Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 
(Read 19494 times)
miha--
Guest

Re: zakaj smo feministke
Reply #45 - 29.11.2004 at 23:42:20

kar sem hotu napisat da,
vprasanje "zakaj smo feministke?" je pravo vprasanje, sam odgovori so "napacni"
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #46 - 30.11.2004 at 00:09:51

brez jina jang ne bi obstajal (in obratno)

kar zavračamo, tisto bomo postali

zato ne vem čemu vsa norija Wink
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #47 - 30.11.2004 at 08:18:43

Quote:
zdravo,
mal bom natresu vse skp

se bom vrnil k prvotnemu vprasanju iz topica.
kakor se meni zdi, je veliko razlogov napisanih in vzetih prevec osebno.. zakaj zenske briga kaj si moski mislijo o njih?  kot je ocitno da prihajajo iz razocaranosti v ljubezni, preveliko upostevanje drugih(moskih)  mnenj, oz premalo samospostovanja nekak... igranje vloge zrtve, nesprejemanje odgovornosti za to kar se ti dogaja, iskanje krivca zunaj sebe, v tem primeru moske..
ce igras vlogo zrtve, se bo nasel predator... s tem pa ne sprejemas odgovornosti za svoje zivljenje in se odrekas moci... razlogi so drugje, niso zunaj vas, ampak znotraj vas ... te napisani razlogi izgledajo resnicni, kar tudi so v nekem smislu, samo niso zares resnicni...prava Resnica in vzrok se skriva znotraj cloveka in ne zunaj..
iskanje vzrokov zunaj sebe, ne pripelje do rasti, razlogi niso resnicni,oz sploh niso razlogi, ampak so samo posledice.. so iluzija.. iluzija ,ki jo zenske zivijo, dokler neki ne ugotovijo...mas 2 moznosti, zivet iluzijo al pa jo razbit...dobra stvar je, da se iluzija slej ko prej razbije, ker zato zivimo ,         in ostane samo resnica, ..
in to je tudi del nasega poslanstva.razbijanje iluzij namrec

pravi vzroki:.. "sem panicna" "je moja krivda ,ce " ,itd....
vzroki so verjetno v nizkem samospostovanju in verjetno se kej druzga.. ko smo glih pr tem, bom glede tega odpru topik..ker se jes tut s podobnimi stvarmi ukvarjam:)

tko da je to neke sorte pol ce ocenim post, nek pravi feminizem, zmesan z problemom zensk zahodne kulture..nekak ta problem zdej obesajo na feminizem, ki ni cis nc kriv,.. in pol so zard tega feministke osovrazene od fantov, k nej bi ble proti moskim.. ampk v resnici so za enakopravnost.. no sej nevem

sem pustil ob stranii "smiselne" razloge, kot so recimo : zenska je manj placana kot moski.. sicer nevem kako je to v sloveniji,  v sloveniji se mi ne zdi tok hudo, oz vsaj jaz ne zapazam(tut od prjatlc nc ne slism recimo) da bi se godila ksna krivica...
glede sluzb.. kaj js vem , ene sluzbe dobijo prej zenske k moski.. ksne stike z javnostjo, al pa ksne vremenarke Smiley

za konec da me ne boste narobe razumel.. razumem feminizem,in se mi zdi smiseln in potreben , ce gre za diskriminacijo,..recimo v iranu je grozno glede tega...

odvisno koliko si star in koliko so tvoje kolegice podvržene principu ovc

drugače pa ... vprašaj kakšno žensko brez VIP-a in z majhnim otrokom kako zgleda kak job interview, ti res ni treba iti do Irana, da vidiš pizdarije (seveda, če jih hočeš videti)

... p.s. najlažje je videti napake drugje, kritično presojati lastno družbeno ureditev pa je malo težje ... slej ko prej se postavi vprašanje tvoje vloge in tvoje pozicije moči ...

..aja pa še to ... igranje žrtve ne pomeni nujno iskanje predatorja ... lahko pomeni tudi samo vcepljanje nerealnega občutka krivde ...

