lola wrote on 06.01.2004 at 08:48:19:Mene pri tej razpravi o senci moti nekaj. Se strinjam, da so tiste negativne lastnosti, ki jih čustveno zaznam pri drugih ljudeh, tudi v moji senci. Ne strinjam pa se s tem, da mi nekdo dopoveduje, če so te lastnosti v moji senci, da jih v drugih ni, torej da jih vidim le zaradi lastne sence. Po moje ta negativna lastnost, ki jo vidim v drugem, v drugem tudi je, ključ, da je tudi v moji senci, pa je v tem, da me to čustveno razburi.
Lahko pa zaznam negativne lastnosti v drugih brez čustvenega razburjenja. Takrat najbrž v moji senci nimam težav s to lastnostjo oz. je nimam v svoji senci.
Samo ne mi dopovedovat, da so vse negativne lastnosti, ki jih vidim tudi v drugih, le v meni, a so potem drugi ljudje sami angeli, ali kaj?
včasih res zgleda, kto da v drugh tega ni... jest sm bla enkrat "obtožena" nečesa, da sem taka pa taka... me je čist presenetlo.. in sem si misila, da se je ta oseba sprojicirala vame
sem pa pol kasnej ugotovila, da je to tud v meni
zdej vprašanje je, al sem jaz takrat, ko sem rekla: projiciraš se vame, to je po resnici v tebi - opazila v njem tisto, kar je v meni
al pa gre za to, da je to osebo ta lastnost tko bolj motila pri sebi in je imela antene naravnane na to, da jo res izvoha kjerkoli je, pa čeprav mene takrat ntii slučajno ni motila
hmm, če veste kaj hočem povedat..
pol v bistvu velja oboje...
včasih se mi res zdi, da eni ljudje niso taki, kot jih drugi vidjo, da je res samo projekcija
bo treba še kej nameditirat