Angel wrote on 23.09.2004 at 09:05:14:vem, da smo o tem že pisali. je bilo prej jajce ali kura.
začela bom novo temo, pa naj mi kdo, ki to ve lepo odpiše, zakaj se dogaja krivica našemu ženskemu spolu.
naj začnem.
najprej je bil bog. moškega spola se ve. zakaj ni bila boginja.
potem če gledamo skozi zgodovino so jo več ali manj zaznamovali le moški: Mikelanđelo, Kolumb, Napoleon, Hitler, Ajnštajn, Husein...
potem poglejmo v svet igrač. Medvedki. Vsi so moškega spola. Zakaj pa ni Medvedk.
potem poglejmo v nebesa. Angeli. Vsi sami fletkani debelušni fantki. zakaj pa ni angelik?
kakšna krivica.
in potem. Barbika. ja najprej Barbika šele potem Ken. vsaj tu je bila najprej ženska, pa čeprav plastična in namenjena punčkam za igrat.
kdo ve. zakaj sami moški osebki?
bi mi napisal vaše teorije.
Lep tih siv dan!
Angel-ženska
Heheheheheheh a kljub mačizmu preteklih 2000 let (če ne več) vulgarne ere, ste se ženske, kot lahko opazimo končno prebudile. Kar je kakopak dobrodošlo in še več, ZELO DOBRODOŠLO.
Tvoje vprašanje me je, moram reči, zelo razveselilo saj menim, da je skrajni čas, da ljudje odvržejo umazane in ponošene cote suženske morale, ki je krojila usodo preteklih tisočletij in prav je, da smo se začeli spraševati; Halo??? A tuki res vse štima???
Osebno mnenje glede tvojega vprašanja pa je sledeče: Sem eden tistih, ki menijo, da je odnos do obdajajočega posledica zavesti kot sadeža z drevesa edukacije, ki pa je vsaj skozi zgodovino zadnjih dveh tisočletij gojila do ženske povsem prezirljiv odnos. Skozi religijo, ki je hočemo ali ne, temelj vsake civilizacije in tisti osnovni sistem edukacije katerega uplivu smo bili podvrženi domala vsi otroci, smo bili poučeni, da je oče, Bog tisti, katerega beseda je prva in zadnja. Tako je v religiji naše civilizacije, religiji patriarhata in mačizma, boginja, ženska torej in posledično VSE žensko, diskriminirano že v samem temelju. Nadalje, zgodba o edenskem vrtu in Evi, ki je poleg kače seveda, glavni krivec za človekov padec. Potem zgodba SINA (hčere zopet ni nikjer) in po njem ves Pavlov sistem vzgoje v katerem je ženska lahko postala le mati (sluškinja), kurba (nespodobna sledilka hudiča) ali pa svetnica (samoodpovedana sužnja pavlovih vrlin). Vse to so v veliki meri glavni krivci za odnos do ženske v današnjem in včerajšnem svetu. Morda bi mi lahko kdo očital, da bluzim ali pretiravam, pa vendar, ne smemo pozabiti, da so ravno to temelji civilizacije na katerih stoji današnji svet. To je sistem v katerega duhu smo bili vzgajani (celih 2000 let) in ves prezir do ženske in nezmožnost ljubiti jo (se pravi dati ji SVOBODO), je zrasel na takih in podobnih nivah suženskih sistemov nehumanih butalcev, ki v svoji sli po vladanju nikoli niso izberali sredstev. Nadalje, ženske v sebi posedujete moč, ki je vedno begala glupe samce, ki so v strahu pred ljubeznijo oz. v strahu po izgubi MOČI, vedno mislili da morajo zatreti hudičevo babo in so to tudi pčeli. O tem priča dovolj zgovornih dejstev in v njih lahko vsak vidi, kako uboga je prazaprav ta brezrepa"opica" po Darwinu, ki je tako neusmiljeno pridigala "usmiljenje". Hvala Bogu in Boginji, pa je v to dolino solz, posijalo tudi nekaj sonca in semena bolj humane zavesti, ki so vzklila v "podzemlju" že poganjajo iz zemlje, kar lahko na pragu tretjega tisočletja tudi že občutimo (kakor se to čuti iz tvojega posta Angel-ženska
)!!! Ljudje so očitno končno obrnilil svojo pozornost v obdajajoče in pričeli razmišljati s svojo glavo. Tudi zgodovina je že navrgla nekaj velikih žensk a še več jih bo prihodnost, zagotovo, saj otroci za zdravo rast potrebujemo oba starša, da bi se lahko učili celostno iz zgleda OBEH. In ne le v družini, kajti vsi smo OTROCI v templju Neznanega... Zatorej pozdrav in poljub Njej, ki vstaja od mrtvih, da tisto slepo in krivično srce MAČOTA napolni z MILINO, ki je Ljubezen, da vse vzcveti nazaj v EDEN... In pozdrav in poljub Njej, ki je bila, je in, ki pride, da bi se izpolnilo, kar nam je namenjeno... In pozdrav in poljub Njej, brez katere ne moremo in nočemo živeti. Ne v peklu, ne na zemlji in ne v raju. Vsaj mi ne, ki s krivično, neumno, dvojno in podkupljivo moralo ne želimo imeti nič skupnega, AMEN!
Še nekaj o kuri in jajcu. Kaj že je bilo prej??? Prmejduš, da je bolj važno kaj je sedaj (čeravno mi je povsem simpatična tudi tista, Donnina torija zgoraj)... In sedaj je tako kura kot jajce, tako moški kot ženska, tako zemla kot nebo, tako luna kot sonce, tako angel kot angelina in le v skladju enega napram drugemu počiva pravičnost, ljubezen in mir!!!
Angel kača devetstosedemnajssssssssssssssssst