stoychi wrote on 22.01.2004 at 13:04:02: 
exo, kaj med tvojimi ušesi res ni ničesar, kar bi lahko zadržalo kake informacije?

lepo ti tule pastnem, kar sem v tem topiku že napisal pa si še enkrat preberi:
ni point v tem, da je duhovnost protiutež materialnosti,
ampak v tem,
da te stvari, ki so ti dane
ne obremenjujejo in zasužnjujejo,
da ti ne povzročajo strahu,
da jih boš izgubil,
ker na koncu boš
itak vso svojo materialnost izgubil,
vključno s svojim lastnim telesom.
če tega kar je tu zapisano ne razumeš, ti tudi tvoj preljubi Bog ne more pomagat,
drugače pa lahko pravi mojster naenkrat z lahkoto blagoslovi 5 000 000 ljudi, ali več
in če bi malo več bral moje poste, bo že kje prebral, da sva se z Prem Rawatom že večkrat pogovarjala nazadnje lani v veliki dvorani Cankarjevega doma.
To, da si Prem Rawatu nevoščljiv zaradi njegovega premoženja, ki si ga je sam ustvaril, pa je res grdo od tebe exo.
Drugače pa, ja človek sam je samemu sebi lahko največja cerkev.

vsem lp
Zakaj bi mu bil nevoščljiv? Moti me le to, da se mi tako početje zdi zelo podobno nekaterim današnjih RKC duhovnikov, ki pridigajo skromnost, vozijo pa se z avtomobili viskokih kategorij in znamk. Tudi Jezus je govoril, da bi vse kar imamo razdali za revne in mu sledili, namesto da si nabiramo zaklade na zemlji. Rekel je tudi, da bo prej velblod prišel skozi šivankino uho, kot pa petičnež v nebesa. Več ko dajemo, bolj boagti smo, zato še toliko manj verjamem temu Prem Rawjatu, ker nikoli nista šla skupaj bogastvo in duhovno učiteljevanje, je isti kaliber, kot je bil Osho.
Katere stvari naj bi bile to. ki bi me obremenjevale in zasužnjevale? Nikoli me ni obremenjeval materializem ali hlepenje za dobičkom. Res pa je, da sem ujet v določene spone in komplekse kot vsak izmed nas. Vem tudi, da bom moral umreti, vendar na smrt ne gledam kot na sovražnika, prej kot na prijatelja, zato se je tudi ne bojim, niti malo. Upam le, da mi bo prizanešeno s trpljenjem, ko bo prišla moja ura, da se ne bi mučil ali trpel. Noče smrti poveličevati, kot je to počel Prešeren, ki je smrt povzdignil, ker je današnja družba že itak nekrofilska, če si samo pogledamo statistiko, koliko tisoč splavov je letno, ampak njeno smrtno želo pa je povsem neučinkoviti, dokler se človek oklepa vere... Pa naj bo to vera v nekaj konkretnega, v svoje otroke, moža ali ženo, prijatelje, Jezusa ali pa celo Prem Rawata.