... sicer pa, če je kdo slučajno gledal sanjskega moškega, oz. tipa v njem ... on je tipični mandeljc, ki noče imeti partnerke ... ampak bimbačo
Back to top

IP Logged

dalaj22
2
**

how to be free

Reply #48 - 30.11.2004 at 16:06:45

sanjski moški je pa res ena najbolj bedna oddaja in maš čist prou u zvezi s "sanjskim moškim". Največja fora je pa,da ves folk to gleda ??? ??? (in pol kritizira)
včer je bla ena ful dobra oddaja izzivi v zvezi z rumenim tiskom - folk rad bere o enih izmišlotinam znanih - rad gleda kako gre drugim slabo... ampak največja fora je, da vsi hočjo bit slavni kr eni reality showi, pa popstars pa ta sanjski moški - kr neki. kam gre vse to????
Back to top

how to find yourself

IP Logged

miha--
Guest

Reply #49 - 30.11.2004 at 17:59:09

sinjeoka wrote on 30.11.2004 at 08:18:43:
odvisno koliko si star in koliko so tvoje kolegice podvržene principu ovc

drugače pa ... vprašaj kakšno žensko brez VIP-a in z majhnim otrokom kako zgleda kak job interview, ti res ni treba iti do Irana, da vidiš pizdarije (seveda, če jih hočeš videti)

... p.s. najlažje je videti napake drugje, kritično presojati lastno družbeno ureditev pa je malo težje ... slej ko prej se postavi vprašanje tvoje vloge in tvoje pozicije moči ...

nisem reku da pr nas ni diskriminacije , in sam napisu se kukr se men zdi pac, drgac je bil point posta drgje.
in kakor men pravis "najlazje je napake viditk drugje" bi lahko isto jas reku zate.. v nekm smislu:)
Ampak, kot sem dost nazorno napisal, sem govoril da veliko razlogov je take narave, subjektivno obarvanih z bolecino iz lastnih izkusenj. vsaj tko se men zdijo..

ko smo ze pri mamici z otrokom.. se zdi dost logicno, da dokler ne bo zakona ki bo scitil te mamic , ne bo nic.. kajti v sluzbo bo itak vsak vzel "najbolj primerne" ljudi , iz kapitalisticno/ekonomskega vidika.. gledano dolgorocno, kratkorocno ,whatever.. $$$

Quote:
..aja pa še to ... igranje žrtve ne pomeni nujno iskanje predatorja ... lahko pomeni tudi samo vcepljanje nerealnega občutka krivde ...

igranje zrtve pritegne ljudi ki bodo prevzeli nasprotno vlogo.. zato res ne gre za iskanje, ampk gre za naravno stvar k se zgodi, kot posledica..
ce bos postavu en magnet z nekim polom v medij, bo pritegnu magnet z nasprotnim polom ce poenostavim delovanje.

Quote:
... sicer pa, če je kdo slučajno gledal sanjskega moškega, oz. tipa v njem ... on je tipični mandeljc, ki noče imeti partnerke ... ampak bimbačo

nism se gledu, se pa dobr slis.. bimbaca Smiley
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #50 - 30.11.2004 at 19:34:34

Quote:
se kukr se men zdi pac, drgac je bil point posta drgje.
in kakor men pravis "najlazje je napake viditk drugje" bi lahko isto jas reku zate.. v nekm smislu:)

ko začneš z namigi, lahko takoj nadaljuješ z argumenti ... če argumenrtov nimaš, so namigi klevetanje  Angry

Quote:
Ampak, kot sem dost nazorno napisal, sem govoril da veliko razlogov je take narave, subjektivno obarvanih z bolecino iz lastnih izkusenj. vsaj tko se men zdijo..

evo točno to ... ravno o tem sem govorila, da v igri moči ni strani, ki bi zmagala, ampak da so looserji, čustvena prizadetost in bolečina prisotna na obeh straneh

RAVNO ZARADI IGRE MOČI, ki se jo spola igrata med sabo

Quote:
nism se gledu, se pa dobr slis.. bimbaca Smiley  

he he he točno to miha ... s tem si tudi ti povedal kje tiči razlog za bolečine, ki ti jih povzročajo ženske

he he he .... bimbače niso neumne, so pa preračunljive (at least according to my understanding of the word bimbača)
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #51 - 30.11.2004 at 20:17:56

miha -

bom kar takole začela, prej si postavil vprašanje

zakaj ženske briga kaj si moški mislijo o njih? (v povezavi s samospoštovanjem, razočaranjem v ljubezni ..)

ok, videz, izgled je za žensko izrazito pomemben, v glavnem, zdej zakaj? a zaradi moških ali zaradi žensk .. pojma nimam, morda niti pri tem ni pomemben spol Undecided

ženska, ki se nekako preveč podreja normam (takšnim ali drugačnim) se mora vprašat kaj je z njenim spoštovanjem do sebe, se strinjam -- in s tem ko se sprašuje o "samoumevnostih" v družbi in se odloča za preseganje teh norm, se osvobaja

osvobaja se v vseh pogledih, spolno, glede svojega videza, izražanja -- bistvo je, da se začne izražat

