t wrote on 11.08.2004 at 11:33:20:Čeprav se strinjam, da nam obnašanje človeka najbrž ne pove vsega o njegovi osebnosti pa vsaj meni pove popolnoima dovolj, da vem s kom imam opravka, oziroma da vem, ali bi še hotel imeti opravka z nekom, ki se obnaša na načine, ki jih ne odobravam. !
Glej, t – ne govorim o tem, da moraš pa zdaj spuščati v svojo bližino ljudi, katerih načinov obnašanja ne odobravaš. Ma, kje pa! Tule se tudi jaz popolnoma strinjam s tabo. In nikakor si tudi jaz ne želim živeti s posiljevalcem, seveda ne. Ves čas se trudim povedati nekaj popolnoma drugega. In prosim tudi tebe – poskusi razumeti tisto, kar želim sporočiti...
t wrote on 11.08.2004 at 11:33:20:Zato nam lahko obnašanje pove marsikaj o vsakem človeku samem (ne pove pa o človeku kot vrsti - tu se strinjam) - vsaj dokler mu ne pogledam neposredno pod kožo.
Je res, se strinjam s tem. Vendar kakršnokoli obnašanje še ne pomeni tudi obsodbe človeka. Njegove osebnosti. Ali njegovega bistva, jedra, če tako hočeš. Obsodi njegovo dejanje, obsodi njegovo vedenje, če želiš. Ne obsodi pa njegovega bistva.
Aja, pa še nekaj – kako ti pogledaš človeku neposredno pod kožo?
t wrote on 11.08.2004 at 11:33:20:Ma mi je popolnoma vseeno za prekrasne osebnosti posiljevalcev, saj ne odobravam tega na kakšen način se njihova osebnost izkazuje.
Bom zdajle malce zlobna:
gape wrote on 29.07.2004 at 15:53:56:VSEENO ALI VSE JE ENO
Da ljudi ne bi zmedel ta izraz, naj povem nekaj o tem. Ne gre za to, da si v apatiji in rečeš "vseeno mi je". Vsi ljudje kdaj pa kdaj tako pravijo, v resnici pa so do stanja "vse je eno" neznansko daleč. Ljudje bi radi, da jih stvari ne bi več motile, da ne bi bili v reakcijah, včasih bi tudi radi, da bi jim, kadar gre za druge, bilo vseeno. Ampak - reči, da ti je vseeno in biti v stanju, ko je vse eno, je ogromna razlika. Večinoma so ljudje, ki za neko stvar pravijo "vseeno mi je", krepko razburjeni zaradi te stvari - pa tega nočejo pokazati. To pomeni, da v resnici tlačijo stvari vase, skušajo se kontrolirati. To so v resnici silno občutljivi ljudje, ki jih lahko prizadene ena sama beseda o pravem (ali nepravem) času. Le njihov izgovor je, da jim je vseeno. To je kontrola, tlačenje, s tem pa ničesar ne rešijo, temveč odlagajo smeti tja, kjer ne bi smele biti. Ko ti je res vseeno, tudi veš, da je VSE ENO. VSE JE ENO! To pomeni to: enost, povezanost, ljubezen. Da bi ti bilo zares vseeno, moraš biti čist, brez ega, brez čustvenih blokad.
Ko razbijemo ego, to še ne pomeni, da smo se očistili. Ko razbi-jemo vazo, ni več cela, ko razbijemo ego, ni več cel, ostanejo pa koščki, zato so tudi vse blokade šibkejše, niso več povezane. Potem jih je lažje odstraniti, a še vedno nagajajo. Ko odstranimo iz čustvenega telesa vse blokade, zaživimo v enosti, zavestno. Takrat nam je vseeno. Takrat namreč sprejemamo ljudi takšne kot so, brez obsodb. In v nas ni več kančka strahu - zato nam je vseeno. Dokler pa nas je strah, da ne bomo mogli preživeti sami ali pa ne vemo, kam bi s svojimi silnimi strastmi, smo še daleč od čistosti. Drugače rečeno, dokler potrebujemo drugo bitje, nismo svobodni. Ravno to pa je cilj.
Nisem ravno prepričana, da gre glede na tvoje reakcije vsaj v tej temi pri tebi za »vse je eno«. Ostane torej še tista druga možnost – morda bi se bilo pa dobro vprašati, zakaj je temu tako?

Uživaj tudi ti!