Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
Podrobna razlaga Thot. Bil si oblečen pač za priložnost , ostali to niso vedeli, razumeli pa tud ne. V tem se strinjam s teboj, da se žal večina zgraža nad ekstravagatno oblečenimi mimoidočimi, čeprav se v velikih mestih to niti ne opazi. Posebnosti vedno izstopajo, to sam dobro veš, če pa nekatere bodejo v oči, je pa žal to le dokaz njihove zaostali. Mislim, da ni ženske, ki ne bi poznala pomena detajlov; še tako lepo obleko lahko skazi napačna guba, malce preveč soli zadostuje, da postane najbolj prefinjena jed neužitna, napačna beseda pa gre vse nakam tja v franže...Jaz dostikrat pomislim na to. V našem telesu so organi, mišice, žleze in živci čudovito razvrščeni. Vendar zadošča že trepalnica v očesu, zrno peska v ledvicah, nekaj belih krvnih telesc preveč v krvi, pa se čudoviti storoj sesuje...To vemo vsi. In vendar: ko nekaj v našem življenju ne gre v redu, ko naša sreča ni popolna, se le malokrat vprašamo, če ni na nevidnem področju naših misli in čustev nekaj podobnega kot z uno trepalnico v očesu, odvečnemu zrnu soli... Obtožujemo okoliščene, čas, ki v njem živimo, druge ljudi...podobno kot drobec zamere in že se vse skazi kot majoneza, v katero smo vlili preveč olja. Izbruh jeze, ščepec opravljanja, nepotrpežljivosti, pa še česa in pol smo tam...Ne vem, če me razumeš, kaj sem ti želela napisati, včasih je potrebno misli in besede pazljiveje izbirati...mene to včasih odkrito povedano tudi zanese, ko premislim, šele vem...Lahko mi verjameš, da sem odkrita, ker drugačna ne znam niti biti. Sem malo falila temo, vem. Vidiš kako različni in hkrati podobni smo si moški in ženske. Jaz vedno načeloma raje odkrivam podobnosti, kot pa različnosti, nekako lažje mi je. Ne obsojam pa različnosti. Zame osebno je lažje najti sorodno dušo, kot pa se spravljati v prepire in dokazovati različnosti. Lažje mi je najti iste interese in nekaj kar me osrečuje, kot pa trpeti v mukah različnosti. Ne bom trdila, da jih ne razumem, samo enostavno se mi ne da trošit energije za nekaj, kar vem, da je že v naprej brezupno. Bom razpletna do prednosti žensk. Jih imamo, to je dejstvo pred vam moškim svetom. Pustiva dizajn, smo bolj čustvene, bolj trpežne-če že hočeš, prežimo vas v veliki večini po starosti, delamo manj let kot vi, rojevamo otroke in imamo v veliki večini izostren čut za materinstvo, kuhinjska opravila pa še kaj. Fizično smo šibkejše, zapostavljene skozi vso človeško zgodovino...od prazačetka, ko je moški zvlekel za lase žensko v jamo in z njo delal kar koli. Za zaprtimi vrati je na tisoče trpečih ženskih usod, zlorabljenih deklic, pretepenih žensk, če pa se odpraviš po svetu opaziš, da v nekaterih državah ženska ni le najcenješa delovna sila, je še vedno objek zlorab in izživljanj moškega sveta. Žal. Bi lahko pisala v nedogled, da še vedno v svetu ni enakosti med nami ženskami in vami. Osebno nisem feministka, ne borka za ženske pravice, čeprav me zabolijo kometarji, ki take ženske obsojajo. Kakor koli že...ime Eva-pomeni v hebrejščini ženska. Kakor koli si jo je Bog zamislil in ustvaril je morda naredel veliko krivico spolu in dal Adamu prednost, ki dvomim, da jo bomo ženske sploh lahko kdaj dosegle...mogoče v drugi dimenziji in na drugih planetih... lp Angel
|