Devi wrote on 09.12.2007 at 20:27:37:Hitler je bil samo en človek. in kar je počel, je lahko naredil zato, ker so mu dali ljudje svojo moč...
On je že bil samo človek, ampak človeka lahko kot svoj instrument uporabljajo raznorazne sile. Treba je razumet, kako sploh deluje človeška narava. V bistvu misli, ideje, čustva ipd. sploh ne nastajajo v nas, ampak prihajajo iz okoljnje narave. To je lepo napisano v Integralni jogi: ".... misli prihajajo od zunaj, se pravi iz vesoljnega uma ali vesoljne narave, včasih že izoblikovane in jasne, včasih pa neoblikovane, in potlej šele nekje v nas dobijo obliko. Glavno opravilo našega uma je to, da s svojim odzivanjem sprejema ali zavrača te miselne valove (kakor tudi vitalne valove ali valove subtilne fizične energije) ali da daje osebno-umsko obliko miselni snovi (ali vitalnim gibanjem) iz okolnih sil narave."
Za popoln in celostni uvid v to je po mojem potrebno kr eno tako konkretno "razsvetljenje", kot ga majo kakšni duhovni mojstri. Vsi pa mamo sigurno precej izkušenj v čist vsakdanjem življenju, kako miselni ali čustveni valovi iz okolice vplivajo na nas. Srečamo npr. koga v depresiji in se depresija začne popat na nas; srečamo koga ful dobre volje in dobra volja pride tud v nas; smo z nekom, ki je poln jeze, in tud mi začutmo nek notranji nemir;... Skratka to se ves čas dogaja. Vsi ti vplivi pa prihajajo tud z drugih (okultnih) ravni, npr. astralnih, mentalnih, duhovnih itd. V bistvu smo mi kot radio, ki se naštela na neko vibracijo in iz tega deluje, čustvuje, misli. In ja, tuki pride zraven naša odgovornost in naša zavestnost - na kakšno vibro se bomo naštelal. Nek svetnik ali jogi se zavestno naštela in povezuje z duhovnimi ravnmi in iz tega deluje, nek hitlerček pa postane lutka v roka temnih sil astrala (res da pri takih primerih je to bolj nezavedno, čeprav pr hitlerju je blo to čist zavestno - zavestno je komuniciral z "Gospodom narodov", ki mu je dajal usmeritve za njegovo delovanje; ta gospod narodov pa je bil tist ta črn gospod

). Tud sicer so nacisti precej eksperimentiral z raznimi okultnimi postopki in črno magijo, celo par tibetancev (mislm da iz sekte "bon") so si dobil, da so jih v to vpeljal...
Devi wrote on 09.12.2007 at 20:27:37:neznansko dosti moči je zbral na kupu, in bil je res dober organizator in usmerjevalec te moči, to mu je treba priznat... ampak brez nje bi bil nemočen... in zares je ni dobil na silo, vsaj na začetku ne...
Značilnost ljudi, izza katerih deluje kakšno bitje višjega ranga je ravno ta moč, da znajo skoraj hipnotično prepričat in zmanipulirat množico v svojo idejo (oz. bolje rečeno - v idejo tistega bitja). In pri hitlerju je blo to čist očitno. Folk je skor v trans padal med njegovimi govori; še intelektualcem je razum odpovedal in so hipnotično sprejel njegove ideje, kot pravilne in pozitivne!
Devi wrote on 09.12.2007 at 20:27:37:je bil res 'inkarnacija najtemnejših sil tega vesolja' al zgolj sprožilec vsega slabega, kar nosimo ljudje v sebi...
mogoče ne glih inkarnacija, pač pa instrument, lutka
Devi wrote on 09.12.2007 at 20:27:37:mogoče mu je blo pa namenjeno, mgoče se je pa žrtvoval da je s pomočjo drugih spravil na svet tolko svinjarije...
ja, s tem se v bistvu strinjam. Iz nekega širšega/kozmičnega pogleda to najbrž drži.
Devi wrote on 09.12.2007 at 20:27:37: če je ne bi on bi jo pa kdo drug...
ja verjetn res. Bi si pač ta črn "gospod narodov" najdu drug instrument...
Devi wrote on 09.12.2007 at 20:27:37:kolk vojn je še vedno na svetu, ker nosimo ljudje v sebi tolko nasilja.
maš prav; ampak to nasilje je neka vibracija energije, ki vstopa v aure ljudi... ljudje pa ji žal še vedno masovno sledimo... se ne naštelamo na kej bolj žlahtnega
Devi wrote on 09.12.2007 at 20:27:37:kaj pa osebna odgovornost in a sploh lahko kdo reče, bil sem zmanipuliran, nekdo me je prepričal, da sem to delal, sam nikol ne bi...
ja, sej glih v tem fora, kar sem že v enem od zg. postov pisal o vzrokih. Lahko si zmanipuliran in dejansko tud so sile, ki te te skušajo manipulirat, ampak tvoja odgovornost je, da temu rečeš "ne!". V tem je odgovornost.
Je pa seveda lažje manipulirat ljudi s slabše razvito zavestjo in tam mogoče pol tud ni tolk za zamerit, da so popustil manipulaciji