Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
[color=Blue][/color]No, naj nadaljujem, ker sem brala vaše komentarje. Imeti otroka ob sebi in biti starš za vas nekatere ne pomeni nič, lahko pa napišem, da se vseeno malo motite. Študentke v kolonijah so vedno bile še samske, brez otrok, pa je njihovo vzgojno pedagoško delo z otroci marsikdaj pogorelo. Kar niso imele filinga za nežne otroške duše. Mogoče so v bistvu jemale svoje delo le kot delo in vir zaslužka, nemalokrat pa smo morali posredovati pri totalno nepadagoškem pristopu do otrok. Bi ne opisovala primeov, ker jih je bilo preveč. Študentka difa, nikoli je ne bom pozabila, je bila vsako jutro naspediranan z nekimi telovadnimi vajami, otroci so jo po treh tednih kolonije zasovražili, ob odhodu pa ker je zgubila stavo, je sama tekla častne kroge okoli našega naselja...razumeti otroka pomeni tudi, da sam nisi pozabil otroka v sebi...spomniti se norčavosti, ki smo jih vsi počeli, kot otroci, spomniti se občutkov tesnobe, strahov, ki smo jih vsi doživljali pomeni razumeti otroke. Ne rečem, pa saj sem pisala o tem, če ste le brali, da je ljubezen do otroka, naj bo to svojega ali tujega, nujna za vsako delo z njim. Priznam, žal poznam pedagoge, ki v bistvu ne marajo otrok, sfalili so v svoji izbiri do poklica, uničujejo jih, mantretirajo v šoli, gnjavijo po domače povedano, slabi vzor so jim, pa še kaj...kdo ve zakaj opravljajo tak poklic, ko pa bi bilo boljše, da bi si izbrali kaj drugega. Delo z ljudmi, ne samo otroci, delo z najstniki zahteva kot osnovni pogoj, da imaš ljudi rad. In tako kot z vsako stvarjo v življenju, je delo pedagoga ne samo služba, ampak zahteva marsikdaj še dodatne ure premišljevanj doma. Ko ste ravno omenjali ljubezen...ne vem zakaj so straši omenjenjih mačjih morilcev sfali v osnovi...jim niso vcepili osnove ljubezni do živali? So v pomanjkanju časa sfalili pri nadzoru? Torej, kot lahko vidite, ljubezen seže tako daleč, da preseže še smrt. Zakaj imamo 4 samomore na teden med mladimi? Kakšno pomanjkanje starševske ljubezni pa je to? Kadar ljubezen dajemo pravilno, združuje, gradi, brani in štiti. Je koncentrirana energija, ki nima mej. Prava starševska ljubezen ni nikoli ljubosumna, ali posestniška pa tudi pogojev ne postavlja. Mislim, da živimo življenje za življenjem, da bi se naučili o ljubezni in jo videli izraženo na različne načine, v različnih okoliščinah. Le kako drugače bi lahko cenili vse podobe svojega bitja? Naj zaključim, če je bil moj stil pisanja komu antipatičen, naj ga ne bere. Vedno izražam samo svoj pogled na stvari in svoje mišljenje. Rada berem vaše odgovore, čeprav marsikoga ne razumem, kaj je sploh hotel kdo povedati. Miro tisto, kar sem pisala in naj bi mladim šlo na kozlanje, pa le argumentiraj, ker ne vem, kaj si mislil. Lep dan vam želim še naprej! Angel
|