sinjeoka wrote on 09.04.2005 at 20:00:52:u bistvu gape je vprašanje Resnice zelo simpel ...
ali Miro dela v šolstvu (da ali ne)
ali je t redno zaposlen in/ali ima status študenta (ne ali kaj dela preko avtorske pogodbe, ali študentske napotnice) tudi da ali ne
če je odgovor na zgornji vprašanji da ...
potem sledi naslednje vprašanje ...
ali se šolstvo financira iz davkov? da ali ne
ali se študentska sociala financira iz davkov? da ali ne
DDV in ostale davke na potrošnjo plačujemo vsi, ki trošimo ... k trošenju za čike, obleko, čevlje, nas praktično nihče ne sili ... in so zato nediskriminatorni do delavcev, šolnikov in študentov - zato se o teh davkih ne pogovarjamo ...
zdaj se pogovarjava o tistih izvirnih davkih, ki generirajo novo vrednost, ki viša družbeno blagino ...
(pa da vidimo ali tu sploh še obstaja želja po racionalni debati)
In koliko si za to državo dala ti?
Mogoče si že komu nastavila v imenu dobrobiti države, da si privoščiš takšne izpade?
In kaj misliš, da si, da postavljaš takšna ocenjevanja, kdo je kdo in kdo bi moral kaj in kako početi?
Ti si ena navadna blond prasica od, razvajene kuzle!
Gremo k dejstvom, kdo je kaj že naredil za to "družbo".
Ali si se že kdaj zavezala, da bi bila pripravljena umreti za Slovenijo?
No vidiš jaz pa sem zaprisegel - kot vojak.
(še vedno pa sem ostal prostovoljni gasilec in rezervist)
Za začetek svoje kariere "družbene pijavke" sem tej državi podaril približno 5600 delovnih ur svojega življenja, kjub temu, da je moj čas neprecenljiv, ga bom zbanaliziral na denar, ki sem ga, preden sem šel na služenje vojaškega služil - tedaj nisem na uro zaslužil nikoli manj kot 2000 SIT. Če torej malo množimo sem državi dal 11200 000 SIT (od tega mi je država namenila natanko 42 000 SIT plače, pri čemer sem za samo vožnjo zapravil približno 65 000 SIT).
Kakšen status imam zdaj, je popolnoma moja stvar, lahko pa razkriješ, koliko si ti že prispevala, za to državo in kaj počneš, potem se bova pa pogovarjala še naprej.
Je tudi zanimivo, kako ste pičke polne nekih enakosti, ko gre za pravice in plače, nikakor pa se niste borile, da bi lahko sodelovale tudi pri takšnih poslih, ki zahtevajo recimo dolžnost - res zanimivo, tudi v penzjone greste prej, kljub temu, da po statistiki živite dlje. - Pa ne mi zdaj o rojevanju, če vas mi ne bi jebal, tudi rojevat ne bi mogle.
uživaj!