Že veliko let veliko razmišljam o sanjah. Tudi eno bolj konkretno izobraževanje sem dal skoraj skozi. V glavnem, kaj vam sanje sploh pomenijo? Jih kdo sploh uporablja? Se vam zdijo zanimivo orodje? Jih sploh vidite kot orodje?
Vem samo to, da o sanjah nekaj malega vem in da so trd oreh.
Veliko so mi tudi dale. Največji korak naprej pri spoznavanju sanj, je bila zame ugotovitev, da so osebe v sanjah večinoma moji aspekti. No to sem potem pozabil in kasneje spet ugotovil. Dolgo sem rabil, da sem spoznal kaj novih terminov, s pomočjo katerih si sanje razlagam in iz njih kaj pametnega potegnem. Je pa zame že velika ugotovitev in uganka, da sanje so, so zelo natančne, režejo zelo globoko, z njihovo pomočjo vidiš marsikaj, jasno ti sčasoma kaj postane in pomagajo ti razvijati se. Dajejo veliko možnost uvida; srečen sem, če ga vsaj malo dobim. Že to je hud balzam in motivacija v vseh pogledih. So lepe in čarobne, tudi tiste najbolj enostavne ali grozne ali gnusne. So danost, kot roka, noga, le da jih skoraj nič ne uporabljamo. Ful so zanimive, ko kažejo napredek ali spremembe, zelo počasi, natančno. Skozi njih vidiš, kako meljejo božji mlini. Rad imam sanje in zanimive so mi. Svet bi bil precej lepši, če bi jih več opazovali in gledali nas same, v metaforičnem smislu seveda, v obliki simbolov.
Ima kdo kake sanje za predebatirati
!?
Leon
Mimogrede še eno vabilo:
Udeleženci in udeleženke seminarja PSIHOLOGIJA SANJ IN NJIHOVA RAZLAGA vabimo v našo edukacijsko skupino nove člane in članice.
Seminar poteka pod vodstvom mag. Marije Nastović in supervizijo dr. Ivana Nastovića in traja tri leta za tiste, ki ga želijo zaključiti. Izvaja se enkrat mesečno (sobota in nedelja) po dogovoru. Na seminarju je veliko praktičnega dela na sanjah udeležencev, kar omogoča intenzivno delo na sebi.
Seminarja se lahko enkrat udeležite kot gost, lahko pa se odločite za enoletno redno udeležbo. Gost plača samo enkratno udeležbo, redni član plača 10 seminarjev, ki so izvedeni v enem letu.
Informacije o delu dr. Ivana Nastovića na področju sanj lahko najdete tudi na spletu
www.ivannastovic.com .
Podrobne informacije dobite na: janja.rakovec@gmail.com