vsaj toliko obdelati in dokazati, da si jo lahko vsak preveri tudi sam, s poskusom in  z nekaj logike ter zdravega razuma, česar pa pri tovrstnih izmišljotinah, čeprav moram priznati, da zelo zanimivih, najbolj pogrešam.

Tovrstne predstavitve senzacionalističnih dejstev namreč delujejo natančno po tistih vzorcih, pred katerimi nas kao želijo obvarovati.

Znano je, da so človeški možgani sestavljeni iz več plasti, ki imajo svoj izvor v različnih obdobjih evolucije. Eden starejših delov naših možganov se v angleščini imenuje "reptilian brain" in ta del si mi vsi delimo z našimi skupnimi predniki reptili izpred 100 milijonov let, ko so se evolucijske poti naših vrst razšle. Ta del možganov, ki tudi pri ćloveku še vedno opravlja pomembne življenske funkcije, je zadolžen za najosnovnejše naloge preživetja, vendar zaradi starosti izvora še ne pozna modernejših funkcij, ki jih premorejo druge, kasneje nastale plasti možganov, limbični del, ki je sposoben tvoriti vrednostne sodbe ali neokorteks, ki je zmožen abstraktnega razmišljanja, tvorbe jezika, domišljije in zavesti.

Umetnost uspešnega (in najpogosteje podlega) manipuliranja z ljudmi je pravzaprav v tem, kako delovanje njegovih možganov fokusirati spet nazaj na čimbolj arhaični del možganov, še najbolje kar na njegov reptilni del, kjer se sposobnosti vrednotenja in razmišljanja povsem porazgubijo v najbolj elementarnih, a zelo močnih potrebah.

Za te potrebe je značilni panični strah pred prihodnostjo, velika negotovost, odtod nekontrolirano kopičenje dobrin (delanje zalog, ki jih itak nikoli ne boš mogel porabiti), neupoštevanje in nesočustvovanje do drugih in pa papagajsko ponavljanje določenih vzorcev obnašanja (pisana obredja,  katerih namen je le združevanje "enakih v skupni bedi").

V tako predlimbično stanje je mogoče pripraviti skoraj vsakogar, če ga le dovolj prestrašiš, bodisi z neposrednim ogrožanjem njegove fizične eksistence, bodisi z grožnjami ali izmišljenimi sovražniki, pa tudi na bolj prefinjene načine z najrazličnejšimi metodami poneumljanja. (tu bi znali kaj več povedati strokovnjaki za epp)


Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: DAVID ICKE
Reply #71 - 12.07.2006 at 14:39:35
 
Devi wrote on 12.07.2006 at 00:28:21:
titud wrote on 06.07.2006 at 12:39:32:
V bistvu gre bolj za simbolno (mentalno/psihično) lastnost, za katero ima vsak od nas genetsko podlago in ki jo lahko vsak od nas razvije v seb, če dopusti, da  prevlada stari del možganov ki ga imamo še vedno tam nekje nad hrbtenjačo in iz katerga so se v evoluciji razvili naprej modreni človeški možgani. Vsaj  tako sem jest razumu gerkmana in njegovo interprertacijo iluminatov, ki jih ima enako kot icke za realno obstoječa bitja in zard česar sem tud jest svoj čas imel gerkmana za orenh premaknjenega ...  

kje pa si prebral to od gerkmana, oz a lahko poveš celo zgodbo o tem?


Je pisal v eni auri v svoji rubriki, še preden so izšli brownovi romani pri nas, tko da takrat iluminati še niso bli tolk popularni  in mi je zgledal čist odštekan.  Bom skušal  nekje izbrskat, ker  aure sem svoj čas, ko je bilo  še manj tovrstne literature, vestno shranjeval...  

Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: DAVID ICKE
Reply #72 - 12.07.2006 at 15:01:44
 
Bardo_Thodol wrote on 12.07.2006 at 14:36:47:
Če so dejstva res tako močna, bi lahko za to dobili vsaj kakšen bolj oprijemljiv dokaz.

Znanstveni pristop je vedno previden in zahteva, da se nikomur ne verjame apriori (ali na lepe oči). Zadeve je treba vsaj toliko obdelati in dokazati, da si jo lahko vsak preveri tudi sam, s poskusom in  z nekaj logike ter zdravega razuma, česar pa pri tovrstnih izmišljotinah, čeprav moram priznati, da zelo zanimivih, najbolj pogrešam.

Tovrstne predstavitve senzacionalističnih dejstev namreč delujejo natančno po tistih vzorcih, pred katerimi nas kao želijo obvarovati.


