Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 
(Read 28033 times)
LittleStar
Ex Member

Re: Strah pred seksom...
Reply #45 - 29.12.2003 at 15:48:30

Ne vem zakaj dajate sprijaznjenju tolk negativen prizvok. Sprijaznjenje je men čist eno lepo dokončno sprejetje nečesa, ki sploh ni nujno, da v nadalje povzroči kakšno nekreativnost al pa kaj jaz vem še. Ker tud vdaja, predaja se da razumet na pozitiven način. Odvisno pač čemu.

Prej se mi zdi v besedi sprejemanje velika iluzija, ker po moje velikokrat nekaj nekoga kao sprejemamo, pa v resnici sploh ne in velikokrat ko koga ne sprejmemo, ga v resnici sprejmemo. Zdaj pa razumite to Tongue.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #46 - 29.12.2003 at 16:04:32

Sprejemanje razumem kot eno odkrito soočenje s stanjem, takim, kot je, brez olepševanja ali zaničevanja, ki zaradi tega ponuja boljše  možnosti za izboljšave.

Sprijaznjenje pa že vsebuje neko odločenost, da izboljševanje ni možno in je že po definiciji zadovoljno s stanjem, kakršno pač je.

Vsako sprijaznjenje je tudi sprejemanje, obratno pa ne velja, tako da je sprejemanje širši pojem.

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #47 - 29.12.2003 at 16:20:40

Bardo_Thodol wrote on 29.12.2003 at 16:04:32:
Sprejemanje razumem kot eno odkrito soočenje s stanjem, takim, kot je, brez olepševanja ali zaničevanja, ki zaradi tega ponuja boljše  možnosti za izboljšave.

Sprijaznjenje pa že vsebuje neko odločenost, da izboljševanje ni možno in je že po definiciji zadovoljno s stanjem, kakršno pač je.

Vsako sprijaznjenje je tudi sprejemanje, obratno pa ne velja, tako da je sprejemanje širši pojem.

Tako kot ti praviš, da razumeš sprejemanje, jaz razumem sprijaznjenje.

Kaj pa je širši pojem, pa ne bi polemizirala zdajle. Mogoče jutri.  Wink (Ker v zadnjem odstavku si šel v čisto kontradiktornost. Če je vsako sprijaznenje tudi sprejemanje, je potem sprijaznjenje širši pojem, al kaj Grin)

Ne vem, kje si prebral, da sprijaznjenje vsebuje odločenost, da izboljševanje ni možno.

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #48 - 29.12.2003 at 16:41:04

Quote:
Ne vem, kje si prebral, da sprijaznjenje vsebuje odločenost, da izboljševanje ni možno.

No, lahko rečeš tud tak, s tem sem se trenutno sprijaznila, al pa dokončno sprijaznila, v prvem predpostavljaš neke vrste premirje, kao, zdejle nej bo tako, sam bo prišel čas, ko bo vse drugač... v drugem pa je slišat, ko da si izgubil vojno Roll Eyes v nobenem primeru pa ni, da bi bil ravno vesel nad razpletom, se pravi, da je sprijaznjenje za človeka bolj obremenilna kot razbremenilna reč... (čeprav je res, da se včasih prov razbremeniš, ko ti rata se z nečim vsaj sprijaznit Tongue)

trenutno sprejel, dokončno sprejel pa ponavadi ne misliš... prej rečeš, to sem sprejela, to pa nisem, je al pa ni sprejemanja, je tud poskušanje, sam sliši se mi nekak, ko da je sprijaznjenje povezano bolj z obremenilnim vplivom okolja na tebe, sprejemanje pa bolj z enakovrednim odnosom z okoljem ...

sam maš prav, res ima vsak neke svoje razlage besed Tongue
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #49 - 29.12.2003 at 16:51:04

Quote:
Kaj pa je širši pojem, pa ne bi polemizirala zdajle. Mogoče jutri.  Wink (Ker v zadnjem odstavku si šel v čisto kontradiktornost. Če je vsako sprijaznenje tudi sprejemanje, je potem sprijaznjenje širši pojem, al kaj Grin)

Preprosta logika.
Naj dam en manj abstrakten in lažje razumljiv primer:
vsaka krava je tudi žival. Obratno ne velja. (Vsaka žival ni krava)

Žival je torej širši pojem kot krava, saj poleg krav zaobjema tudi bike,  teleta  in druge živali, ki niso krave  8)

Quote:

Spet logika: če bi vsebovalo voljo za izboljšanje, potem to ne bi bilo več sprijaznjenje.

