miha -
bom kar takole začela, prej si postavil vprašanje
zakaj ženske briga kaj si moški mislijo o njih? (v povezavi s samospoštovanjem, razočaranjem v ljubezni ..)
ok, videz, izgled je za žensko izrazito pomemben, v glavnem, zdej zakaj? a zaradi moških ali zaradi žensk .. pojma nimam, morda niti pri tem ni pomemben spol

ženska, ki se nekako preveč podreja normam (takšnim ali drugačnim) se mora vprašat kaj je z njenim spoštovanjem do sebe, se strinjam -- in s tem ko se sprašuje o "samoumevnostih" v družbi in se odloča za preseganje teh norm, se osvobaja
osvobaja se v vseh pogledih, spolno, glede svojega videza, izražanja -- bistvo je, da se začne izražat
še pred nedavnim, v času ko je živela Ivana Kobilica (poglejte na pet jurjev), se je umetnost žensk zelo slabo prodajala ali pa se ni -- in ona se je zavedala v kakšnem svetu živi in se je podpisovala z I. Kobilica, (vsi so mislili, da je to Ivan), dobila je celo nagrado v Parizu in tja je poslala prijatelja (trgovska znamka je trgovska znamka). V kasnejših njenih delih, pa je razvidno, da ji je ravno to sekal ven - ta nekak zatajitev sebe kot ženske-umetnice; in se je posvečala na koncu svoje ustvarjalne poti v glavnem "problematiki" žensk (no, svoji lastni problematiki)
potem:
krivca zunaj sebe iskat ni dobro, se strinjam, miha-
to je duhovni vidik, ki pa je velika naloga vsakega, ki gre na POT
lahko povem svoje izkušnje, nimam kej skrivat, sem si že svoje čase ful mislila, kok da sem napedenala jest to "ne-druge-krivit"; pa je pišla preizkušnja, pa ne sam ena, več ...

ja in ravno v zvezi z zaposlitvenimi razgovori, ker sem se počutila razžaljeno, ponižano, prizadeto ... mal mi je sekal ven tud tuki na forumu, ok

ampak zdej sem pogledala ven izza tistega plota in se mi odpirajo nove poti ... in jaz bom zase in za svojga otroka poskrbela ... tko da tisto o iluzijah, kar si napisal, ja se strinjam, miha-
o razbijanju iluzij, sem pa tud že neki omenjala sama na forumu, ... jaz vidim iluzijo kot en tak velik milni mehurček ... ko se razpoči, pa sploh ne boli več, vsak naslednji mehurček, lažje počiš, ... je pa dejstvo, da dokler bomo živi tule na zemlji se bomo s tem ukvarjal
zakaj sem debato tako radikalno zastavila, zato, ker se sprašujem a živimo tudi v SLO v takem obdobju, ko so taka gesla potrebna?

V smislu nekega bolj radikalnega preboja. Šlo se mi je pa tudi za debato, za nekaj, kar zmoti in se zato začnemo spraševati ... in vsak odgovor tule na forumu je zame dragocen. Hvala vsem.
Danes si napisal miha-, kako naj bi mamice z majhnim otrokom imele prednost ... lansko leto so jo. Na zavodu za delo so bile na prednostni listi za javna dela ... letos niso. Šteje le časovni staž, ki ga imaš, ... pa še to ni nobena prednost ...tko da res, poskrbet je potrebno zase.
Zbodlo me je tudi to - zgodbica - ko sem ob nekem neobveznem klepetu izvedela, kako "naj bi" mame samohranilke, ki živijo v nekem podnajemniškem stanovanju in imajo plačo cca 80.000 na mesec, "naj bi" bile prostitutke, tko po Salomoncu se naj bi prodajale ... in jaz velike oči ,,

in oni, ma ja, kako naj jim pa znese? Jaz se sprašujem, koliko naj v te zgodbice verjamem, če niso to bolj ene spolne fantazije ... po drugi plati mi je pa dalo za misliti. 8)
In res, na neki ravni morajo te ženske pri sebi razčistiti ... po drugi plati pa si mislim, pač okoliščine jih lahko na to napeljejo, takšne družbene, krivit zunanje vzroke res ne gre, kar pa ne pomeni, da moramo pristati na takšen družbeni in moralni red, se reče, da mislim, da mora tudi ozaveščen duhovnež dati nek prispevek za boljši svet (lepa beseda, stisk roke, včasih pomaga tud brca u rit). Duhovnost se ni sam s seboj ukvarjat ... duhovnost je zame tudi prizadevanje za boljši svet. Dejanja so lahko neznatna, drobna, pa vendar - vsak po svoji moči in glede na svoj položaj. Vrtičkarstva je itak dost, vprašanje je kako to presegat.

beri: na individualni, osebni ravni gre ... za to preseganje v globalu se bo treba pa še potrudit.
Pribit na križ se pa ni treba.

in kar se mene tiče je svet lep, to pa ni razlog, da ne bi bil še lepši, za vse ljudi