INTELEKTUALNE IZJAVE ŠPORTNIKOV IN KOMENTATORJEV
Bojan Prašnikar: »Portugalci so najbolj nevarni, ko imajo žogo.«
Kliton Bozgo: »Ova noč nije bila moj dan.«
Cime: "Igrali smo taktično dobro, vendar je bila naša taktika povsem zanič"
Aleksander Ristič: "Ko enkrat zaostajaš z 0:2, ne moreš več igrati neodločeno 1:1."
Ronaldo: "Normalno je, da kadar dobiš po tekmi v roke dres nasprotnika, da bo ta ves preznojen in smrdeč. Zaradi tega sem bil presenečen, ko sva si dresa zamenjala z Beckhamom, pa sem lahko vohal le parfum."
Ian Rus: "Nikakor se nisem mogel navaditi na življenje v Italiji. Bilo je tako, kot da bi živel v drugi državi."
Marjan Fortin (tv komentator): »Prvih pet najboljših strelcev prihaja iz Celja, šele na petem mestu je Tomič z dvema goloma, kot najboljši strelec Celja."
Dr. Andrej Stare (na hokejski tekmi): "In nekdo od Kitajcev je izključen... (kratek premor) To je Polončič!"
Kliton Bozgo: »Fuzbal je naša kruha.«
Dr.Andrej Stare (po zmagi naših hokejistov nad Poljaki): "Sedaj pa bomo slišali slovensko himno Hej slovani."
Nepoznan komentator RTS-ja (ko je Mohamed Ali na OI v Atlanti 1996 prižigal olimpijski plamen):
"I POGLEDAJTE MOHAMEDA ALIJA, RUKE MU SE TRESU OD UZBUĐENJA!!!"
Bernd Krauss (nemški trener Mallorce): "Mogoče je skrivnost našega uspeha v tem, da me moji igralci ne razumejo!«
Sebastjan Cimerotič: "Rad bi se zahvalil staršem, predvsem mami in očetu."
Berti Vogts: "Mislim, da lahko prvouvrščeno moštvo zmeraj premaga vodilni klub na lestvici."
Mehmet Scholl: "Na dopust bom najverjetneje odpotoval nekam v južne kraje, na primer v Kanado."
Mario Basler: "To sem mu povedal tudi verbalno."
Udo Lattek: "Igrali so taktično zelo dobro, čeprav brez taktike."
Olaf Thon: "Mi igramo postavitev mož proti možu in jaz igram proti možu."
Andreas Moeller: "Moj največji problem je, da sem zelo samokritičen. Včasih tudi do sebe."
Juergen Wegmann: "Najprej nas je zapustila sreča, potem pa je prišla še smola."
Juergen Wegmann (na vprašanje, ali bo prestopil k Baslu): "Vedno sem govoril, da se ne bom preselil v Avstrijo."
Franz Walter jr.: "Klinsmann in jaz sva dober trio. Mislim, kvartet."
Manfred Krafft: "Moje moštvo se je petnajstkrat ali šestnajstkrat ujelo v zanko v »offsideu«. Pa ravno to smo vadili ves teden."
Andreas Moeller: "Po »feelingu« sem imel dober občutek."
dr. Andrej Stare: »Spoštovani gledalci in gledalke, na vrsti je poročilo iz svetovnega prvenstva v hitrostnem drkanju« (po krajšem premoru): »oprostite, v hitrostnem drsanju.«
NAJVEČJI BISER
Legenda Mirko Kamenjasevic: "Biogradlič se spustio preko lijevog krila, dribla dvojicu, trojicu, uspio se osloboditi, dodaje loptu do Pejakoviča ovaj odigrava dupli pas sa Savičem, Savič mu vraca, Pejakovič sam pred golmanom, dribla i golmana evo ga konačno puca i gooooooooool – KURAC GOL!!! Lopta je za malo prošla pored desne stative..."
Kamenjasevicu je bila po tekmi izrečena 3-mesečna kazen prepovedi prenosov športnih dogodkov.