Kako lahko nekdo trdi, da se je sprijaznil z majhno plačo, če pa hkrati šefu kar naprej teži, naj mu jo poveča.
(Lahko pa reče, da  je majhno plačo sprejel, saj jo je najbrž že tudi porabil, ne samo prejel, ni je pa zavrnil)

Back to top

IP Logged

S...
1
*

Nobody...

Reply #50 - 29.12.2003 at 19:26:08

Ste se pa razpisal... Oz. vrgli v definicije...

...si kr ne morem pomagat...

....sam sprejemanje sebe dojemam takole:
Najprej se zaveš kaj delaš, narobe ali prav (večkrat narobe)...
...potem iščeš razlog, zakaj to počneš...
...razlog najdeš (v sebi, valda), torej razumeš zakaj to počneš...
...ko to razumeš lahko to sprejmeš...

Niti ne bi sprejemanja sebe enaču z sprijaznenjem, rajši z priznanjem samemu sebi...

...in ko eno lastnost razumeš oz najdeš razlog zakaj to počneš, se lahko odločiš a boš to počel še naprej... Čeprav jest za slabe lastnosti še nisem najdu razloga ki bi me prepričal... Pač sprejmem nekaj, naslednji logični korak je pa da poskušam to izboljšat...

Sinjeoka ima prav, če ne razumeš in odstraniš (oz. razvrednotiš) vzroka, pol ti tut zdravljenje simptomov ne pomaga... Nč ti ne pomaga če si vsak dan na fitnessu, doma se pa ob prvi krizi nabašeš z torticami... Ko ugotoviš zakaj se bašeš in to odpraviš, ti pa tut na fitnes ni več treba...

Še en preblisk: Mogoče pa sploh ni fora da se, če si debel, prepričaš da s tem ni nič narobe... Pa da ne sprejmeš sebe kot da si ok... Mogoče je pa trik da sprejmeš sebe kot debeluha... Si rečeš debel sem... Pol se pa vprašaš kaj lahko narediš v zvezi z tem... Maybe si moram pa jest priznat da sem grd... Kaj lahko naredim v zvezi s tem... Maybe... Sprejmem se... Poiščem razlog za samoobsodbe... Ga razvrednotim... In mi ne bo več pomembno... Ne bom mel več razloga da sem grd... In tko kot sem zdej srečen, ker nimam razloga da ne bi bil, bom lahko potem lep, ker tut ne bom mel kontraargumenta... Šit, zdele sm pa pošteno zabluzil, hihi... No, grem se rajš mal poglabljat vase... Ne upoštevat zadnjega odstavka...

Papa Kiss ...

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #51 - 29.12.2003 at 19:46:56

S... wrote on 29.12.2003 at 19:26:08:
Si rečeš debel sem... Pol se pa vprašaš kaj lahko narediš v zvezi z tem... Maybe si moram pa jest priznat da sem grd... Kaj lahko naredim v zvezi s tem...

No, če si debel, si debel, to tak je in tu nimaš kaj, sam lepota pa grdota pa med taka dejstva ne grejo... nea si priznavaj, da si grd, bog se te usmili, to ne more bit res, si boš na koncu še verjet začel
tak sem si jaz tam nekje v srednji rekla, ok, nisem lih neka misica, sam mam pa stil, pa dobro ni lih baš neki, je bolj klošarski, sam ok, nekej pa je le, mogoče se da pa kaj iz tega naredit... in še zmer se ne morem rešit iz tega miselnega vzorca, imam nekaj, to je moje... ko bi se na vsak način rad primerjal z drugimi in če ne gre v dobrem, boš pač v nenavadnem izstopal, sam, a res to rabiš, a si s tem naredil kak korak k vrednotenju in spoštovanju sebe za sebe al to še zmer za druge delaš?
So me učili, življenje je borba, morš si nek prostor izborit in v takem vzdušju kar naenkrat pozabiš na celoto...
Se mi zdi, da da posamezniku vrednost šele celota... ker celota je izjemna, celi svet, to vesolje, vsak atom na svojem mestu... kaka slava vse skupaj... in ti, malo zgubljeno bitje v tem vrtincu, na videz nepomembno, pa vsak tvoj dih vpliva na vse, kar je... nikol nisi nepomemben, nikol nisi drugačen, zavržen ali pa nepotreben... si dragocen eden v vsem in s tem, da si, kdor si in kar počneš, prispevaš dragocen košček v celoto, ki ga noben drug razen tebe ne more dat. Brez tebe bi bil svet drugačen, toda ne boljši! In zaradi tega se lahko ceniš, se lahko imaš rad in se ima smisel trudit bit še boljši, kot si...
(vsaj meni to pri samospoštovanju precej pomaga)
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Meje moraš vedno širit, amRe: Strah pred seksom...
Reply #52 - 29.12.2003 at 22:02:45

