*torej ne samo stroškov njihovega zdravljenja, ampak tudi plačevanje pokojnin, zato, da oni lahko plačujejo kruh, mleko, elektriko, rekreacijo*
jest upam da tuki vidiva, da država ne rabi njm plačvat za te stroške, jim lahko kr sprovajda kar rabijo - ker ni vmesnih preprodajalcev, ki bi žrli svoje provizije, je spet nižji strošek.
dobrina je vedno cenej kot pa keš
in sploh ... če država kupuje velike količine tega, ker ma velik potrošnikov ...
pa dobr ... da ne bom skoz o državi govoru - ferma/zavod/... katero ustanovi država za svoje državljane - tiste s statusom.
ti čist preveč verjameš kaj oni gvorijo in si čist preveč v njihove rešitve vpeta ...
starost ni problem, če je vse dobr poštiman, predvem če je blo že prej ... kot vedno, kar seješ, to žanješ!
ko govoriš o 500.000 upokojencih, NE POZABI da je produktivnih - ustvarjajo bdp - dejansko, ne samo navidezno - preko plač katere so dejansko naredili drugi, samo 500.000 ljudi v sloveniji - se reče - ti sprovajdajo vse kar rabi 2.000.000 ljudi ... četrtina ... ostalo je sam balast - s tem da - tisti ki bdp ustvarjajo, seveda, za to NISO primerno plačani - povečini - veliki večini!
si kdaj pomosnla zakaj nam vsi stari starši pomrejo od 'skisanih možganov', medtem ko bi telo še kr zmoglo ???
si kdaj pomislna od česa do tega prihaja?
kje je temu vzrok?
naravno zdravljenje (telesa (in duha)) mogoče ???
ni rabla negovalke, rabla je nekoga (neki?) druzga ... ta tvoja stara tetka ...
do zdej sm blj za moške vedu da tko umirajo, za žensko še nism slišu - so ponavad umsko bolje ohranjene - imho - manj tlačijo, saj je njih jokanje družbeno sprejemljivejše ... osnovni vzrok ...
še vedno ne razumeš
*trende naraščanja stroškov v zdravstvu*
so čista klobasa ...
nas obstaja morje, ki ne uporabljamo glih zdravnika, vsaj ne pogosto, tablet pa apriori ne, edin če je res štala.
zakaj se ti zdi da ko bo naša generacija stara, če se bo slučajno odločila kle še vedno živet, še vedno tko zlo bolana?
to je čista laž, ki temelji na tem da se ljudje nismo sposobni spremenit na bolje, od tuki kjer smo ... smo se sposobni, pa nas neki bremza, kaj? to da so vsi ostali tega nesposobni in če se že mi slučajno spremenimo, se naša okolica zanmi ne more, ji je treba pomagat, al pa na veke vekov ostat DRUGAČEN!
za to da dosežeš izboljševanje sebe kot celote, moraš bit namerč precej DRUGAČEN od danes splošno sprejete 'normalnosti' - si že kr mal nor v očeh drugih.
*fizično zdravi starostniki, ki pa potrebujejo 24 urno nego, ker jim mentalne in psihične funkcije ne valjajo*
spet, upam da vidiš ...
spreglej
madona
če ti povem z druge strani
višji jaz lahko komunicira IZKLJUČNO z um-om
ta poda informacijo razumu
ta šele izda ukaz telesu
v delčku sekunde
ko si sposobn skoz delat tisto kar ti govori višji jaz, brez napake (v presojanju rečmo temu), ni varjante da se ti bojo možgani skisal in telo ti bo opešalo šele ko boš ti tko izbral/a!
*pomeni tvoja ideja ohranjanja zdravja u bistvu še dodatno zviševanje stroškov za upokojence*
moja ideja popedena stroške globalno ... ne samo za upokojence ... moja ideja upedena stroške življenja na minimum - karmo na minimum provzaprov - sprotno - stari se itaq ne moreš izognt.
moja ideja nauči Zemljane živet brez nas!
nas katere je zadnji zakon naklestu dodatno ... vse ki bi najrajši bli svobodni umetniki, ki trdimo da vsaka stvar ki jo damo iz rok je umetnot sama po sebi ...
