Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
[color=Blue][/color] Na nek način sem mogoče napisala nerazumljivo moje razmišljanje. Eden od najpomembnejših načinov, s katerim lahko spremenimo svet, je podpiranje rasti in širitve obzorij pri svojih otrocih. Vsi se rodimo v družini s katero smo prvotno močno karmično povezani. Vsak član družine naj bi izbral svoj življenski načrt. Eden po eden si izberemo vlogo očeta, matere, sestre, brata, hčere, sina, strica, tete in tako naprej...ko so vsi igralci na svojih mestih pa se igra, ki ji rečemo življenje, začne. Vzgajanje otrok v današnjem svetu je zelo težko. Otroci so izpostavljeni nasilju, drogam, in spolnosti bolj kot kdaj koli prej. Zdi se, da so vrednote zvodenele. Včasih se zazdi, da nam je vse skupaj ušlo iz rok, v donih neverjetnih možnosti. Otroci svoje razumske zmožnosti lahko razvijajo hitreje kot marsikdaj prej. Posledica tega je, da lahko postanejo pametnejša bitja, ki se bolje zavedajo sebe. Ko se ljudje odločijo, da bodo imeli otroke, so odgovorni za njihovo življenje ne samo fizično, ampak tudi duhovno in čustveno. Na tej stopnji je dojenček kot psihična goba, ki željno vsrkava vse vtise, ki so prisotni v okolju. Starši bi se mogli zavedati, da so odogovorni za občutke in misli, ki jih oddajajo, ker ta energija prehaja naravnost v otroško psiho. To pogojevanje kot prtljago odnesemo s seboj v odraslost. Koliko nas še vedno sliši sporočila svojih staršev, čeprav so daleč proč ali pa so že umrli? Zaradi naše medsebojne povezanosti moramo svoje otorke s svojim zgledom začeti učiti dostojanstva, vrednost in ljubezni. Z otoroki sem delala že v različnih vlogah, kot vzgojitelj v kolonijah, do raznih delavnic, sedaj pa je moja hči tisti otrok, na kateri delam delo matere, prijateljice, vzgojiteljice in še kaj...No vedno znova sem odkrila, da otroci posnemajo svoje starše. Ponavadi ponavljajo iste besede in dejanja, njihovi občutki negotovosti, manjvrednosti in nezaupanja izhajajo vedno iz vzgoje. V teh primerih starši niso izpolnili svoje vloge. In naj zaključim, vzpodbujati in negovati občutek dobrega mnenja o sebi je potrebno dajati našim otrokom, spoznavati ga, mu biti prijatelj, ga učiti samospoštovanja in odgovornosti, zapomniti si, da nas otrok vedno opazuje, naučiti ga samozadostnosti in ga spodbujati, da s svojo voljo spreminjajo stvari, ki jim niso všeč, da bi svet postal boljši. Naučiti jih, tako kot smo se mi sami, da morajo izhajati iz notranjosti iz njihovega lastnega zavedanja. In dolžni smo dati otrokom kljiuče do srečnega in izpolnjujočega življenja. In Star, ne zameri, da sem te vprašala ali si mati? Sodijo lahko vedno samo tisti, ki imajo otroke ob sebi, razumeti otroško dušu se ne da naučiti iz knjig in primerov. Vsak otrok je enkraten, drugačen in samosvoj, tako kot mi. Prekiniti komunikacijo z nekom iz užaljenosti ali z razlogom pa je primitivno. Vsak je vreden nečesa, vsak od nas je enkraten, posebno bitje nastalo iz neke višje ljubezni. Ta enkratnost mene vedno spodbuja, ne pa ovira, saj s tem uresničujemo svojo prisotnost na tej Zemlji. Lep dan vsem skupaj! Angel
|