Quote:Draga moja
pomoje si lastita preveč zaslug in potencialov vsaj v dveh stvareh.
1. na forumu vsaj večina dobro pozna krščanstvo, da smo in še hodimo k maši, da vrjamemo v Boga
2. na forumu vsaj večina dobro pozna jezusov navk in ga podpira in v veliki meri tudi živi po njem
3. na forumu nismo ovce, ki bi rabile pastirja in nekoga ki nam bo govoril kaj smo in kaj naj delamo, beremo, razmišljamo, niti trop ki bo sledil komu, ampak popolnoma običajni ljudje, ki nas te teme zanimajo, jih spremlajmo, se izobražujemo o teh stvreh, predvsem pa se spoštujemo.
ad 1.
Me veseli, da je po trditvi pod točko ena sodeč, tukaj na tem forumu toliko zares praktičnih in obenem razgledanih kristjanov. Hvala ti, da si mi to razodel. Iz poplave postov in njih vsebine si normalno razgledan človek ne more pridobiti niti zdaleč ne tega tvojega vedenja. Zato si mi zelo ustregel, da si mi razodel, kaj vse jaz na tem forumu ne vidim.
ad 2.
Rekel bi, da se mi zdi splošno poiznavanje Jezusovega nauka na tem forumu več kot borno. Je pa mogoče, da ga večina res tako dobro pozna, samo v tem primeru dvomim v drugi del trditve, da namreč živi po njemu.
ad 3.
Nikdar me nisi mogel slišati, da sem kogarkoli na tem forumu resno jemal za ovco, razen če se je tako on sam predstavljal. Tudi v samozadostnost vseh na tem forumu odločno dvomim, saj vendar nisem ne nerazgledan ne slep. Glede nekega silnega izobraževanja - , no ja, naj ti bo... Da se medsebojno spoštujemo, to bo držalo, je pa kar nekaj izjem. Npr. A se nenadoma obnaša do Exorcista in do Samsona skrajno nespoštljivo. Pa nič ne zahtevam, le povem ti, da boš vedel...