picola wrote on 27.12.2004 at 21:20:02:No,glih o tem ti govorim...ljudje imamo različne kvalitete...smo odlični 'karkoliže', smo pa tut čist mim v drugih stvareh...in ne razumem zakaj bi nekoga,ki fantastično obvlada matematiko in je npr. veliko dosegel na tem področju, ima pa tut to nesprejemljivo lastnost,da npr. pretepa ženo,imenovali zarukan agresivc in ne fantastičen matematik... A štekaš kaj želim povedat?
Od kje mi,da bi ti v štartu odreagirala agresivno? Ne vem...glede na to,kolikor sem te uspela spoznat preko foruma,mi deluješ precej agresivna oseba...lahko pa se seveda motim in je to samo moj predsodek. Me pa zanima,kako potem odreagiraš v podobnih situacijah,če ne agresivno?
Nimam se za nekoga,ki se trudi v ljudeh videti samo dobroto,ker se zavedam,da to ni res,v vsakomur od nas je dobro in zlo,odvisno samo koliko smo sposobni ozavestit 'slabe' strani in jih dat pod kontrolo,se zavedat,da z njimi prizadanemo druge. Je pa res,da pri nekomu lahko zlo tako močno seka,da ga imamo pač za slabega človeka(kar pa ne pomeni,da nima v sebi nekih kvalitet,ki jih jaz pač ne vidim). Se pa strinjam s tabo v tem,da se je potrebno postavit zase,če mi hoče nekdo naredit nekaj,kar presega moje meje,vidim pa razliko v tem,da tega človeka vidim kot smet al pa zavzamem stališče 'ja,naredil si mi nekaj slabega in želim,da za to plačaš(al pa karkoli že)'. Te pa na tem mestu sprašujem,kot sem te enkrat že pa mi nisi odgovorila,če zaradi neke svoje napake oziroma dejanja,s katerim prizadaneš nekoga, sebe tut imenuješ smet al pa gnoj al pa lenoba al takšne besede pašejo samo nekomu,ki tebi stori kaj žalega? Ker opažam,da zelo radi obkladamo ljudi z raznimi žaljivkami,ko smo prizadeti,ko pa sami prizadanemo koga,pa najdemo ponavadi en kup opravičil...ali pa celo prevalimo krivdo na tistega drugega ali pa celo tretjega in je on tisti,ki je v nas sprožil takšen odziv...Aja,pa še to...predvidevam,da v življenju nisi še spucala vseh programov iz otroštva(od tukaj mi izraz,da smo ljudje sprogramirani,nikjer pa nisem rekla,da programov ni mogoče spreminjat),potemtakem si tudi ti lenoba...al ne? Moje mnenje je,da si v teh stvareh samo neozaveščena in to zaradi točno določenih razlogov, nisi pa zaradi tega slaba,smet,lenoba ali pa še kaj hujšega...mi bo pa to najbrž težko razumet,če se bosta najini poti križali in boš s svojo neozaveščenostjo o svojem dejanju prestopila mojo mejo...mi bo pa kasneje lažje,ko bom predvsem zaradi sebe poskušala tebi (ki si samo hodila svojo pot in ozaveščala svoje vzorce...al pa tut ne...) odpustit,se vprašat,kakšna je bila moja vloga in tut jst kej zraven spucat...
Mi je pa ful žal,da s svojim daleč nepopolnim znanjem mečem slabo luč na TA...sicer se mi pa zdi, da je lahko sodit o stvareh o katerih človek nima celotnega vpogleda ali pa celo ne ve baš veliko ali pa celo nič in temu se baje reče predsodek( ki jih imam by the way tut jst najbrž kar veliko).Hočem povedat to, da meni daje TA fantastične odgovore na moje dileme,strahove,čustva,itd,itd...,vsako na novo spoznano stališče mi razjasni ful stvari...je pa tut jasno ,da ima, tako kot vsaka ideologija,pomanjkljivosti...
Sem vam pa tut dala en 'link',na katerem se da kej več izvedet o TA pa me zanima a si je to sploh kdo prebral? In me tut ful zanimajo vaša mnenja glede prebranega...je pa res,da je tekst v hrvaščini...
In,Sinja,kot sem že povedala(pa nisi komentirala)...mi je že počasi bedno se pregovarjat o tem...in predlagam,da se tukej pustimo pri miru...oziroma jst ne bom več odgovarjala na takšna vprašanja(za katerimi je po moje močan čustven naboj-po domače,tema vaju razpizdi-nikjer pa ne piše,da mene pa ne...),ker itak nikamor ne pridemo...
Sem zadnjič prebrala eno lepo misel na to temo...:'Pri prepiranju ljudje skušajo vsiliti svoje mnenje drug drugemu,pri pogovarjanju pa skušajo sklepati kompromise...' in mi samo vsiljujemo...in mi več ni do tega... res...
torej zakaj imam jaz dotičnega profesorja (torej ne tebe, ne 99%človeštva za smet). Zato ker v svojih teorijah, doktoratu, razpravah in predavanjih teoretizira o tem kakšni naj bi bili odnosi med ljudmi, govori o vrednotah... sam pa ni sposoben preliti tega v življenje in pade v najbolj osnovnem medčloveškem odnosu - partnerstvu.
Ker jaz primarno človeka ocenjujem po njegovih dejanjih bolj kot pa po besedah ga imam za smet, ker svoje znanje, veze ... zlorablja v odnosu do svoje žene, jo pretepa and he can get away with it
. Nekako bi človek pričakoval, da kaki Bušmani iz Kalaharija še lahko rečejo, da ne vedo, da se žensk ne pretepa, profesor, ki ima doktorat iz teme o nenasilju, pa takega alibija nekako ne more uporabit.
ali sem lena ali ne lahko sodijo samo tisti, ki delajo in živijo z mano, virtualne osebe med katere sodiš tudi ti pa ne... tvoje pisanje spada v okvire špekulacije, in upam da ti bo lahko TA razložila razliko med špekulacijo in izkušnjo
agresija - sem sposobna v skrajnih situacijah (torej ne v vseh) odreagirat tudi agresivno, ker me pač doma na mojo srečno niso sprogramirali, da se punce ne tepejo
... si pa očitno namerno ali zaradi površnosti spregledala en zelo pomemben stavek ... agresija v ljudeh je znamenje kapitulacije ...
in očitno pri TA niste vzeli ene pomembne lekcije ... razlikovanja med agresijo in asertivnostjo (glede na moje poznavanje TA-ja tudi TA obravnava ta aspekt) Zato se mi poraja eno vprašanje ali imate tako zanič guruja, ali pa ti osebno še ne veš o vsej zadevi dovolj, da bi o tem lahko razpravljala v območju razumskosti in si zato vezana le na demagogijo po principu "rekla-kazala"
kar se tiče tvojega primera agresije na cesti ... v svoji 9 letni šoferski praksi takega primera nisem videla, pa sem precej na cesti... tako da plis, potegni iz svojega repertoarja kakšen bolj življenjski primer