sinjeoka wrote on 04.11.2004 at 13:19:00:u bistvu lahko kar končava, kapital ni demokratičen, ampak sledi logiki trga ... trg je tisti, ki mora biti demokratičen, ne pa kapital
Tožbi Intrebrewa in Vege alias WW sta le prvi izmed mnogih, ki nas čakajo ... v zadnjih 12 letih smo imeli čas, da prostovoljno (samoiniciativno) vzpostavimo konkurenco na domačem trgu. Ker so nekateri raje videli, da uprave in nadzorni sveti pobirajo visoke plače, kot pa da potrošniki uživajo nižje cene in davkoplačevalci nižje davke, je kapital ostal v rokah države...
Zdaj bo sledilo odpiranje našega trga "na silo". Kapital, ki bi bil lahko razdeljen med domače konkurente, bi bil vsaj v določeni meri sposoben preživeti v tržnih konkurenčnih razmerah, zdaj pa nas čaka poceni razprodaja tujcem plus za dodatno nagrado bomo tujcem plačali mastne odškodnine.
Ja moram res vse pregledat za sabo. Me uloviš na vsako besedo.

So nas učili v šoli, da imamo komunizem, pa kapitalizem in kao prehodno obdobje iz kapitalizma v komunizem, ki mu socializem pravimo. Torej zdaj nismo šli v komunizem, socializma nimamo več, torej imamo kapitalistično ureditev. Pa spet pravijo, da je to nekaj prehodnega, kar imamo zdaj. Pa na veliko nam trobijo, da imamo demokracijo. Valjda moramo zaupati našim voditeljem, saj smo jih sami izvolili.

Glede tožbe boš verjetno več vedela, saj v tem fahu. Pa vseeno. Tale tožba WW-a se mi zdi prav bedna. Le kaj bi oni sploh radi? Prišli so v Slovenijo, dobili koncesijo za Mobitelove repetitorje, torej so imeli takoj pokrito celo Slovenijo. Pa so začeli prodajat svoje storitve in ponujali pakete po smešno niskih cenah, pa se ni prijelo. Če bi lahko kdo jokal, bi lahko Simobil, ki je še cenejši, pa je moral vse sam graditi. Je pa zanimivo nekaj. Kljub temu, da je Mobitel najdražji, večina naroda rine tja. Po mojem se lahko WW ugrizne za rit.
Praviš, da bi lahko bil kapital razdeljen med domače konkurente (kapitaliste). Saj ostaja največji kapital pri mobitelu, torej doma. Pa oni Intrebrew, tudi tam je država pomagala domačemu kapitalu in ni pustila razprodaje Uniona belgijcem. Tudi to mi je všeč. Pa če je Laško ponudilo več denarja za delnice, kaj bi oni sploh radi?
Zakaj bi morali zdaj, kot pišeš vse na silo razprodati? Upam, da ne bomo podlegli znanemu madžarskemu konceptu, ki je vse razprodalo, zdaj pa jočejo da so se prenaglili, ker je ves inženiring v tujini, tam pa le izkoriščajo poceni delovno silo. In sploh ne rabijo več visoko šolanih kadrov, ker nimajo doma kaj delati. Samo se bojim, da bomo popustili pred evropo, ker smo itak navajeni hlapčevati in klečeplaziti.