D  Grin  Grin  Grin  Grin

toliko sranja pa že dolgo ne
na sploh ugotavljam, da se da marsikakšno stvar zelo simpel povedat..ko pa začnejo ljudje dlakocepiti in komplicirati pa je to le način prikrivanja svojega neznanja in zmede

linija najmanjšega odpora pomeni pasivnost do določenega problema in s tvojimi polinomi nima nobene veze. Nekateri so talentirani in jih hitreje pokapirajo, nekateri pa rabimo en kup guljenja in vaje predno smo kolikor tolikor suvereni v njihovi uporabi. In linija najmanšega odpora za ta netalentirane bi bila, da svojo netalentiranost "sprejmejo" in se z njo "sprijaznijo". Imajo pa drugo varjanto, da se z njo ne sprijaznijo pač pa da neredijo 1000 vaj, da dosežejo nekaj kar je nekomu podarjeno.

A je to zdaj jasno?

Res bi rada videla žensko od >80 kg v miniju in kako bi taka izkušnja vplivala na samozavest. Jaz si mini lahko privoščim, pa si ga ne, ker mi gre žvižaganje in komentarji po principu "uf noge do tal" na živce in me kot žensko zreducira na kos mesa. Če pa  se kakšni dvigne samozavest ob zavesti ,da je kos mesa,.......BRUH

Devi wrote on 29.12.2003 at 15:10:37:
Če gre pa vedno vsako učenje največkrat po liniji najmanjšega odpora... prvošolcev ne moreš učit polinomov, lahko jih pa naučiš seštevat, pa pol množit, pa višjo matematiko dojemat in pol na koncu so naenkrat doktorji za polinome...
če si debel pa ne maraš svojega telesa, nisi nič naredil, če eno uro meditiraš, joj, jest se morm sprejemat, se sprejemam, sem se že sprejel, pa greš na aerobiko trikrat, pol pa začneš v minikrilih okol hodit, da si mal samozavest pridobiš, pa čeprov se ti od treme skor bruha.

Meje moraš vedno širit, ampak nikol tolk, da si zarad tega škodiš, ker če boš tako delal, pol boš vedno nazaj padel... stvari grejo počas, zahtevajo vztrajnost, iskrenost do sebe, vedno znova dovolj volje za razmišljat o vzrokih, zakaj točno se je tukaj nekaj zataknilo... ne gre za iskanje lažjih poti, ampak za delanje malih obvladljivih korakov, ki te ne ogrožajo in ti veselje, ko jih obvladaš, vedno da dovolj volje, da tvegaš še en korak dlje...

tukaj, če ne opaziš ne govoriš več o sprejemanju, ampak o akciji in nekako pograjfaš moj koncept

Si rekla, da ima nesprejemanje dobro plat - iskanje rešitev... misliš, da je pot iskrenega spoznavanja in sprejemanja kaj drugačna?

bravo bravo, nekdo je spoznal, da je sprejemanje pasiva
še 1x preberi nesprejemanje = iskanje

izraz iskrenost pa malo manj razsipno uporabljaj. Sliši se res grandiozno, ni pa na mestu  Wink

ljudje smo sicer sposobni delat marsikaj v marsikaterih pogojih, sam za vse kritika pa brca v rit ni dobra spodbuda, ampak jih prej ohromi... vsi pa smo sposobni dat največ od sebe in se najbolj spreminjat v ljubečem in do sebe nežnem ozračju...

ljubezen in sprejemanje ni enako sprijaznjenju in potuhi

Jaz nisem omenjala nobene kritike, ampak osebno krizo, ki je potrebna brca v rit da se premaknemo. Kritiko omenjaš ti...in ne vem zakaj o tem polemiziraš z mano  ???

