Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 4 5 6 
(Read 14702 times)
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: PRAVI IN LAŽNI JAZ
Reply #75 - 10.02.2005 at 09:03:11
 
pravi jaz je tist jaz, ki se ob kakrsnihkoli materialnih spremembah/okoliscinah ne spremeni.

pravi-jaz se zmotno poistoveti in ukvarja s stalno se spreminjajoco materijo (in ob tem trpi) ko je pod vplivom iluzije/neznanja.

te iluzije se lahko resi le ce se preda Bogu.

torej je pravi jaz vecni sluga Boga, ki ga prekrije iluzija ko/ce prostovoljno ne opravlja te svoje naravne funkcije.

ce jo, je trajno in popolnoma pomirjen in srecen.
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: PRAVI IN LAŽNI JAZ
Reply #76 - 10.02.2005 at 09:19:48
 
Toni_Zamene wrote on 10.02.2005 at 08:23:15:
Ali drugače povedano : Vsaka mati bere dojenčkovo zunanjo izraznost , zunanjo sporočilnost skozi lastno psihologijo. In ravno tukaj ostaja dovolj "lukenj", da izgrajuje lastno privatno sfero.


Ne gre samo za mater, ampak 'pomembne druge'. Luknje za kreiranje lastne privatne sfere nastajajo po moje s tem, ko različni 'pomemebni drugi'  različno berejo dojenčkovo zunanjo izraznost skozi svojo lastno psihologijo. To enemogoča totalno  in trajno poistovetenje otroške psihe s konkretno psiho matere in ga prislijuje v dialoško  kreiranje lastne privatne sfere. Tle po moje pride do paradoksa, da kolikor je socilano  življenje otroka  kompleksneješe, toliko večja je potreba po kreiranju lastne privatne sfere.      
Back to top
 
 
IP Logged
 
Loops of Infinity
Ex Member
Re: PRAVI IN LAŽNI JAZ
Reply #77 - 10.02.2005 at 10:31:17
 
Našla:):

Devi wrote on 11.07.2004 at 19:16:58:
Marko Pogačnik v knjigi Zdravljenje Zemlje, zdravljenje sebe, človeka predstavi kot kompozicijo iz treh delov: duše, zunanjega jaza (oz ega) in elementarnega bitja.

Osebno elementarno bitje naj bi bilo oskrbnik telesa, v katerega se naseli človeška duša in predstavlja telesno zavest in človekov zemeljski pol zemeljske domovine. Duhovni človek naj bi rabil za skladno delovanje v svoji inkarnaciji več kot samo strukturo (telo) samo, brez elementarnega bitja bi mu manjkalo znanje oz. modrost o tem, kako naj se kot duh izrazi v pogojih materializiranega prostora. To osebno elementarno bitje naj ne bi nikoli presglo starosti 12 let in izoblikovalo osebnosti, saj skrbi za to, da ostajajo elementarne življenjske energije kljub poznejšemu razvoju zavesti neokrnjene in nedotaknjene.
Po Pogačniku je sedež elementarnega jaza v drugem, spolnem centru.

"To čakro običajno povezujemo s spolnimi funkcijami, vendar jo Julijus omenja tudi kot "središče notranjega miru"... Pozneje mi je še pojasnil, da ima povezava te čakre s spolnimi nalogami telesa globlji pomen. Gre za odnos do erotike, ki prav tako pripada elementarnemu življenjskemu območju. Erotika mi je bla prikazana kot temeljna kvaliteta odnosov med živimi bitji na Zemlji, ki nima opraviti le z razmnoževanjem, temveč tudi z utelešanjem univerzalne ljubezni na ravni zemeljskih sistemov..."

Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 4 5 6