Miska wrote on 16.08.2004 at 14:18:20:Hehe… pa saj se mi vse skupaj res že smešno zdi… sem ti namreč tudi v tem smislu odgovorila:
ampak kaj, ko ti tega nočeš videti…
Drugače pa, Sinjeoka – teoretizirat in debatirat nekaj na splošno je res lahko. V praksi pa se primer razlikuje od primera in nekaj govorit kar na splošno… nak, tega niti ne želim početi… lahko pa se pogovarjava o konkretnih primerih, pa še takrat te bom kar precej spraševala o tistem primeru, preden si bom sploh ustvarila kakšno svojo sliko… in si sploh dovolila reči, kaj po pojem mnenju je to ali to…
In kaj konkretno mi neka žrtev pove, je zame v bistvu celo zelo dobra iztočnica za debatirat o tem … mar nisi celo sama zase rekla, da si bolj praktik kot teoretik?

In itak ti vseskozi govorim, kaj
JAZ mislim… Kar ni moje mnenje, citiram in povem, čigavo mnenje je tisto…
Ma, si mi res prav zanimiva:
Hehe… je težko ne imet zadnje besede?
In če tipkaš samo še zato – evo ti je… izvoli zadnjo besedo, draga Sinjeoka…
Pa uživaj!
najprej mi rečeš, da ti skušam neko misel obesit, da to definitivno ni tvoje mnenje, ampak mnenje/dojemanje/doživljanje žrtve iz zgodbe ...
ko te vprašam, da me zanima kako se ti kot oseba, ki je nevpletena, da ne rečem strokovno usposobljenam, na to odzivaš, dobim spet isti odgovor...da se ne da generalizirat ....
in kdo od tebe zahteva generalizacijo , lahko poveš tudi primer, ki se je tebi zdel opravičljiv...
jaz za enkrat še nisem naletela na primer, ko bi lahko otroku pripisala "provociranje" agresorja (zato je to tako generalizacija, kot case by case statement) in posledično odgovornost za dejanje
seveda, pa ni nikjer rečeno, da se mi to nekega dne ne bo zgodilo
...in sem odprta tudi za kak tvoj predlog ...
torej, daj prosim se izjani, ali je oče deklico, ki jwe ubila bratca kaznoval prav, in/ali je deklica, ki je pri 5 letih (domnevam, da ne v nudističnem kampu) naga skakala na okoli, kriva, za to, kar se ji je zgodilo ....
zadnja beseda ... mah ... če ti še ni jasno, da jaz nisem edina, ki se gre igro moči ... za to sta zmeraj potrebna dva ...(teorija spora)
...lahko mi opravičiš z mojo karmo, ali pa slabimi odnosi v družini, ali pa konflikti s sošolci ... whatever ... jaz za svojimi besedami še zmeraj stojim ...