še pred nedavnim, v času ko je živela Ivana Kobilica (poglejte na pet jurjev), se je umetnost žensk zelo slabo prodajala ali pa se ni -- in ona se je zavedala v kakšnem svetu živi in se je podpisovala z I. Kobilica, (vsi so mislili, da je to Ivan), dobila je celo nagrado v Parizu in tja je poslala prijatelja (trgovska znamka je trgovska znamka). V kasnejših njenih delih, pa je razvidno, da ji je ravno to sekal ven - ta nekak zatajitev sebe kot ženske-umetnice; in se je posvečala na koncu svoje ustvarjalne poti v glavnem "problematiki" žensk (no, svoji lastni problematiki)

potem:

krivca zunaj sebe iskat ni dobro, se strinjam, miha-

to je duhovni vidik, ki pa je velika naloga vsakega, ki gre na POT

lahko povem svoje izkušnje, nimam kej skrivat, sem si že svoje čase ful mislila, kok da sem napedenala jest to "ne-druge-krivit"; pa je pišla preizkušnja, pa ne sam ena, več ... Roll Eyes

ja in ravno v zvezi z zaposlitvenimi razgovori, ker sem se počutila razžaljeno, ponižano, prizadeto ... mal mi je sekal ven tud tuki na forumu, ok  Cry

ampak zdej sem pogledala ven izza tistega plota in se mi odpirajo nove poti ... in jaz bom zase in za svojga otroka poskrbela ... tko da tisto o iluzijah, kar si napisal, ja se strinjam, miha-

o razbijanju iluzij, sem pa tud že neki omenjala sama na forumu, ... jaz vidim iluzijo kot en tak velik milni mehurček ... ko se razpoči, pa sploh ne boli več, vsak naslednji mehurček, lažje počiš, ... je pa dejstvo, da dokler bomo živi tule na zemlji se bomo s tem ukvarjal

zakaj sem debato tako radikalno zastavila, zato, ker se sprašujem a živimo tudi v SLO v takem obdobju, ko so taka gesla potrebna?  Grin V smislu nekega bolj radikalnega preboja. Šlo se mi je pa tudi za debato, za nekaj, kar zmoti in se zato začnemo spraševati ... in vsak odgovor tule na forumu je zame dragocen. Hvala vsem.

Danes si napisal miha-, kako naj bi mamice z majhnim otrokom imele prednost ... lansko leto so jo. Na zavodu za delo so bile na prednostni listi za javna dela ... letos niso. Šteje le časovni staž, ki ga imaš, ... pa še to ni nobena prednost ...tko da res, poskrbet je potrebno zase.

Zbodlo me je tudi to - zgodbica - ko sem ob nekem neobveznem klepetu izvedela, kako "naj bi" mame samohranilke, ki živijo v nekem podnajemniškem stanovanju in imajo plačo cca 80.000 na mesec, "naj bi" bile prostitutke, tko po Salomoncu se naj bi prodajale ... in jaz velike oči ,,  Roll Eyes Roll Eyes in oni, ma ja, kako naj jim pa znese? Jaz se sprašujem, koliko naj v te zgodbice verjamem, če niso to bolj ene spolne fantazije ... po drugi plati mi je pa dalo za misliti. 8)

In res, na neki ravni morajo te ženske pri sebi razčistiti ... po drugi plati pa si mislim, pač okoliščine jih lahko na to napeljejo, takšne družbene, krivit zunanje vzroke res ne gre, kar pa ne pomeni, da moramo pristati na takšen družbeni in moralni red, se reče, da mislim, da mora tudi ozaveščen duhovnež dati nek prispevek za boljši svet (lepa beseda, stisk roke, včasih pomaga tud brca u rit). Duhovnost se ni sam s seboj ukvarjat ... duhovnost je zame tudi prizadevanje za boljši svet. Dejanja so lahko neznatna, drobna, pa vendar - vsak po svoji moči in glede na svoj položaj. Vrtičkarstva je itak dost, vprašanje je kako to presegat.  Undecided beri: na individualni, osebni ravni gre ... za to preseganje v globalu se bo treba pa še potrudit.

