picola
5
Življenje je lepo
Novo mesto
Hmmm...ok,glede na to,da sem se zjasnila,kaj je zame spoštovanje(nekoga spoštuješ zaradi določenih kvalitet,ki jih ima-iz tega najbrž sledi tudi to,da nekoga ne-spoštuješ zaradi določenih stvari,ki so ti vse prej kot pa kvalitete),njabrž res ne moreš spoštovati nekoga,ki ti naredi nekaj takšnega,kot je opisal Toni...bi pa lahko rekla,da npr.,če bi to osebo poznala od prej in bi ga spoštovala zaradi ne vem...npr. fantastičnega znanja matematike,bi ga najbrž lahko še naprej spoštovala zaradi tega,zaradi tistega kar mi je pa potem naredil,bi ga pa potem ne-spoštovala(zaradi razmejitve dejanj od osebe-ok,da me ne boste spet napadli,priznam,da bi se za to morala fejst potrudit,lahko da mi sploh ne bi uspelo,lahko bi blo glih obratno,lahko da bi pa to blo takoj...).V glavnem,kaj hočem povedat...tudi jaz(kot večina) odreagiram najprej agresivno,kasneje pa težim k temu,da mi je bolj pomembno,KAJ je oseba naredila in ne KDO je to naredil(poleg dejanja),kot pa sem dojela lilith in sinjo(pa še koga) pa razmišljata ravno obratno,kar je pa meni nesprejemljivo in predlagam,da ko pri debati pridemo do tega,da pač zaključimo,da je to to in nehamo debatirat,ker tukaj VEDNO pride do brezveznih napadanj...in po debati sem še bolj prepričana v to,da razmišljam ok(vidve pa najbrž tut) in se mi zdi čist...brezveze. Ok,tolk o tem...Lilith,ja maš najbrž prav,kar se tiče,da ti skos težim s TA in 'psihologinjo',sem pa tut ugotovila,zakaj to počnem.Ker imam pač drugačno predstavo o tem,kakšni so psihologi.Poznam jih kar nekaj in moja predstava glede na njih je takšna,da znajo(tut v privat lajfu) ostat dokaj čustveno uravnovešeni,da znajo razumet,da neka oseba počne nekaj,ker je pač tako 'sprogramirana' in obsojajo njena dejanja in ne osebe same,v glavnem so prijazni(pa to niti ni čist taprava beseda,sam ne najdem druge-mogoče,da so v ++ poziciji,ne pa v +-))...jst sem te pa pač dojela obratno in ja...zopet samo moj problem,tako kot je tut samo tvoj,če ti popizdiš,če drugi ne razmišljajo/delujejo tako kot ti in jih/nas imaš za karkolipačže.Najbrž,če bi te spoznala- nekje pač že- in bi začele debatirat,al pa če bi okoliščine tako nanesle,da bi postale frendice(++ pozicija),me po vsej verjetnosti ne bi vse to tolk motlo,tebe pa tudi ne(tako kot pri Toniju naprimer,kjer bi najbrž na iste izjave odreagirala popolnoma drugače,kot pri drugih ljudeh,s katerimi nisi v ++ poziciji).In verjamem,da ravno zaradi tega moj post ne bo sprejet tako,kot bi bil s strani Tonija(ali nekoga,ki ga recimo spoštuješ...) Bp,mi lahko prosim bolj detaljno razložiš svoje mnenje o tem,da si preko TA ni smiselno razlagat agresivnosti...ker meni se zdi ravno obratno...Glede na to,da poznamo v TA ego stanja Starša,Odraslega in Otroka,si skozi to lahko razložimo popolnoma vsako človekovo obnašanje,ugotovimo,katera logika se skriva za tem,zakaj,kako...in ja, (postopoma) tudi takrat,ko nekdo naredi nekaj nam(za kar so nekateri prepričani,da se to pa ne da- kadar se zgodi drugim,je lahko bit pameten pa to).Zato me zanima,zakaj imaš takšno mnenje.
|