stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
No, sedaj te razumem. Seveda nisem mogel obiti filozofskih, morda res kje tudi religioznih in drugačnih pogledov na celotno tematiko, to pa iz razloga, da popolnoma ekonomski tekst samega zakona o delnici ni doživel velikega odziva. Saj, če bi ekonomistom in politikom bilo kaj do tega, bi tako delnico lahko že zdavnaj imeli. Šlo mi je pa seveda tudi za to, da bi lahko vsak, četudi nima pojma o ekonomiji, iz drugih zornih kotov dojel vsebino delnice. Začel sem pa pred davnimi leti res le z delnico, osnovano na goli ekonomski logiki družbene lastnine, ki moraš priznati, da pa je bila formalno opredeljena kot lastnina vseh državljanov. Hudič je bil le v delavskem razredu in njegovi avantgardi, komunistični partiji, kot edini izvoljeni skupini za upravljanje s to lastnino. Ampak, če danes dobro pogledaš, so vse stranke skupaj ena nova komunistična partija v razmerju do državljanov, ker državljan še vedno nima v rokah instrumenta za kontrolo njihovega upravljanja. To, kako eni drugim pod prste lahko gledajo, pa tako sam vidiš. Meže. Tega, kar sem objavil, seveda ne morem, niti ne želim spremeniti, tekst Manifesta pa še ni zaprt. Popolnoma se pa strinjam s tabo, da mora bit tak, da bo pritegnil tako strokovnjake, kot najširše množice. Pravzaprav bi moral biti kristalno jasen cilj vsakomur. Čimveč diskusij, pa bomo naredili ta pravo.
|