Pribit na križ se pa ni treba. Wink

in kar se mene tiče je svet lep, to pa ni razlog, da ne bi bil še lepši, za vse ljudi  Smiley Smiley Smiley
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #52 - 30.11.2004 at 20:22:09

ixtlan wrote on 30.11.2004 at 00:09:51:
brez jina jang ne bi obstajal (in obratno)

kar zavračamo, tisto bomo postali

zato ne vem čemu vsa norija Wink

točno res Smiley: "se podpišem pod tole"  Grin Wink
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #53 - 01.12.2004 at 15:19:40

Quote:
se bom vrnil k prvotnemu vprasanju iz topica.
kakor se meni zdi, je veliko razlogov napisanih in vzetih prevec osebno.. zakaj zenske briga kaj si moski mislijo o njih?  kot je ocitno da prihajajo iz razocaranosti v ljubezni, preveliko upostevanje drugih(moskih)  mnenj, oz premalo samospostovanja nekak... igranje vloge zrtve, nesprejemanje odgovornosti za to kar se ti dogaja, iskanje krivca zunaj sebe, v tem primeru moske..

Miha, ker si ti moški, ne moreš vedeti, da je za ženske še kako pomembno, kaj si o njih mislijo moški, ker v družbi, ki jo peljejo večinoma moški, to pač pomembno, če hoče ženska kaj uveljaviti, doseči. ŽAL je to tako. Ko to ne bo tako, ne bo treba več feministk. Za moško dobro mnenje bi se pa samo tistih nekaj Barbik pehalo.
Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

miha-
4

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #54 - 02.12.2004 at 18:20:24

zivjo, lepo da ste kaj napisali,
ko govoris o prispevku za boljsi svet,:
nekak se mi vseen zdi da je najbolsi prispevek , da dosezes zadovoljstvo in mir pri sebi, in tako siris samodejno okoli sebe.. sem opazil da zadovoljni ljudje(kot na splosno zadovoljni, in ne samo trenutno) nekako okoli sebe naredijo bolj "veselo" atmosfero, skoraj da ni vazno s kom in kje.. malo potegne v svojo smer..
te pa ne zanikam - vcasih je pa treba kej narest za "bolsi svet", to se nekak dogaja samodejno in spontano.. ce ti hoces bit prijazen ceprav spontano ne bi bil, gre za fejkanje...

treba najti ravnovesje,in ne prevec zunaj sebe iskat, kajti tam ne bomo nasli resnice, ampak konflikt.
scasoma tudi clovek zacne lociti(cutiti), kdaj je tisto kar te muci vzrok res znotraj tebe, kdaj pa ne..

valentina verjetno res enih stvari nevem.. sem pa le podal pac mozni vidik na stvar..ce se bodo zenske sekerale zard tega kaj si misljo moski, nevem ce bodo kej pripomogle k prenehanju tega.. se mi zdi da moski recejo te stvari ravno zato, da bi se zenske sekerale, al pa tut ne... in "ce sem feministka" ker se sekeram,
in ce hocem vsem moskim povedat da nej nas nehajo sekerat, ker se sekeramo, ni nic novega
nevem kako bo ta feminizem resil to zadevo.. ce bos ti enmu k te tepe reku "nehi me tepst!", ne bo nic pomagal, vam povem heh,oz bo nehu tepst k bos dobro premlaten, mogoce je feminizem ze ta stopnja, al pa tut ne

sicer pa kt sm vidu nekje za podpis

lahko da se motim
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #55 - 02.12.2004 at 20:51:30

miha -

sam tok ... zna bit, da nekatere feministke "valijo krivdo" za vse nadloge na moške -- to sem napisala, da je wrong

danes se feministke več ali manj kar same s seboj ukvarjajo -- ker postaja vse bolj očitno, da so "problem" ženske, ne pa moški  Wink

tista "gesla", ki sem jih objavila, pa očitno pašejo bolj v začetno fazo feminizma,, pa če sem res čist poštena, niti v začetno ne ... ker tud tisti fazi so delovale ženske, ki niso tok radikalizirale stvari (a sem zdej jasno povedala  ???)

lepo te pozdravljam, miha --, me veseli, da se zanimaš za ta vprašanja  Wink
Back to top

