m wrote on 31.05.2004 at 10:17:52:Matjaž, si nazaj, še preden sem ti uspela zaželet srečno pot... pa vseeno, da te ne bom razočarala

PREBUJENJE
Prenehaš se pritoževati in kriviti druge ljudi za stvari, ki so ti jih naredili – ali ki jih niso naredili zate –, ter se naučiš, da je edina stvar, s katero lahko računaš, nepredvidljivo.
Prenehaš obsojati in kazati s prstom ter pričneš sprejemati ljudi take, kot so, ter se naučiš spregledati njihove pomanjkljivosti in človeške spodrsljaje ... In tako se skozi odpuščanje rodi občutek miru in zadovoljstva.
Naučiš se, da te nihče ne kaznuje ter da vse ni vedno krivda nekoga. Je samo življenje, ki se dogaja. Naučiš se priznati, ko nimaš prav, ter graditi mostove namesto zidov.
Naučiš se, da morajo biti negativna čustva, kot so jeza, zavidanje in zamera, razumljena in preusmerjena, ali pa bodo zadušila življenje v tebi in zastrupila vesolje, ki te obkroža.
(izbor, več tukaj:
http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php/20040524091907544 Marjana, kot prvo, nehaj širti dezinforomacije o meni, da ne rečem laži o meni, da ti osvežim spomin, da sem jaz spodil Lilith s foruma, potem pa prilepiš tak hinovsko-osladen post zraven. Ne vem, kako te ni sram?
Pod drugo, sem zelo alergičen na take poste, ko mi nekdo vsiljuje svoje mnenje, kot počne "gnostik" Arlena, ki je še en absolutist, da pišeš neživljenjske poste, oziroma natančneje kopiraš iz Pozitivk, kjer si sila redko kaj preberm, ker me ne zanima, če pa tebe, pa kar, ker teh citatov ne morem nikjer porabit. Prosim nikar me več ne posliljujte in vsiljujte vaše verske ali filozofske ideologije,
to vse lepo ohranite zase, si čula Arlena, jaz imam svoje lastno prepričanje in vrednote, ker me enostavno ne zanima, kateri sekti, veroizpovedi ali religiji pripadate. To je vaše osebna stvar.
Meni so za vzor le ljudje, ki govorijo iz lastnih izkušenj, iz prakse, iz katerih govori modrost in so že v življenju nekaj dali skoz, ki so tudi primerno stari. Težko si predstavljam, celo razjezi me, da si tukaj vsakdo vzame pravico za soljenje pameti drugim. Zato me niti malo ne gane, če mi kopirate članke iz po moje povsem neživljenjskih, utopičnih, tudi fantastičnih člankov iz Pozitivk in podobnih new-age bukvic; sami pa niste sposobni napisati niti enega samcatega stavka iz sebe, da bi še s svojo glavo razmišljali, da bi se zanesli nase in se postavili na lastne noge.
Marjana,
ko boš poročena, imela otroke, družino, in živela neko normalno zakonsko življenje, potem pa te bom rade volje povprašal za kak nasvet, ti prisluhnil, se kaj morebiti naučil, saj bom vedel, da govoriš iz
lastnih izkušenj , da zgolj ne kopiraš; menim tudi, da ti ne bo nič kaj preveč časa preostalo za Gapeta in Pozitivke, ker boš okupirana z drugimi obveznostmi in skrbmi, bolj življenjskimi, do takrat pa hvala lepa za copy/paste....
???