ob tej razpravi sem se spomnil en vic, ko je kenedy prišel na obisk k hruščovu, pa mu je le ta hotel pokazati kako mu je zvesta vojska. sestanek sta imela v neki dvajset nadstropni stolpnici v najvišjem nadstropju, pride en vojak, in hruščov mu reče: skoči za predsednika kenedija skozi okno, vojak salutira in se brez besed požene skozi odprto okno. Tako nadaljuje in ko pride na vrsto deseti vojak, kenedy reče vidim , da je vojska zate pripravljena storiti prav vse, prihranimo smrt temu mladeniču in hruščov reče vojaku naj se zahvali gpspodu predsedniku, ki mu je rešil življenje, vojak pa mu odgovori:"Jebeš ti tako življenje" in se še sam požene skozi odprto okno.
Dolžnost oblastnikov je zagotoviti vsem svojim državljanom kar se da znosno in človeka dostojno življenje, česar pa niti prejšnja niti ta oblast na žalost ni storila in je zato ona grobarka slovenskega naroda.

Spomnim se pred nekaj leti, ko sem bil slučajno v parlamentu na obisku, je ravno tedaj koalicija LDS in ZL glasovala proti zakonu, ki bi omogočal participacijo šolskih malic socialno šobkim otrokom.
Rekel sem na glas: "A vas ni sram, za svoje riti v svoji restavraciji pa imate pri tako visokih plačah lahko najboljša kosila skoraj zastonj?"
Pa je prišel en gospod na galerijo, kjer sem sedel in mi rekel, če bom samo še eno pisnil, me bodo takoj odstranili iz parlamenta. Ni me bilo treba, sem odšel kar sam.

Drugače pa je tako, da to, ali bodo slovenci izumrli končno res ni tako pomembno, pomembno je, da si ti zdaj v življenju čim bolj zadovoljemn in da počneš tiste stvari, ki te veselijo, da izpolniš svoje življenje na najboljši možen način.
Smisel življenja je veselje in radost nad njim.