en_bk wrote on 06.09.2004 at 11:38:06:Em...ne vem če je čisto v kontekstu...ma je najbrž.
Pridem domov eno uro kasneje, kot sva se z ženo dogovorila. Žena vsa živčna me nadere, kaj si pa mislim, da nisem poklical, da se je bala da se mi je kaj zgodilo, pa da je kosilo mrzlo, pa tko...
Pridem domov eno uro kasneje, kot sva se z ženo dogovorila. Žena me poljubi, me pozdravi in mi reče, da je kosilo kuhano.
Pridem domov eno uro kasneje, kot sva se z ženo dogovorila. Žene ni doma.
Kdo naj kaj počisti?
en bk
Hehe, en_bk… pa dajmo malo komplicirat… saj bom čisto malo, no… za začetek, seveda…
Prva varianta: moje mnenje je, da je odvisno, kdo in kaj si ti in kdo in kaj je tvoja žena. Če recimo tvoja žena ne zaupa in vedno v vse dvomi, pri tem pa ti veš, da si razlog, ki si ga povedal ženi, predvsem resničen, potem je tule seveda žena tista, ki ima »nenajboljši« vzorec, da ne bom uporabila besede »napačen«. V tem primeru je žena tista, ki se mora odločiti, ali ti res še naprej ne bo zaupala, ali se želi tega naučiti. Druga možnost, ki se mi ponuja, si seveda ti in razlog, kaj te je zadržalo po službi in zakaj se ti ne gre domov, kjer se je tvoja žena recimo potrudila in ti skuhala kosilo. In če je vzrok recimo nezadovoljstvo v odnosu, si seveda ti tisti, ki mora razmišljati, zakaj je nezadovoljen v tem odnosu in kaj bo s tem naredil. V obeh primerih pa je pot seveda pogovor obeh – ob predpostavki, da si oba želita enega dobrega odnosa, ki bo rasel, ne padal, niti ne stagniral in ostajal na točki, v kateri trenutno je.
Druga varianta: vse oh in sploh OK. Edino, seveda, če se ti ženi nisi zlagal, da prideš domov kasneje zato, ker si imel strašno gužvo v službi, v resnici si šel pa na randi z neko drugo žensko, ki ti je všeč. V tem primeru se moraš seveda ti vprašat, zakaj te vleče ven oz. stran iz odnosa z ženo… in ali si sploh želiš ostati v njem, pa zakaj si želiš ostati v njem, pa kaj si pripravljen za to narediti, pa …
Tretja varianta: spet dve možnosti. Zakaj si ti prišel domov kasneje, kot običajno. In zakaj se je žena odločila, da je pa takrat, ko prideš, ne bo doma…
Suma sumarum? Težko je reči karkoli na podlagi teh skopo zapisanih stavkov. Žal smo kot osebnosti sestavljeni iz mnogih malih delcev, ki nas sestavljajo in določajo naše reakcije. V vsakem primeru pa trdno ostajam na stališču – iskren pogovor je možnost… za vsakogar…
Aja – se tudi ne strinjam čisto s tistim, kar si ti zapisal gape: da je edina možnost, da mož prej pride domov. Če to namreč počne samo zato, da žena ne bo jezna in se tem žena sploh ne rešuje tele svoje jeze v sebi, potem bo slej ko prej »počilo«. Ker bo žena vedno in povsod v vse dvomila, karkoli naredi njen mož in bo jezna tudi v primeru, recimo, da ima njen mož opravičen razlog, da ne more iz službe takrat, ko si tega želi. In to prej ko slej postane zelo moreče tudi za moža in slej ko prej se to izrazi seveda v eni izmed napačnih reakcij…
Ja – zakomplicirana bitja smo ljudje… še posebej, kar se odnosov med nami tiče… in prav posebej tistih, »tabližnjih« odnosov…
en_bk - upam, da najdeš svojo varianto med vsemi temi ponujenimi variantami?