sinjeoka wrote on 18.10.2004 at 22:23:33:Lahko odgovorim zase ... direktno nisem nikoli hotela/želela žaliti nasprotnikove inteligence ... u bistvu vsakega s katerim se spustim v debato jemljem kot nekoga, ki me lahko nekaj nauči ...
Učiti se namreč ne morem od nekoga, ki ima enak pogled na svet, ampak samo od nekoga, ki ima drugačnega ...
zato po defaultu vsakega sogovornika oz. sodebatnika jemljem kot sebi enakega ...
Problem, ki ga imaš z mojim načinom komuniciranja leži drugje ... jaz zmeraj izzivam ljudi, da povedo svoje argumente ... če jih nimajo, potem si o njih res mislim svoje
če imaš občutek, da nekdo žali tvojo inteligenco imaš vso možnost, da dokažeš nasprotno
Hvala ti za odgovor...
Lahko dokažem nasprotno,seveda...samo tukaj,vsaj zame,obstaja ena caka...in sicer...npr(govorim čist na pamet-imam pa namen v kratkem to tut stestirat...),da imam jst IQ 135 in ga imaš ti recimo 150.Se pravi,jst nisem neumna,niti ti nisi,vendar imam jst v komunikaciji ravno ta občutek,ker ne zmorem glede na svoje znanje parirat tebi.Al pa predstavljaj si,da se zapleteš v debato z Einsteinom.Najbrž bi se tut ti mal počutila,da si neumna(lahko pa da se motim),čeprav si daleč od tega.
V glavnem moj point je v tem,da se tko počutim v komunikaciji z ljudmi,ki mal bolj za moje pojme nasilno/vsiljivo(lahko pa da bi temu nekdo drug rekel tudi samozavestno) izražajo svoje mnenje,povrhu vsega pa so še inteligentni...Npr.,do tega mojega nezaupanja vase in svojo inteligenco pa ne pride,če čutim,da me človek s katerim komuniciram na nek način...ne vem ...spoštuje al kako bi temu rekla,spoštuje moje mnenje in ga ne 'potlači',če se z njim ne strinja(glede tega imam pač podobno mnenje kot Loops,če se ne motim)...
Se pravi,Picola,mal več samozavesti bo treba...

Aja,pa še nekej,ne...meni se zdi tut pomembno to,da je sogovornik mogoče starejši od mene,bolj izkušen,da mogoče razmišlja na tak način že vrsto let(za razliko od mene,ki sem 21 let bluzila,brez pameti in zavedanja o večini stvareh,se pravi sem šele 3 leta v teh vodah,kot sem sedaj,itd,itd,),tut to mogoče,da ga tista stvar o kateri debatiramo resnično zanima in se je ful poglobil v to, tako da je mogoče logično,da (še) ne znam konkurirat v debati nekomu,ki je pač takšen.Al?