Smiley


Quote:
Znano je, da so človeški možgani sestavljeni iz več plasti, ki imajo svoj izvor v različnih obdobjih evolucije. Eden starejših delov naših možganov se v angleščini imenuje "reptilian brain" in ta del si mi vsi delimo z našimi skupnimi predniki reptili izpred 100 milijonov let, ko so se evolucijske poti naših vrst razšle. Ta del možganov, ki tudi pri ćloveku še vedno opravlja pomembne življenske funkcije, je zadolžen za najosnovnejše naloge preživetja, vendar zaradi starosti izvora še ne pozna modernejših funkcij, ki jih premorejo druge, kasneje nastale plasti možganov, limbični del, ki je sposoben tvoriti vrednostne sodbe ali neokorteks, ki je zmožen abstraktnega razmišljanja, tvorbe jezika, domišljije in zavesti.

Umetnost uspešnega (in najpogosteje podlega) manipuliranja z ljudmi je pravzaprav v tem, kako delovanje njegovih možganov fokusirati spet nazaj na čimbolj arhaični del možganov, še najbolje kar na njegov reptilni del, kjer se sposobnosti vrednotenja in razmišljanja povsem porazgubijo v najbolj elementarnih, a zelo močnih potrebah.


To je bistvo bilološke utemljitve za psihično stanje, ki ga delijo iluminatorji. Bom preveru, če je to imel v mislih tudf gerkman al pa sva to bardotom od drugje potegnila.

Drgač ap stari možgani niso na odmet. Brez njih ne bi blio sposbni ločevat dobrega od slabega, torej čustvovat, So tud neke vrste  ultimativani selektor,  ki nam  miljone let omogoča preživetje, če ne ne bi ohranil svoje aktivne fukcije do danes in bi zakrneli kot slepič.  

 
Quote:
Za te potrebe je značilni panični strah pred prihodnostjo, velika negotovost, odtod nekontrolirano kopičenje dobrin (delanje zalog, ki jih itak nikoli ne boš mogel porabiti), neupoštevanje in nesočustvovanje do drugih in pa papagajsko ponavljanje določenih vzorcev obnašanja (pisana obredja,  katerih namen je le združevanje "enakih v skupni bedi").

V tako predlimbično stanje je mogoče pripraviti skoraj vsakogar, če ga le dovolj prestrašiš, bodisi z neposrednim ogrožanjem njegove fizične eksistence, bodisi z grožnjami ali izmišljenimi sovražniki, pa tudi na bolj prefinjene načine z najrazličnejšimi metodami poneumljanja. (tu bi znali kaj več povedati strokovnjaki za epp)


Mogoče bi dodal še to, da je pri  spravljanju  drugih v tako predlimbnično stanje najuspešnjši tisti, ki ga sam ni presegel...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: DAVID ICKE
Reply #73 - 12.07.2006 at 15:02:48
 
Bardo, krasna razlaga tole ... thanx

Titud, sej ne rabiš iskat, zanima me v bistvu, če se spomniš, ali jih je videl kot fizične reptile al je to sam simbolno jih tak označil?
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
vida
5
*****
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1240

Re: DAVID ICKE
Reply #74 - 12.07.2006 at 15:43:02
 
titud wrote on 12.07.2006 at 14:06:44:
Glede  razmerja med sesuvanjem in ozaveščanjem: zarota proti nam  brez naše udeležbe v njej ne more obstajat, torej se lahko sesuje z umikom naše udeleženosti v njej. Če se vpletemo v boj proti zaroti, se vpletamo v konstrukt, ki ga s svojim bojem sami vzpostvljamo. T.i imenovani zarotniki se vzpostavljajo in prepoznavajo kot zarotniki ravno skozi naše nenehno prizadevnaje, da bi bli razkrinkani. Boljš rečeno skozi njihov strah  pred nami, da bi jih mi ne razkrinkali.   Po moje ni finta ozaveščanja v tem, da jih premagamo, ampak da jim vzamemo energijo za boj, ki jo jim sami dovajamo  s tem, ko jih hočmo premagat. Ker ta boj  se lahko dogaja samo  v polju boja za oblast oz. za višji položaj v piramidalni strukturi, katere bitvo je itak, da je utemeljena na tistih spodaj in ne onih zgoraj. Uni zgoraj nimajo nobene moči piramide pokonc držat, piramida torej ni zgrajena na njihove moči ampak na naši. Ne znam drgač povedat, da bi blo jasn.
če gre kot praviš za igro ravnovesja med sesuvanjem in ozaveščanjem – to je izčrpavanjem življenske moči in da se ta lahko sesuje le z umikom naše udeležbe v njej ... morda, a kaj ko na izpraznjeno mesto pride spet nekdo drug, na primer kdo iz mlajše generacije in "igra" se nadaljuje !

Ugotavljam da so v tej igri mladi najbolj ogroženi, in če vemo da naša kultura dela največ zla prav mladim ki odraščajo v shizofrenem okolju, kar je spet voda na mlin igri izčrpavanja, bi to igro lahko premagali le če bi skupnost posebno skrb namenila vsem mladim, da bi ti odrasli v samozavestne člane skupnosti, ki bi se tej igri znali upret…

Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 26