Eno zanimivo dogajanje nameravam deliti z vami. Torej, ker mi je tukaj na gapetu zadnje čase dolgčas, sem šla na druge forume pogledat. In na enem od teh se zapletem v eno temo s področja medosebnih odnosov. Prijavljena sem z nevtralnim nickom (ki bi lahk bil tako moški kot tudi ženski). Torej, pišem jaz tam v skladu z mojo življenjsko orientacijo in etiko (saj me že malce poznate

), pri tem pa pazim edino na to, da krotim svoje čustvene odzive. Se zgodi sila zanimiva stvar. Eden glavnih debatnikov me prepozna in določi za moškega in kot takšna pričnem tam uživati precejšen ugled. Kar me spravlja v smeh je pa to, da se na tem forumu, celo znotraj iste debate najde tudi kakšna ženska, ki piše iz meni sorodnega etičnega izhodišča, a so tele ženske deležne povsem nasprotnih odzivov s strani moških - od provokacij, neupoštevanja, omalovaževanja, podtikanja.
In moram priznati, da prvič v življenju s polnim zavedanjem prepoznavam privilegije moškega spola. In zelo uživam v tej točno določeni "moški" vlogi. Predvsem zato, ker ob podajanju čisto istih vsebin nisem zavrnjena kot se to pogosto dogaja v ženski vlogi.
Me zanima, če ste že kdaj doživeli podobno izkušnjo ali vsaj prepoznali razlike v obravnavanju različnih spolov (lahk tudi v življenjski situaciji). Pa če ste si kaj skušali razlagati, zakaj je temu tako.