sinjeoka wrote on 29.08.2005 at 09:20:10:glede tega imam jaz precej bolj krut pristop. Da je resnica zadela na pravo mesto, mi pove le odziv. Oseba, ki je osebnostno zadosti zrela, zna priznati zmoto in iti naprej. V zanikanje bežijo nezrele osebnosti. (verjetno tudi jaz kdaj reagiram "nezrelo")
Tako da, to je tudi razlog moje neposrednosti in pomanjkanja leporečenja - moj namen ni nikoli iz človeka dobiti priznanja, ampak povedati resnico.
(čisto tko btw. ko sem na tem forumu prvič omenila kmetijske subvencije, so v kar fino planili po meni, da ne vem kaj govorim ... danes to idejo že bolje "sprejemajo") - tako da očitno deluje
Lepo si tole napisala. Vendar mi še vedno nekaj ostaja nerazjasnjeno. Če te prav razumem, je tebi pomembna samo resnica in ni važno na kakšen način je sporočena sogovorniku? Če se je na žaljivo podajanje resnice odzval na 'nezrel' način je to zgolj in samo njegov problem? Ali je delno problem tudi od tistega,ki je užalil (pa čeprav je povedal resnico)?
Iz tvojega posta lahko razberem,da je vseen na kakšen način je podana resnica,zrel človek bo že odreagiral na pravi način(pa tut če mu zabrusiš,da je kreten,ki nima tri pike v glavi)?
Ne vem...meni je za razliko od tebe očitno veliko bolj pomemben način podajanja informacij...(Miška je o tem večkrat tut pisala) Tko kot je m povedala...
*v tej luči pač vidim tudi druge ... lahko mi poskušajo dopovedat, da njim način ni pomemben, ampak, kolkor sem se poskušala v to vživet, mi ne rata *(ker opažam tut pri tebi osebno velikokrat užaljenost,če ti je kaj sporočeno na preveč žaljiv in neposreden način-kar je meni precej normalno,saj tudi sama delujem tako in kolkr znam opažat večinoma delujemo tako...)
Kar se pa tiče kmetjiskih subvencij bi te pa prosila,če mi daš link od tam,me za štos zanima na kakšen način si podala resnico o tej temi...

Aja,še nekej...po mojem mnenju in opažanju se je tvoje podajanje resnice od pred nekaj mesecev nazaj kr veliko spremenilo in komunikacija tukej na forumu je tut dokaz za to(razen med vama s t-jem), saj imam občutek da veliko bolje komuniciramo med sabo (če želiš bolj zrelo)...-še en dokaz,da mora vsak naredit en korak,da se stvari izboljšajo