exorcist wrote on 14.09.2003 at 11:14:12:Veckrat me je ze spreletil srh, ko berem nekatere poste na Gape forumu, ki skusajo povezat, skuplat 2 popolnoma nezdruzljiva in nasprotujoca si pojma DROGO in DUHOVNOST. Zakaj si nadevat vlogo [/b]"zvodnika"[/b] krivega preroka, ko sklepate poroko med volkom (drogo) in ovco (duhovnost)? Kaksna zenin in nevesta pa bosta, ali lahko pripeljemo zejnega cez reko, ne da bi pil? Vecina vas je tukaj odraslih, pa mi vi povejte kako boste vzgajali svoje otroke? Jim boste vse dopuscali, priznali, da ste do 30 leta kadili marihuano in posegali po razlicnih opojnih substancah? Si mislite, da bo tak otrok, ki se bo identificiral z vami kasneje res ne bo poskusal tezav utapljati v alkoholu, vendar bo ze prepozno, ko bo spoznal, da so tezave dobri plavalci?
Se 1x, omamljanje in iskanje resnice ne gresta skupaj, vse je zavajanje!
Roko na srce in se potrkajte po glavi, kateri ne doumete teh besed.
???
Poslusaj Exorcist, tebi nekateri pojmi ocitno niso popolnoma razjasneni.
Zmotil si se ze cisto na zacetku ko si omenil da droge in duhovnost ne gredo skupaj. Cisto za primer kaj pa vraci in podobni.
Droga ti velikokrat lahko odpre vrata v nov svet, ki si jih zal. zaradi nasih blokad, prepricanj, predsodkov in se cesa v neopojnem stanju ne moremo predstavljati ali celo stopiti v drug svet-dimenzijo.
Nic ne recem da to ni najboljse oz je boljse tako:
droge ti lahko zelo pomagajo, vendar kot vsako stvar v zivljenju tudi nje ne smes izkoriscati.
Se ena zelo pomembna stvar, mislim da nimas osnove obsojati droge ce jih nisi poizkusil oz. obcutil njihovega ucinka. Pa se tukaj je predvsem pri kaksnih mocnejsih drogah pomembno s kom in kaksnim namenom jih zauzijes.
Vedno pa je tako da ni vsaka stvar za vsakogar, to verjetno ze poznas.
Sicer pa ne vem kje si zasledil da bi kdo sklepal poroko med drogo in duhovnostjo.
Kar pa se tice vzgoje otrok, pa mislim takole:
Sam otrokom ne bom lagal glede mojega uzivanja drog, pa vendar to ne pomeni da mu bom takoj razlozil vse zgodbice mojega zivljenja, temvec vse ob svojem casu.
Mislim da ker sem sam uzival ali se vedno uzivam nekatere droge, to pomeni le prednost na podrocju vzgoje saj bom imel veliko vec svojih lastnih izkusenj, ki mi bodo veliko bolj pomagale kot bi mi informacije raznih letakov, zdravnikov...
In meni otrok nikoli ne bo mogel lagati glede uzivanja oz bom sam takoj videl kdaj se bo domov primajal >zadet<, ter potem ne bom zagnal panike temvec se bom z njim pogovoril na odprt prijateljski nacin.