picola wrote on 13.01.2006 at 21:36:29:Ja, morala se bom naučit zaupat sebi in svojim občutkom.Prekleto težko, ker tega nisem nikol počela oziroma redkokdaj. Joj, kaj me še vse čaka...
Ja, titud, men se dogaja že od konca prejšnjega leta...Vse sorte...Tiste tanajbolj boleče stvari...Samo si dokazujem z vsako posebej, da zmorem...Da sem vsak dan močnejša in samozavestnejša.
Po moji izkušnji je tko: bolj kot se mi kaotično in intenzivno dogaja navznoter, bolj sem inovativen pri iskanju načinov, kako stvari kolkrtolk urejeno spravit ven in bolj mi to uspeva, bolj sem mi inovattivno in kreativno začenja dogaja navznoter...
Quote:Zaupanje... Sem se že sama spraševala, zakaj imam takšno potrebo po tem, da delim svoje boleče izkušnje z vami...Če te prav razumem, ti meniš, da je to tako, ker želim razrešit ta svoj vzorec zlorabe zaupanja?
Brez veze, da se oprijemaš upanja, da ti bomo mi pomagal prebit vzorec, ker ravno zarad tega vzorca boš tud na nas navsela krivdo, da ti to nis uspelo. To da šeraš izkušnjo, vzem kot dokaz/znamenje, da ni več boleča, da v bistvi ni niti več tvoja, da je to zgodba, ki si jo dala iz sebe, da bo med nami odslej za živela svoj lajf, na katerga boš zgubila svoj vpliv čeprav bo ostala tvoja ne da bi ti jo blo treba ubit al pa zatjit.
Quote:Razmišljam, če sem nasplošno (tut v privat življenju) preveč iskrena z ljudmi...Po vsej verjetnosti jim res preveč zaupam... Uh, bom morala malo uredit tele misli glede tega...mi je vse še v megli...
Preveč iskrena, preveč zaupaš.... glede na kaj? Glede na to, kolk razočaranja lahko preneš na izkazano iskrenost? Kje pa piše, da je je iskrenost v nunji realciji do nekoga, ki to tvojo iskrenost ceni ali zlorabi? Kaj pa če bi iskrenost končno ločila od pričakovanja, da bo nekdo to tvojo iskrenost cenil ali zlorabil. Bod preprosto iskrena brez pričakovanj, vezanih na iskrenost. Boš hitr ugovila, da za tvojo iskrenost nihče ni nč dolžan in da to ni neka omejena lastnost, rezervirana za le tiste, ki so vredni zaupanja, ampak da je tkorekoč neomjena kavliteta, ki jo je toliko več kolikr bolj jo brezpogjno šeraš/razdajaš.
Cel kompleks spolne zlorabe v družini se namreč ustvari ravno na način, da družina iskrenost in zaupanje naredi za medsebojno pogojeni količini. Da te naučijo, da je iskrenost dovoljeno izrazit samo do tistega, do katerga si vzpostavu zaupanje, pred drugimi pa je treba igrat al pa iskrenost skrivat, da ne bojo tvojo iskrenost/naivnost izkoristli... Kaj je tako učenje drugega kot voda na mlin potencialne zlorabe znotraj družinskega kroga, katere keč je ravno v tem, da si ne upaš bit več iskren sploh do neobenga več točno takrat, ko je tvojo iskrenost zlorabil ravno tisti, ki si mu zaupal. Drgač povedano: omejena, na zaupnje vezana iskrenost je past, ki ti jo nastavijo, da te te lahko zlorabjo, saj računajo, da bo zloraba ostala skrita/zatajena/potlačena, ker ko ti ne boš nikomur več zaupal ne boš pač nobenmu tud več iskren in boš tako svojo iskrenost pokopal v seb... Zloraba zaupnja se začenja že z družinsko eksluzivnopri vzpostvljanju zaupanja kot predpogoju za tvojo iskrenost. Družina, ki bi se tej pasti zavestno izognila, bi morala gojit brezpogojno iskrenost medf svojimi člani, od drugih pa tako brezpogojno iskrenost zahtevat preden sploh vstopijo v njihov krog.