gape
YaBB Administratorp

I love YaBB!
The Land of YaBB
|
kaj je treba narest?
Happiness is the absence of the striving for happiness.
ne stremet za srečo in 'delat na tem', da ona pa jutr pride naokrog (po domače ... še tole popedenam pol bo pa lepo ... ne, lepo je že zdej ... k bo pa še lepš, bo pa tist tud lepo, ampak bo kvaliteta druga), ampak bit srečen, tukaj in zdaj. kot je ars lepo povedala, pa ixtlan ... in ostali ... sej je vse povedano, vse napisano ...
eh mind če ti probam odgovort
eh, gape....če jutri ne bi bil pomemben, zakaj se potem ne zadrogiraš ali kako drugače uživaš samo za ta trenutek "zdaj" ? kako pa veš da tega trenutka zdaj ne uživam, me sicer praska, ampak to mi ne more več odvzet užitka v trenutku.
saj če je pomembno samo "zdaj" potem zakaj ne "uživaš zdaj" nonstop ? sej pravm, kako veš da ne? zdele že ... (včasih pač ni glih 100% užitek, je pa to odvisno izključno in samo od percepcije (mojega idividuuma)) zakaj se izobrazuješ ? kako veš da se? največ se izobrazim od vas, potem pa od samoopazovanja ... zdej sm se par dni učil za en izpit (bolj zaradi drugih kot zaradi sebe) ... knjige komi kej berem ... se ne, sploh ne v smislu izobrazbe kao neke šole, katerekoli vrste že.
, zakaj nabiraš kondicijo ? moje nabiranje kondicije je enako lopata + kramp
, zakaj "delaš na sebi ?" viš to ne vem, to se mi zdi da zaradi sebe, je pa čist 100% da je moje delo na sebi, precej drugačno od tvojega dela na sebi. zihr neke reči delava podobno, večine pak skor zihr ne.
, zakaj se preprosto ne vdaš zdajšnjim trenutkom in pozabiš na prihodnost ? kako veš da se ne? fotr mi je od zmeri govoru da žvim od dons na jutr, pa to je blo takrat ko nism niti vedu za duhovneže, pa ezo & co zakaj "zdaj" delaš nekaj, z namenom, da boš "zdaj, potem,jutri, v prihodnosti" srečen ? to delam zelo redko ... en od teh projektov recimo je hiša. ker v prejšnjem domovanju sm bil minimalno utesnjen. tudi pri temu projektu, ne gledam na reč tko kot ti, al pa mateja recimo, ona bo popolnoma zadovoljna šele, ko bo hiša tip top, flawless, use fertik ... zihr je srečnejša tuki, kt pa v prejšnji hiši, ni pa še do daske ... jest sm srečen že skoz, odkar sm se uselu, odkar smo začel delat, tud k smo delal sm bil povečini srečen ...
v bistvu praviš, da "jutri" ni pomemben, saj se ga "tukaj in zdaj" gradi....to je enako kot da bi rekel, da hiša ni pomembna ker je pomembno , da se "tukaj in zdaj" hiša gradi NATANKO TAKO ... hiša se gradi in smo srečni v njej, in ona ni pomebna niti pod razno, pomebni smo mi ki jo uporabljamo.
sej pravm kurac nastane ko stvari postanejo pomebnejše od tistih ki stvari uporabljajo.
osvobajanje od sebe vam lahko marsikaj obrazloži.
morm dodat še tole
obstajajo skrajnosti materialno življenje in duhovno življenje ... najprej nas naučijo materialnega, potem sa sami učimo duhovnega (tko je blo pr men). ker smo zlo v materialnem svetu (tukaj in zdaj), je relativno dobr uporabljat tehnike, ki te nekolikanj prestavijo v duhovno, vsaj vsake tolko časa, da se ne pogrezneš preveč v materialno. preveč duhovnega ni dobr, ker zmanjka materialno. the best je, imho, srednja pot ... vsakega eno zdravo mero s čimmanj navezavami. filozofija za tem je pač ogromna in je ne bi ponavlju.
|