hoj lavit
najprej, hvala ti, ker si z nami delil svojo izkušnjo
držim pesti zate, da se ti stvari v življenju začnejo obračat na dobro
tukaj na forumu, kadar se oglašam s kakšnim nasvetom, se oglašam v smislu nasveta človek človeku in veliko nas je, ki imamo takšne ali drugačne probleme in težave
več ali manj smo borci vsak zase, tolčemo skozi življenje in vztrajamo (korenina ne pozebe, to beri kot metaforo, ki je vzeta iz biološkega sveta, če to drži tudi v biološkem smislu, naj povedo pa strokovnjaki)
lahko mi verjameš (ali pa tudi ne) DA se, da se premagat mariskaj v življenju in ko gledaš stvari za nazaj, ne moreš verjet, da si včasih kakšnim stvarem pripisal tolikšen pomen
kakor sem prebrala tvoj začetni post, se sprašuješ -- ali gre pri tebi za depresijo ali socialno fobijo
no, te moram razočarati, na to vprašanje res ne vem odgovora
vendar, tako kot si stvari predstavil, se mi zdiš zelo priseben, morda malček preveč samokritičen, skratka v bistvu človek z zdravim, vitalnim jedrom
in ti svetujem, da se oprimeš tega tvojega vitalnega jedra, morda bi bilo dobro, da se tudi manj sprašuješ o tem, kaj je s teboj narobe, temveč to, kaj je s teboj prav, kaj je tisto dobro, tisto posebno, kar lahko okolju v katerem prebivaš, podariš, pokloniš
***sm ze cisto brez idej kaj bi se lahko, da bi se popravilo. Vem da se moram vzljubiti, misliti pozitivno,...pa kr ne gre. razmisljam o psihiatru, pa ni denarja. ce mi lahko kako pomagate prosim ***
denar. poskusi gledati na denar kot energijo
energijo, ki teče, se pretaka
zaupaj v ta tok in nikoli ne boš brez denarja
če si se zatrdno odločil za obisk psihiatra, ti naj denar ne bo izgovor
kakor je povedala Lilith, tudi delajo na koncesijo
tudi tukaj na forumu so se oglasili ljudje, ki so izpričali svoje pozitivne izkušnje s psihoterapijo
jaz bi na tvojem mestu sprejela pomoč, ki ti jo nudi Lilith (da ti posreduje ljudi, ki v tej stroki delajo dobro)
in če tudi boš dal kakšen prispevek v obliki denarja, vedi, da bo prišel k tebi ta denar nazaj, povrnilo se ti bo v takšni ali drugačni obliki
ali pa: če se boš zatrdno odločil, da boš sprejel takšno obliko pomoči (ali kakšno drugačno) potem bo tudi ta denar, če bo pri tem potreben, prišel v tvoj objem, vrejemi in zaupaj
vsak tok energije dobro steče v procesu darovanja in sprejemanja - (beri v pomenu: sprejemanja darov)
eno posebno kvaliteto gotovo imaš:
*Trpijo me samo zaradi mojih dobrih predstav.*
pri tem pa bi jaz nadomestila besedo *trpijo* s *sprejemajo*, ja celo *radi* te imajo v svoji sredini
če se pojavijo kakšne kritike iz njihove strani, jih jemlji kot dobro znamenje, ker ljudem, če jim je vseeno zate, če te ne marajo, potem tudi "kritik" ni
s pozitivnim razmišljanjem in sprejemanjem sebe je tako: nekaj časa vedno traja, da se stvari manifestirajo tudi materialno ali pa kot blagodejen vpliv
vse kar je, je vredno vztrajati, zaupati in verjeti, pa če tudi se na prvi pogled zdi, da gre vse narobe
po navadi je tako, da tik pred blagodejnimi pozitivnimi spremembami gre vse narobe ... stvari se z neko nenavadno težnjo zgoščajo in vse izgleda kot kaos
**sam pol pride izkoriscanje, nespostovanje**
ljudje smo takšni kot smo, svet je takšen kot je
ne prav grd, pa tudi ne preveč lep
konfliktnih situacij se bi bilo možno izogniti le z skrbno izbranimi razsvetljenimi ljudmi okoli sebe ali pa v popolni samoti
ker živimo v našem vsakdanu in okolju kot je, lahko kaj blagodejnega zase storimo le, če v določeni meri spremenimo zorni kot gledanja na ta svet, predvsem pa ga sprejmemo takšnega kot je
najprej in predvsem pa: spoštovanje sebe, kar seveda tudi ne pomeni, da te drugi avtomatično potem spoštujejo, pomeni bolj to, da tudi v konfliktnih situacijah nimaš tistega zoprnega občutka, kot da si izkoriščan in nespoštovan
še enkrat, lavit, želim ti vse dobro
in te lepo pozdravljam
(siaj, ki tvega, da jo bodo strokovnjaki raztrgal

)