matrix
2

saman
saman
vrneva se s sprehoda, smeji se, nekaj časa se pogovarjava, nato... storiva to rečem... vidim da se preseda, potem reče, še to grem prej... primem jo za roko... moraš, vprašam? moram reče... vstane naredi... gledam jo, nasmehne se... nato sede,... sprosti se,..., začne,... gledam jo ... sedi nepremično, z nasmehom na ustih, oči zaprte,... skoraj ne diha...
gledam jo... vidim jo, naravnost v srce, boli jo,... probleme ima,... rešitev ne... potaplja se v svoj svet,.. beži... ne sprejme... raje leti v drugo deminzijo... v svoj svet tam ni ljudi tam je sama in vse...
nasmeh na ustnicah izdaja tisto sladkobo,... vem kaj misli...vem, tudi sam sem bil tam že 1000... vem kaj dela, vidim jo... srečna je... vsaj zdaj...,
gledam jo, sedi,... lepa je,... kljub vsemu... sprašujem se je odvisna... gledam jo, sedi v tišini... samo sedi,... misli so zbrane,... sedaj je v svojem svetu,... opazujem ustnice, poteze obraza,... samo ona obstaja nihče drug, ona... dolgo to počne, tri leta,... vem, pravi da je srečna, da se pomiri, išče stik s sabo... da pomaga,... da ji je lažje,... da se je našla, ... vsak dan mora... včasih dvakrat na dan... tri leta tega ... spremenila se je... ne morem več gledat...preveč je...
vdihne,... zave se,... neha meditirat ... pogleda me z iskro v očeh, ...s sladkobo na ustih, mirna je... srečna vprašam... mirna odgovori predvsem...
si pripravljena,... sem pravi, ... greva rečem... objamem jo, začnem... vprašanje... izmika se, ... drugo vprašanje,...ve da ne more nikamor,... tretje vprašanje ... ve da vem... ve tudi ona.... potem tišina.. jok, ve da je bilo zadnjič... štiri minute je mimo... no pa je...
mirna je... nič ne občutim reče... vem počakam,... potem vzklik radosti iz duše... SVOBODNA JE... SREČNA...
tako se je končalo tri letno reševanje problemov s pomočjo meditacije, sedaj je svobodna! v treh minutah je sesula vse probleme in se odločila, da bo živela odgovorno...
|