*kdor je umrl od starosti NI NIKOLI UMRL ZDRAV!!!!*
bolezen je pač odraz preteklega (napačnega) delovanja, pa če je to samo predolgo posedanje v premrzli sobi, tko da ... ko se bomo naučil prov delovat, ko se bomo u bistvu odvadl delovat - svet spreminjat po svoji podobi, tkrat več ta stavek ne bo resničen.
umret od nečesa je treba
kaj pa češ
telo mora umret, slej kot prej ...
s tem da sebe spreminjam je vse super lepo in prov, govorim ti edin, da družba tega ne podpira, da sm jest tak v kar sm se spremenu. tko da ... s svojim zgledom (ker tko živim in tega ne skrivam preveč) (ne)delujem tako da spodbujam okolico, ne samo da sprejme tak način življenja - ga ne obsoja (najrajši mam tole: k mi je fotr cel lajf govoru da živim od dons na jutr (k sm še u solo hodu), no, dons sm spoznal da je to edini način življenja - proti temu stremim varjanta - ki pomeni 100% zmago - popolna nevezanost) (ne)delujem na okolico, kolkr se le da, pa da se ona še ne upre (če razumeš). s tem tipkanjem, predvsem, al pa samo, kle gor, je pa tko da je pač to eno od delovanj ki sm si ga izbral tuki dol, da nekako vplivam na jutri, s tem da ozaveščam druge - ne da jih slim ampak da jih ozaveščam, predvsem o svojih spoznanjih in svojem življenju.
s titudom je tko, podobno kot sm ti povedu že v im-u.
da brani ... kaj vem, verjetno mal že.
neglede na to, ma model izredno dobr vpogled v to o čemer piše - kolkr jest vem. če ma on podatek na to temo, ki je drugačen od uradnega - verjamem titudu.
sicer je pa vse na televiziji.
laži in resnice ...
ni sociala tak problem kt si kle zapisala
* ali naj sociala zagotavlja preživetveni minimum ali naj sociala omogoča splošno (povprečno) raven življenja v naši družbi. (kot je bilo to do sedaj)*
jest sm za udt / dd / ... varjanto
ona ma edina možnost da razreši reči globalno - preprosto - da možnost, tistemu ki se je odloču zapustit zemljo, da dela na tem.
stalim pa da si poštimajo življenje tako da bodo bolj zadovoljni kot ne več kot polovica njih ... vsaj ...
ne tko kt je zdej
treba pa je spremenit morje tega, ne samo ocialo kot tako ... vse je povezano ... cel aparatus ...
sm šu gledat kaj mam na zdravstvo napisan ...
morm rečt sinjeoka veš, sm biu tud jest navadn človk do leta 25 svojga. sm tud hodu okol dohtarjov. najbolj zabavno je blo k me je glava skoz neki bolela - mi je socialna delavka zrihtala clo potrdilo v enem obdobju da se mi ni blo treba učit

skratka, sm hodu na une njihove preiskave, EEneki, CTneki, & Co ... so me dajal u une mačine, pa prpenjal une signaločute na glavo ... so me merl od uspredi in od uzadi ... in kaj so najdl - nič - da mi ni nič - mene pa glava bolela k psa ... RES K PSA
pol sm meu ture - namest mozoljev - take - rang - tud 1 cm2 ... so mi dal kaj ... ospen 1500 ... iglo razžarjeno, predret in vn stisnt gnoj ... ne me jebat ...
kar se mene tiče so nesposobni
enkrat sm z rasfukano nogo ležu na urgenci, sploh ne u gužvi celo popoldne - ker fotr ni hotu vn padat da kaj tolk časa traja in jih morit ... so nas poslal pred napačno sobo ... in modeli ploh niso mel podatka da nism nikol na vrsto pršu ... kaj ... sm šu domov al kaj, če sm čaku na operacijo ... madona ...
nesposobni ...
parkarat so me porihtal ok
to morm rečt
ene stvari znajo ... so pa nesposobni ... zanalašč al ponesreč jest ne vem ...
skratka ... mam napisan bore malo
*
Zdravstvo
Zadnje čase sem nekaj okrog zdravnikov hodil in ugotovil da so zelo neučinkoviti (sestre in bolniki prenašajo papirje peš, namesto da bi jih elektronsko po omrežju, pa ne samo po bolnici ampak tudi bolnice in zdravstveni domovi med seboj, za pipeline in paralelizacijo se niso slisali, da ne govorim o ogromnih hodnikih ki samevajo poplodan, čeprav so čakalne dobe 6 mesecev)
*
http://www.gape.org/gapes/eto.htmmorm apdejtat počas vidm mal reči ...
kle recimo niti jest nism vedu za naravno zdravljenje - kr preber si ... ampak to je blo leta 2000
npr, morm zacahnat, grem pol na delo
sm učeri gledu na popoldnevu na tvslo1
pravi jelinčič poleg usega ostalega, da si polcaji sami pišejo zakone, da so uvedl da če človk nima za kazen plačat, jo lahko (mora) oddelat, se reče, ne tko kt zdej, k če nisi meu keša - hotu plačat - si šu u zapor in si 10 čukov na dan odsedel.
over.
prideš osdediš in pol v podjetjih s certifikatom oddelaš svoj dolg.
lahko vljda plčaš kazen.
tuki nek no ... niti nism točno razumel ... skratka ... svoj dolg oddelaš ... smer je prava ...
jelinčič ki ga spoštujem je pak kurcu ta zakon, kar mu moram dat prov, ker država taka kot je in državni uradniki in delavci taki kot so, NE MOREJO IN NE SMEJO met takih pooblastil.