Quote:men se zdi to najbolj logično, da ko se od učitelja naučiš kar si se imel za naučit se lahko premakneš k naslednjemu, je pa res da ma io hudo močne učitelje.
gape, logično je , da se najprej nekaj naučiš od mame, potem od prijateljev, profesorjev....itd....ampak če se zdaj tukaj pogovarjamo o učiteljih "življenja", potem pomoje ni potreben tak sistem
nevem, mogoče čist možno je da se motim....morem malo premislit še to
Quote:edin, mind, tale individuum me mal moti, nekako mi čudno uporabljaš ta termin (široki e).
za mene je individuum dejansko duša, lastnosti duše, ki se preslikajo dol, se lahko opazijo v individuumu. v tistem kar nas razlikuje od drugih. tisto kar je v nas posebnega, edinstvenega in kar je še teh besed.
in
ne-tisto kar imamo lastnosti enkih drugim, ne-tisto kar je v nas črednega, drušbenega, ukalupljenega.
gape, mi (individuumui) smo vsi enaki.....vi smo delec...potenca....od Boga
ampak nismo pa enaki Njemu, ampak smo od njega odvisni
in ker smo v materialnem svetu se nam na prvi pogled zdi, da smo mi "najvišji", vendar to izhaja predvsem iz fizioloških značilnosti človeka(telo), kar pa človek ni
Quote:čeprov zdej k glih o tem pišem, bi blo verjetno res, da če bi uspel postavt tak (družbeni) sistem, kjer bi lahko otrokom (in starejšim) 'vpisovali' 'dobre' vzorce, pa je to napačen izraz, ampak boljšega ne vem, kjer bi vsi bili kot en velik individuum, združeni v eno, to bi bil verjetno res raj, vsi z enakimi možnostmi, vsi brez težečih vzorcev, sama ljubezen everywhere.
no ta termin, individuum, se mi zdi da ti mind uporabljaš za neki druzga kt jest.
ljubezen med individumi "združena v eno" je še vedno kratkotrajna ljubezen
individumi lahko dosežejo večno ljubezen le na podlagi ljubezni s svojim "Izvorom".......za ljubezen na splosno pa smo ze veckrat omenili kaj je potrebno (žžrtvovanje, podrejanje.....ego v bistvu downat glede nivoja svojega obstoja)
LP