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #53 - 29.12.2003 at 22:15:50

S... wrote on 29.12.2003 at 19:26:08:
....sam sprejemanje sebe dojemam takole:
Najprej se zaveš kaj delaš, narobe ali prav (večkrat narobe)...
...potem iščeš razlog, zakaj to počneš...
...razlog najdeš (v sebi, valda), torej razumeš zakaj to počneš...
...ko to razumeš lahko to sprejmeš...

ko razumem, zakaj to počenem se vprašam, ali lahko to početje spremenim
če ga ne morem
se sprijaznim

primer:
sprijaznim se takrat, ko vidim, da me boli dejanje drugih ljudi zaradi njihovih lastnosti, ki jih jaz ne morem spreminjat

pri meni osebno...ko sem ugotovila, da je moj tip z mano samo zaradi tega, ker je bil zanj statusni simbol hoditi s pravnico, da pa mu jaz ne pomenim dovolj, da me kot žensko ne bi varal

sprejela sem tipa takšen kot je bil in posledično nisem več vztrajala v "odnosu"
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Re: Meje moraš vedno širit, amRe: Strah pred sekso
Reply #54 - 29.12.2003 at 23:11:07

kak referat, sinjeoka, ja hvala, kaj nej rečem Tongue
zgleda da maš vtis, da sem te hotla negirat, drugač si ne znam razložit tolk pozornosti, (v bistvu pa sploh nisem kaj dost brala, kaj zagovarjaš, tak da se je moglo slučajno kaj ujet in nima s tabo osebno čist nič)

sam če si mi že namenila tolk časa, pa ker tvoji zaključki o mojem pisanju ne klapajo čist....

sinjeoka wrote on 29.12.2003 at 22:02:45:
linija najmanjšega odpora pomeni pasivnost do določenega problema in s tvojimi polinomi nima nobene veze.

tole linijo si nekak spravla z mano v povezavo (kako, se mi še sanja ne) pa ker je nisem hotla proti tebi obrnit, pa se mi ni dalo ugotavljat, kje si jo sploh pobrala, mi je prišla pravzaprav prav, ko sem vidla, da temu, kako korakoma zadnje čase napredujem, tud lahko rečem linija najmanjšega odpora... ker pravzaprav to tudi je, sam da gre gor ne pa dol.

Quote:
In linija najmanšega odpora za ta netalentirane bi bila, da svojo netalentiranost "sprejmejo" in se z njo "sprijaznijo". Imajo pa drugo varjanto, da se z njo ne sprijaznijo pač pa da neredijo 1000 vaj, da dosežejo nekaj kar je nekomu podarjeno.

lahko si jo pa seveda predstavljaš tud pod temi besedami, če ti je ljubše...

Quote:
Res bi rada videla žensko od >80 kg v miniju in kako bi taka izkušnja vplivala na samozavest. Jaz si mini lahko privoščim, pa si ga ne, ker mi gre žvižaganje in komentarji po principu "uf noge do tal" na živce in me kot žensko zreducira na kos mesa. Če pa  se kakšni dvigne samozavest ob zavesti ,da je kos mesa,.......BRUH

hja, vsako tele ima svoj vesele Grin
sicer pa sem že vidla take primere in četud je bil skrajen je bil sam za ponazoritev

Quote:
tukaj, če ne opaziš ne govoriš več o sprejemanju, ampak o akciji in nekako pograjfaš moj koncept

sprejemanje JE akcija, ker podrazumeva razumevanje in ozaveščanje (kaj si pa ti pod tem sploh predstavljaš, btw?)

