exorcist wrote on 15.09.2003 at 10:28:01:Preberi si post GURU-ja in ti bo vse jasno ali pac ne bos nikoli razumel, ker se niti malo ne potrudis, da bi sploh skusal razumeti druge in raje tulis z volkovi, strokovna mnenja pa krepko ignoriras. Pravzaprav mi je jasno, da vas je moj post krepko zbodel, ker vam govorim resnico. Resnica boli in vcasih udari bolj kot krepka zausnica!
Seveda droga je "dobra", ma bejz no, se salis ali kaj, beri objektivno strokovno literaturo, ki temelji na empiricnih raziskovanjih in dognanjih, sele potem lahko farbas pisanke (pirhe) tudi z vodenkami, ker se da barva lepo sprati z H2O! Ti zagovarjas nic drugega kot svojo pristransko subjektivno stalice, ker se ti rusijo temelji, temeljis na bednem obrambnem mehanizmu, ki ti vzbuja obcutek krivde kot Mikiju, ker dobro ves, da delas proti vesti!
Vsaka droga je skodljiva, to je fakt! Ne zatiskajmo si oci pred resnico. Prosim za bolj utemeljene argumente, ki niso SUBJEKTIVNI, ne zanima me kaj si vi osebno mislite o drogi, ker to ne rusi STROKE.
???
Exo, na začetku te zanima kaj si mislimo, tukaj praviš da te ne zanima, kaj si mislimo.
Sem ti že enkrat napisal, da si precej nedosleden in vročekrven pisec, ki se ne poglobi niti v to kar napiše sam. Pa še hitro opozorilce, ker vem da boš hitro začel stokat, da si črna ovca - Nimam nič proti tebi, mi je precej všeč, da sprašuješ, debatiraš in odpiraš nove teme. Vse to je kul. Upam da prideš tudi na piknik, da kako v živo rečemo.
No, da se vrnem k pojasnilu, tega kar striktno, strogo, celo fanatično zagovarjaš.
Droge in ljudje. To je precej neraziskano področje. Tudi znanstveniki nimajo vseh odgovorov, na vsa vprašanja. Moram povedat, da kar dosti sledim novim zadevam, in odkritjem. In če smo že v tej tematiki. Je bila ena čudovita oddaja, o možakarju ki ima parkinsovo bolezen, z dodatkom tresenja (nekontrolirani gibi).
In tipa je frendica enkrat prepričala, da je pojedu Extasy. Pol ure po zaužitju, je tip vstal, in koordinirano hodil, kot čisto normalen človek. Brez kakršnegakoli simptoma.
Nadalje je odšel v telovadnico in izvajal gimnastične gibe, celo salte.
Dohtarjem ni nič jasno. Seveda, se vsi tudi model zavedajo, da dolgotrajno uživanje prinese precej škodljivih stranskih učinkov, vendar je jasno in senzacionalno premaknil smer raziskovanja v nove razsežnosti.
Fact je to, da ne gre za učinek placeba.
Fact je to, da je Extazi škodljiv.
Fact je to, da so mislili, da pri Parkinsovi bolezni tiči vzrok v nekem pomanjkanju deformina ali neke podobne zadeve, pa je ta primer pokazal, da imamo v možganih še en grahek, ki je tudi precej pomemben pri kontroli gibanja človeka.
Fact je to, da je potrebno biti v življenju precej odprt, dopuščat raznorazne možnosti, ne pa biti zadrt v svoj prav.