mind wrote on 14.09.2003 at 20:12:21:harry, pomoje ne moremo kar tako enačit vode in sexa...
osnovni namen vode je, da se odžejamo...
glavni namen sexa pa je reprodukcija
če zraven pri obojem uživamo, toliko bolje
ampak kratkotrajni užitki, ki jih ne moremo obdržat (čeprav bi jih radi) nam dolgoročno gledano verjetno ne morejo koristit
in naravno tudi za mene pomeni naravno in nič drugega, in kaj je pri plastiki oz. kemiji naravnega ?
si kdaj mogoče pomislil, da je možno spraviti zavest v takšno stanje, ko ne hrepeniš več po teh kartkotraktotrajnih izpolnitvah in izpraznitvah, ampak ti postane veliko pomembneje usmerit to energijo v dolgoročne cilje ?
ob spoznavanju "sebe" in svojih izvornih(čistih) aktivnosti, spoznavaš tudi katere aktivnosti so "nečiste" in se jim brez napora čist po naravni poti odrečeš, čeprav bi rad povdaril da ne trdim, da jaz "sebe" že v popolnosti poznam....daleč od tega....ampak da sam na sebi ugotavljam, da prej omenjen princip deluje

LP
Se strinjam glede reprodukcije. Bog je rekel množite se (a je sploh rekel to? ???

) in človek se je množil. Pa je ugotovil, da je množenje zanimivo opravilo. Sem prej sexal, pa se še zdajle dobro počutim, tako sproščeno.
Quote:ampak kratkotrajni užitki, ki jih ne moremo obdržat (čeprav bi jih radi) nam dolgoročno gledano verjetno ne morejo koristit
Ja orgazem pač ne more trajati večno. Treba je znati uživati življenje v drobnih stvarih. Drobne stvari bogatijo življenje.
Quote:si kdaj mogoče pomislil, da je možno spraviti zavest v takšno stanje, ko ne hrepeniš več po teh kartkotraktotrajnih izpolnitvah in izpraznitvah, ampak ti postane veliko pomembneje usmerit to energijo v dolgoročne cilje ?
Moja zavest je taka, da ne hrepenim po kratkotrajnih izpolnitvah in izpraznitvah. Te pridejo spontano. In ravno v spontanosti je čar. In tudi na sex ne mislim kar naprej, ali da bi imel v zavesti, kdaj bom sexal. Mogoče imajo to v zavesti sexoholiki.
LP Iga