Quote:
"Si rekla, da ima nesprejemanje dobro plat - iskanje rešitev... misliš, da je pot iskrenega spoznavanja in sprejemanja kaj drugačna?"
...
bravo bravo, nekdo je spoznal, da je sprejemanje pasiva
še 1x preberi nesprejemanje = iskanje

izraz iskrenost pa malo manj razsipno uporabljaj. Sliši se res grandiozno, ni pa na mestu  Wink

od kje ti ti zaključki, mi ni najbolj jasno, očitno tebi sprejemanje čist nekej druzga pomeni, sam finta je, da je oboje iskanje, ker se tud sprejemanje kr samo od sebe še nikol ni zgodlo... iskreno pa je povsem na mestu, vsaj če bi res rad da te sprejemanje kam pripelje, razen na še en ego trip ovinek

Quote:
Jaz nisem omenjala nobene kritike, ampak osebno krizo, ki je potrebna brca v rit da se premaknemo. Kritiko omenjaš ti...in ne vem zakaj o tem polemiziraš z mano  ???

glede osebne krize se strinjam, kritiko sem pa kr tak omenla, izven tvojega konteksta Wink (kot tud skor vse ostalo)
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #55 - 30.12.2003 at 00:10:25

včasih bi bilo fino, da bi ljudje malo vedeli kaj počenjo, kaj drugi odgovarjajo in na kaj sami replicirajo

včasih pomaga, da greš skozi lastne!!!! poste

skratka, pravi blagoslov je, ko ljudje uporabijo puding, ki mu antropologi rečejo možgani

zdaj pa ugotovi ali gre za razkrivanje, sprejemanje, sprijaznjenje, akcijo, reakcijo, ISKRENO spoznavanje ali le težave z lastnim egom, ko pač je potrebno biti viden in slišen

pa predno repliciraš prosim preberi svoje poste, a velja?

Devi wrote on 29.12.2003 at 23:11:07:
kak referat, sinjeoka, ja hvala, kaj nej rečem Tongue
zgleda da maš vtis, da sem te hotla negirat, drugač si ne znam razložit tolk pozornosti, (v bistvu pa sploh nisem kaj dost brala, kaj zagovarjaš, tak da se je moglo slučajno kaj ujet in nima s tabo osebno čist nič)

sam če si mi že namenila tolk časa, pa ker tvoji zaključki o mojem pisanju ne klapajo čist....

tole linijo si nekak spravla z mano v povezavo (kako, se mi še sanja ne) pa ker je nisem hotla proti tebi obrnit, pa se mi ni dalo ugotavljat, kje si jo sploh pobrala, mi je prišla pravzaprav prav, ko sem vidla, da temu, kako korakoma zadnje čase napredujem, tud lahko rečem linija najmanjšega odpora... ker pravzaprav to tudi je, sam da gre gor ne pa dol.

lahko si jo pa seveda predstavljaš tud pod temi besedami, če ti je ljubše...

hja, vsako tele ima svoj vesele Grin
sicer pa sem že vidla take primere in četud je bil skrajen je bil sam za ponazoritev

sprejemanje JE akcija, ker podrazumeva razumevanje in ozaveščanje (kaj si pa ti pod tem sploh predstavljaš, btw?)

od kje ti ti zaključki, mi ni najbolj jasno, očitno tebi sprejemanje čist nekej druzga pomeni, sam finta je, da je oboje iskanje, ker se tud sprejemanje kr samo od sebe še nikol ni zgodlo... iskreno pa je povsem na mestu, vsaj če bi res rad da te sprejemanje kam pripelje, razen na še en ego trip ovinek

glede osebne krize se strinjam, kritiko sem pa kr tak omenla, izven tvojega konteksta Wink (kot tud skor vse ostalo)

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #56 - 30.12.2003 at 00:38:37

Moji možgani so običajno čist ok, kot predvidevam da je tud tvoje sprejemanje drugih običajno boljše... včas se pa tud zalomi, kaj čmo Wink

Danes se mi je pač pisalo in nisem bla dovolj pozorna, da bi opazla, kolk je tebi vse skupaj pomembno...
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #57 - 30.12.2003 at 00:50:31

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #58 - 30.12.2003 at 09:49:31

LOL Grin Grin Grin
ti si faca kreden Kiss
(btw, pa si res ziher, da si to ti?) Wink Grin
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #59 - 30.12.2003 at 10:52:01

ej Devi pa zakaj misliš, da se pogovarjam s tabo?

Tudi jaz lapam izven konteksta

Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin

Devi wrote on 30.12.2003 at 00:38:37:
Moji možgani so običajno čist ok, kot predvidevam da je tud tvoje sprejemanje drugih običajno boljše... včas se pa tud zalomi, kaj čmo Wink

Danes se mi je pač pisalo in nisem bla dovolj pozorna, da bi opazla, kolk je tebi vse skupaj pomembno...

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5