picola wrote on 28.12.2004 at 00:59:00:Najprej...ne moti me nestrinjanje z mojim stališčem(no,mogoče malenkost že...samo to ni glavni problem)
Hmm, kako pa da se potem oglašaš? Jest se navadno predvsem kadar me kaj zmoti.
Quote:niti se ne opravičujem za karkoli(svoje nepoznavanje-a naj rečem,da obvladam sceno,če je ne...-tukej mi je ful zanimivo,kako različno včasih pojmujemo eno in isto reakcijo),ampak priznavam svojo 'krivdo' in to je stvar,ki sem jo jaz imela vedno za pozitivno(glede na to,da nekdo ne bo priznal,da se je motil pa tut če mu roko odsekaš-meni to pač ni vedno problem,če vidim,da pač nekej ne delam prav,to tudi jasno povem-seveda ni vedno tako,je še veliko stvari,ki me bolijo in jih pač težko priznam);
O kakšni krivdi pa govoriš tukaj, česa si kriva? Za kaj se opravičuješ? Ne razumem.
Quote:mogoče sem se napačno izrazila in bi morala rečt,da si poskušamo vsiljevat svoja mnenja(ker sem mnenja,da ga pač nekomu ne moreš vsilit,če tega ne želi).
Po mojem obstajajta dve možnosti, ali izrazimo svoje mnenje in se pri tem potrudimo, da smo kar se da prepričljivi, ali pa smo tiho. To še ne pomeni, da ne poslušam, kaj ima kdo drug za povedat. Mislim pa, da se za svoje mnenje in njegovo izražanje res ne rabim nikomur opravičevat ali ga spraševat za dovoljenje. Vsaj v tem okolju ne.
Quote:Je bilo pa to rečeno bolj za splošno,ne samo za ta topic,ker se vedno zapnemo pri tej temi ali pa podobni-vi ste pač mnenja,da so agresivni ljudje in ljudje z nerazpucanimi zadevami smeti,gnoj in nevem kaj še vse,
Jest nekaterih ljudi iz različnih razlogov ne cenim, nekatere celo preziram. Tega sicer ne razglašam vsem, ampak tudi pretirano ne skrivam pred ljudmi ki so mi blizu, ker jim ne želim, da bi doživljali podobne slabe izkušnje. Vsem stikom se vseeno ne morem vedno izognit, zato pa vklopim pri takih ljudeh trojno mero previdnosti. Eden od mojih obrambnih mehanizmov.
Quote:vem pa tut,da se pogovarjam o tem z ljudmi,ki o TA ne vejo skoraj nič,večinoma samo skozi moje poste in zato mi je žal(in res samo žal,to zame ni opravičevanje),da vam TA ne znam bolje približat.Je pa super,da iščeš primere,kjer pač poskušaš dokazat,da TA ni bohvekako uporabna ali pa vsaj ni možna hitra(mogoče je pa počasna...

) razjasnitev problema.
Doglotrajna (počasna) in kompleksna analiza nekega problema je morda res mogoča, vendar ker gre za kompleksno interpretacijo je zadeva precej osebna in neponovljiva (s kompleksnostjo in dolgotrajnostjo narašča verjetnost, da boš dobila od različnih analitikov povsem različne rezultate) in obstaja zato precejšnja verjetnost, da namesto da bi pojasnila situacijo, jo še dodatno zamegli.
Quote:Nikjer tut nisem poskušala razvrednotit Sinje,jst ne vem,kje si ti to najdu?
Tam ko si omenjala predsodke, pa nisi navedla za kakšne predsodke gre, tam ko si navajala da tretira ljudi kot smeti, pa nisi pojasnila, od kod ti to.
Quote:da je pozicija ++ pozicija samozavesti(jst jo mam bolj -+),nikakor pa ne +-,ki se mi ne zdi čist nč bolj blizu samozavesti,kot pa -+...(v kateri sta po moje najbolj tukej sinja in lilith)...Se mi pa tut zdi,da velikokrat čutim nek 'poniževalni' ton,ko se nekomu pove,da je nesamozavesten,kot da bi bilo to nekaj...ne vem...sramotnega al kej(tut v tvojem primeru se mi zdi da je to tko,boš sam najbolj vedel) in mislim,da se tukaj ne motim...
Za to, da začutiš pri nekom nek poniževalen ton lahko zadošča že tvoj lastni minus, ni nujno da zadevo enako dojemajo tudi ostali, zato je koristno če poveš kje točno si to opazila/občutila.
Quote:Mi je pa hecno še nekaj...pa še zdej ne vem vzroka,zakaj je to tako...Če npr. nekdo(mislim tukej npr. lilith al pa sinjo al pa...) pljuva čez nekoga al pa se mu posmehuje al pa že kej,je to znak samozavesti,kakor hitro pa se npr. jst poslužim podobnih prijemov...je pa to nesamozavest...A mi zna kdo razložit,zakaj je to tako...?
Jest nisem nikdar nikogar "šparal", še prav posebej pa ne lilith, pa tudi sinje ne, sem povedal svoje mnenje, kljub temu, da je koga odneslo pet metrov v luft.
lp bp