gape wrote on 21.09.2003 at 12:49:41:andres, kej tazga pa nebi prčakvou od tebe
*Naj jih nehajo prodajat pa bomo nehali*
valjda veš da tisto kar nosi keš nikol ne nehajo prodajat
in tud če bi (po-ne)kje nehal prodajat cigarete (mislm ... pomoje bi prišlo do vstaje), bi se jih na črnem trgu dal kupt 100%. črni trg pa državi (tistemu delu nje, ki je ukinla prodajo cigaret za dobro naroda vsaj) ni všeč.
tko da ... ne vem no ... sej ja veš
ne moreš spremenit sveta (pa makar s prepovedjo), lahko pa spremeniš sebe.
se reče
TI nehi kadit čike, TI jih nehi kupovat in ONI ne bodo imel biznisa in jih bojo nehal prodajat.
that's the only way ...
sorry andres k sm izresu natanko pol stavka iz celega texta k si ga napisu ... ampak tko kot pravi amstel ... *Kdor prisega na zunanjo kontrolo, prisega na prenašanje odgovornosti zase in druge*
pri vseh teh blodanjh k jih mate tuki gor okrog otrok, staršev & co ... je edino pomeben zgled. nič drugo. in to da je ta zgled usklajen - misli - besede in dejanja ... ne da ne kadiš, otroku govoriš kolk je to bed, deep down bi pa full enga pržgal, pa to rajši tlačiš.
in pri teh blodnjah, spet, ne morete madrfaking popolnoma nič narest če sm recimo jest boljši zgled vašim otrokom kot pa vi sami (pa ne tega dobrsedno za mene - gapeta vzet, pač nekoga ki je DRUGAČEN od vas (staršev)).
starši so nam skušali vcepiti kaj hočemo, na koncu pa smo izbrali sami ... and ... there is nothing you can do about it.
absolutely nothing !!!
svobodna izbira je bila dana iz višje inštance ...
nadzor pa je en tak paradoks ... edini pravi nadzor je prepuščanje toku, odsotnost nadzora ... ega ... višji jaz ne nadzoruje, samo je.
*na kakšen način vidiš ti preprečevanje tveganja*
to tud mene zanima
jest VEM da je edini (pravi(lni)) način za to izključno in samo ozaveščanje ... če komu ni jasno kaj to je lahko mal obrazložim, pa mislim da tisti, ki vas je zanimalo ste do zdej to že zvedl.
ostalih pa kuitak ne zanima ampak samo pozornost žgejo ...
*Pri trenutni zakonodaji pa so zanje (petnajstletnike) vse droge nelegalne - glejte in se čudite.*
Verjetno noben ni šel za pravim smislom, ki sem ga napisal v stavku "naj nehajo prodajat pa bom nehal kadit". Samo je dejstvo da cigareti so na dosegu roke in zato potrošen material skoraj v vsakih družini. Kaj čete pol zdej? Imet potrošen material še travo?
Gape ti se na šverc zagovarjaš. Čist res, da je tako, bilo bi veliko šverca, samo bi bilo več tistih, ki bi nehali kaditi.
Andres