Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Ježešmarija ježešmarija!
Samo Marjana je dojela bistvo iskrenosti oziroma resnicoljubnosti do sebe.
Harry: če pri sebi poznaš resnico, pa ji nisi zvest, to pomeni, da tvoja dejanja niso v skladu s tem notranjim spoznanjem, nisi naredil nič, oziroma še huje: samemu sebi delaš škodo.
Naprimer, bom navedel kar moj primer: če sem spoznal, da moja partnerka ni več prava zame, mi čisto nič ne koristi, da to resnico priznam samemu sebi, še manj mi koristi, če to povem njej, če potem nič ne naredim, oziroma skupaj narediva.
Lola, Lilith: kar se pa tiče varanja z istospolnimi partnerji v nespolnih situacijah: to ni varanje, ampak zanemarjanje. Torej, spet nekaj negativnega, razdiralnega v partnerstvu.
In pri tem sploh ne gre zato, s kom, ali zaradi katere stvari, se to dogaja. Alpinisti recimo, "varajo" svoje žene s skalo...
Titud: kar si napisal, ne razumem niti besede! Ničesar od tega ne morem prestaviti v resnično življenje. A ti lahko? Če boš, opiši s primerom, prosim.
Zdaj pa še nekaj o tem, koliko ljudi je potrebno za iskren in ljubeč partnerski odnos...
DVA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tisti, ki mislite, da so swingerji samo tisti, ki niso sposobni pravega partnerstva, ste očitno preveč cajtnge brali. Sami tega seveda niste poskusili, niti ne poznate nikogar, ki bi to počel.
Obstajajo pari, ki skupaj živijo 10, 15 let in bolj ali manj stalno prakticirajo skupinski seks in menjavanje partnerjev. Tisti, ki kaj ve o življenju in ljudeh, bo ob prvem srečanju začutil njihovo sproščenost, odprtost, tako znotraj partnerstva, kot do drugih. Med njima pa je prisotna energija podpore, delitve, predvsem pa popolnega sprejemanja drug drugega.
Seveda ne pomeni, da je za doseganje takega vzdušja swinganje nujno. Pravim samo, da kdor je sposoben biti tako iskren do sebe, da si prizna seksualno poligamnost (kar ljudje de facto smo), potem mu ne bo težko sprejeti tudi drugih stvar, tako pri sebi, kot pri partnerju.
Pri tistih, ki imajo več prijateljev za seks in enega, samega, pravega življenjskega partnerja, sploh ne gre za to, da bi bil še kdo prisoten v partnerstvu. Lahko bi bil, samo oni so zavestno poskrbeli, da ni. In to s tem, da skupinski seks jemljejo kot obliko zelo prijetne in uživaške zabave. Tako kot recimo "običajni" Slovencelji jemjejo smučanje ali pa jadranje. Če gre par na smučanje se že dvem drugima paroma, ne bo nobeden od njih mislil ali trdil, da je pa zdaj še nekdo prisoten v njunem partnerstvu. Pravi, izkušeni swingerji pa tako jemljejo tudi seks. A je to res tako težko razumeti?
|