Enivej, če koga zanima. Na Božični večer sem bila povabljena k njegovim staršem. Nekako si nismo mogli skriti naklonjenosti, ki se je že prej izražala z obeh strani, čeprav neposredno nismo bili v stiku. Jedli smo dobro večerjo, pili dobro vino in tako je naneslo, da sem v enem trenutku nič hudega sluteč izjavila, da bi si želela, da on bi nehal kadit travo

. Prijatelj je prebledel, pordečel, takrat sem komaj dojela, kaj sem rekla, in vzporedno z mojim zavedanjem je naraščal tudi njegov bes. Starša sta ga mirila, da vendar to vesta, saj jima je pred leti povedal in razložil, no, vmes pa jima je menda zatrdil, da tega več ne počne, česar pa nisem vedela jaz. Ker se je zdelo, da bi me najraje zbrisal z obličja Zemlje, sem se seveda spakirala, starša pa sta bila še vnadalje prijazna, da sem vendar samo resnico povedala. Mama je jokala in prosila, da se pobotava. Midva sva daleč od tega, saj šla sva vsak svojo pot in niti pod točko razno se za to ne nameravam opravičiti.
Človek se ne more izogniti, česar ga je strah. Spoznala sem, da sama posedujem lastnosti, ki sem se je bala pri drugih. Lahko bi jim rekla podlost, maščevanje, lahko bi jih zavila v dobre namene, lahko samo nepozornost, lahko želja, sebičnost. Ampak nič od tega. Bo držalo, da nam na koncu ostane le ponos.