IP Logged

natasa
1
*

Reply #56 - 03.12.2004 at 10:33:09

FEMINISTKA?
Ne vem ali sem ali nisem. Pri 28ih sem se ločila in preselila s 6letnim sinom  na svoje. Kot mati samohranilka nisem imela težav v službi in s službo, ker svoje delo obvladam in imam dovolj samozavesti in moči, da rešim težave. Kaj si mislijo o meni druge ženske ali moški me ne zanima. Tisti, ki me imajo radi in sem jim zanimiva so prisotni v mojem življenju. Pri 30ih sem končno našla pravega moškega, lahko rečem sanjskega, ki me sprejema točno takšno kot sem, z otrokom in vsemi mojimi kapricami vred. Nimfomanka? Mogoče sem, nikoli mi ni dovolj. Sem samozavestna in samostojna ženska, vendar moram priznati, da ni nič lepšega kot čez vikend pripraviti za svojega moškega dobro kosilo, pomiti posodo in celo pospraviti stanovanje. Ni mi težko včasih poslušati njegovih "mačo" for (npr. dokazovanje kdo naj bi bil glavni v hiši), ker točno vem, da z malo politike obrnem situacijo, da sva oba zadovoljna. Prepiram se ne, ker se ne izplača. Ko pride faza prepira se ljubko nasmejim, mu rečem ljubim te in ga sladko poljubim. Pozabljen je razlog. Moram poudariti, da on isto reagira, ko jaz pokažem kremplje. Vsak dan ga tisočkrat objamem in poljubim, ker mi je pomembno ljubezen dajati in ne jemati. Zvečer, ko se vse umiri, se začnejo zame nebesa.

Sem podrejena moškemu? NE
Sem feministka? VERJETNO NE

Vem, da sem zadovoljna z svojim življenjem, sem samozavestna in ni me strah izzivov v življenju. Sina učim, da je življenje lepo in polno izzivov. Svojega moškega ljubim brezpogojno in neizmerno.
Wink
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #57 - 03.12.2004 at 10:54:16

Ko je to, kar piše Nataša samoumevno, tako v ženskih kot v moških glavah, se ne rabi več feminizma, itak. Hkrati si pa upam trditi, da je podlaga tej samoumevnosti minulo delo feministk v preteklosti.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #58 - 03.12.2004 at 11:03:56

bravo nataša ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #59 - 03.12.2004 at 13:07:39

miha- wrote on 02.12.2004 at 18:20:24:
ko govoris o prispevku za boljsi svet,:
nekak se mi vseen zdi da je najbolsi prispevek , da dosezes zadovoljstvo in mir pri sebi, in tako siris samodejno okoli sebe.. sem opazil da zadovoljni ljudje(kot na splosno zadovoljni, in ne samo trenutno) nekako okoli sebe naredijo bolj "veselo" atmosfero, skoraj da ni vazno s kom in kje.. malo potegne v svojo smer..
te pa ne zanikam - vcasih je pa treba kej narest za "bolsi svet", to se nekak dogaja samodejno in spontano.. ce ti hoces bit prijazen ceprav spontano ne bi bil, gre za fejkanje...

Na tole bi ti rada odgovorila z enim zgodovinskim dejstvom.

Namreč, pozna 60' in 70' leta. Takrat vemo, se je "kolektivna zavest" premaknila na zavidljivo stopnjo tolerantnosti. Globalno geslo je bilo "Love and peace". Gibanje hipijevstva je po eni strani vzniknilo kot odgovor na vojno v Vietnamu, po drugi plati se je vse več posameznikov začelo zanimati za lasten osebni razvoj -- moderno je blo brati Castanedo, uživali so takšne ali drugačne droge, raziskovali plasti svoje osebnosti, osvobajali so se na področju spolnosti ... skratka, globalno so razbili marsikateri družbeni tabu. Iz tega obdobja izhaja cela serija literature o spolnosti, drogah, alternativnih načinih vzgoje in izobraževanja, cela serija ezoterične literature - Indija, Kitajska, Tibet, Indijanci, Eskimi ..... Vendar oni niso samo v svojih sobicah skrbeli za lasten osebni razvoj, šli so tudi na cesto, (in gibanje je bilo še zato bolj dragoceno, ker je navdahnilo mlade in stare vseh slojev, bogate in revne, proletarce in buržuje). Takrat so izborili marsikatero pravico, ki je sedaj postala zelo samoumevna (tako zelo, da se zdi  samoumevno celo, da se jo ukini). Zavzeli so se za odprto Univerzo (v smislu, da dostopna za vse družbene sloje in tolerira svobodo izražanja, da ni tok več sterilna) in šolstvo na sploh, za svobodo izražanja na vseh področjih, bili so proti nadzorovanju in cenzuri, pa še bi lahko naštevala. Mislim, da tudi ni odveč dodati, da je gibanje zajelo vsa "mala" gibanja, pomemben je bil tako glas homoseksualcev, homoseksualk, feministk, rokerjev, intelektualcev, univerzitetnih profesorjev, mirovnikov, borcev za človekove pravice, pravic živali, pravic otrok .... skratka, družbeni prostor se je začel odpirati za debate in razprave na vseh nivojih. Hvala jim.  Smiley Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6