Quote:Tukaj se tudi jaz strinjam, da je sedaj čas da vsak najde svojo pot.
kakšne naj bi po tvoje bile te poti, enake al so lahko različne ?
Quote:Razna ortodoksna čaščenja mojstrov. Vsak pravi mojster, svojega učenca spusti, ko se je pri njemu naučil.
Gre svojo pot, k drugemu mogoče, da ga nauči nekaj novega. In končno pride do najvišjega. Za to pa so.
če predpostavljam, da govoriš o "mojstrih" oz. "učiteljih" življenja, potem ne vidim smisla v pošiljanju učenca k drugim "mojstrom"
če je res pravi učitelj življenja pa seveda lahko zveš samo iz lastne prakse, pa še tukaj se lahko pojavi problem nepravilnega (neiskrenega) prakticiranja ali razumevanja, ponavadi pomoje gre za napačno izhodišče , namreč za sebične interese (ego) in tako ni moč ustvarit prave ljubezni, ki naj bi bila tud končni cilj
Quote:Meni je bil najprej učitelj recimo Sai baba, pa potem me je potolažil Kristus, pa potem nek zemeljski, pa potem ta Arh angel, pa spet drugi. To je samo za primer, da vidite o čem govorim.
in tudi tukaj se pomoje lahko vidi to napačno izhodišče, namreč zadovoljevanje svojega ega (svojih čustev, in uma),... to je zadovoljevanje izključno svojih interesov in ne more bit podlaga za "transcendentalno" ljubezen z Bogom, če nanesem to na tvoje npr. "Kristusove" izkušnje
smisel je namreč v tem, da je zadovoljitev tvojih "materialnih" poteb stranski produkt, ki pa ti ga prinese le ljubezen
Quote:Vztrajno oklepanje svojega individuma, posebnosti, ki se odraža na vzen, ki je včasih varljivo, misliš, da je to tvoje bistvo duše pa ni, je lahko precejšna ovira.
tukaj se strinjam s teboj....oklepanje svojega individuma nikoli ne more prinest ljubezni
"zemeljska" ljubezen je možna samo če dva individuma podredita svoje lastne (egoistične) interesa za dosego skupnega "višjega" interesa
posledično je potrebno za dosego "transcendentalne" ljubezni z Bogom , žrtvovat svoje lastne (egoistične) interese
to pa ti potem posledično prinese zadovoljitev tvojih "sekundarnih" materialnih poteb, vendar kot sem že rekel one nebi smele bit izhodišče

LP